Receptury
Lista artykułów
Zobacz pełną listę receptur-
-
Czekolada z salsą karmelową i kruchymi ciastkami 0
autor: Karol Łazarewicz-Pudłowski – technolog żywienia, pracownik Comprital Polska.
więcej -
-
Brioszki w nowej odsłonie 0
Francuskie słowo brioche jest używane przynajmniej od XV wieku. Pochodzi od czasownika broyer, który znaczy tyle co kruszyć, tłuc, rozcierać, rozdrabniać, nawiązuje więc do długiego procesu zagniatania ciasta. Nową, wyjątkową odsłonę tego popularnego wypieku proponuje firma CSM.
więcej -
Brukselskie „pistolety” – powrót w pięknym stylu 0
Belgia słynie z takich przysmaków jak: frytki, gofry, cykoria, czekolada czy praliny. Do niedawna dumą tego kraju były też bułki „pistolety”. Niestety te produkowane powszechnie przez współczesnych piekarzy nie przypominają oryginałów sprzed 50 lat, zwłaszcza pod względem smakowitości.
więcej -
-
Odsłodzić Święta 0
Pierniki, makowce, keksy, serniki - świąteczne przysmaki nęcą wyglądem, zapachem i smakiem. Świąteczny stół się bez nich się nie obejdzie! Ale czy jest możliwe by zrezygnować w nich z… cukru? A przez to uczynić zdrowszymi?
więcej