25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Ponad 140 produktów spożywczych w czternastu kategoriach walczyło o medale i wyróżnienia targowe. Propozycje producentów i przetwórców zaskoczyły nawet wymagające kubki smakowe profesjonalistów zasiadających w Jury. Dzisiaj podczas spotkania
z mediami zostały ogłoszone wyniki.
W targach międzynarodowych Expo Sweet, które gromadzą fachowców w branży piekarnictwa i cukiernictwa z całej Europy, wziął udział lwowski producent drożdży – „Firma Enzym”. Specjalizowane targi odbyły się niedawno w Warszawie.
Rosnąca popularność żywności funkcjonalnej, zmiana stylu życia i godzin posiłków sprawiają, że klienci cukierni coraz częściej poszukują w ciągu dnia zdrowych przekąsek wysokobiałkowych.
Co roku Akademia Gastronomiczna w Polsce nominuje rodzime osobistości gastronomiczne i instytucje do prestiżowych nagród AIG PRIX, przyznawanych przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną. Wśród laureatów jest właścicielka cukierni Nanan z Wrocławia i autorka książek o kwiatach, chwastach i drzewach, znana Czytelnikom MB!
Pojawiły się śmietanowe torty obrotowe, rzemieślniczy chleb bezglutenowy, cytrynowe monoporcje i czekoladowe makaroniki. Stoisko Mistrza Branży zakwitło smakiem na tegorocznych Sweettargach, 17-19 marca!
18 kwietnia podczas Mazury Horeca emocje sięgną zenitu! W Master Challenge by Schöller zmierzą się profesjonalni cukiernicy i kucharze z całego kraju, by stworzyć kreatywny deser lodowy i zgarnąć główną nagrodę (10 tys. zł!!). Dołącz do nich! Tylko do 30 marca można nadsyłać swoje zgłoszenia.