25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Przekonaj się, w czym tkwi cukierniczy geniusz Michała Wiśniewskiego i Patryka Szczepańskiego. Dowiedz się, jakie lodowe petardy i hity przygotowuje polska elita lodziarzy. Sprawdź, co będzie królowało lub szokowało w lodach przez najbliższe miesiące! Nie zwlekaj i sięgnij po najlepszą lekturę w branży!
Co mogą mieć wspólnego: ciepły, chrupiący chleb, tajskie lody, aromatyczna kawa, wegańskie klopsiki i ostre, meksykańskie burrito? Wszystkie te produkty i dania mogą mieć wyjątkowe opakowanie, które w bezpieczny i estetyczny sposób pozwoli je przechowywać, a jednocześnie odróżni je od towarów konkurencji.
Po odkryciu przez Europejczyków ziarna kakaowego, ludzkość jeszcze długo musiała czekać na tabliczkę czekolady. Potem przez lata nie działo się nic szczególnego. Do chwili obecnej! Jesienią 2017 świat powitał czwarty rodzaj czekolady - rubinową. Właśnie trafiła w ręce polskich ambasadorów marki Callebaut. Jak ją przyjęli?
Nadchodzi 12 kwietnia, czyli światowy Dzień Czekolady. Nie może się obyć bez hucznego świętowania - z takiego założenia wyszli organizatorzy Festiwalu Czekolady i Słodkości w Bielsku Białej, którzy właśnie przygotowują się do III edycji wydarzenia.
1 marca zaczęły obowiązywać przepisy Ustawy z dnia 10 stycznia 2018 r. o ograniczeniu handlu w niedziele i święta oraz w niektóre inne dni. Chociaż pierwsze wolne od sprzedaży niedziele już za nami, nadal jest wiele niejasności. Czy nowe normy prawne wpłyną na działalność piekarni, cukierni i lodziarni?
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w „VII AKADEMII FOOD-LEX – jakość i bezpieczeństwo żywności”. Konferencja odbędzie się 23-24 maja 2018 r. w Hotelu Afrodyta Business & Spa w Radziejowicach k. Warszawy. 25% zniżki dla prenumeratorów kwartalnika „Food-Lex”