25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
17 marca br. w Katowicach jury konkursu na Najlepszy Produkt Sweettargi 2018 wyłoniło zwycięzców w trzech kategoriach: komponent, urządzenie i gotowy wyrób. Wyniki odzwierciedlają najważniejsze trendy w branży piekarskiej i cukierniczej!
Na tle bogato zdobionych i kolorowych tortów nietypowe brownie z fasoli Pawła Pietrzyka i Szymona Łukowskiego z ZSTiO w Skoczowie wyglądało wyjątkowo prosto. Prosto pod względem doboru składników, oszczędnie w dekoracji. Ale właśnie ta prostota zaskoczyła, bo krył się za nią świetnie zbalansowany smak. I wyjątkowo zdrowy!
Już od 92 lat Międzynarodowe Targi INTERNORGA w Hamburgu są barometrem dla branży gastronomicznej, hotelarskiej, piekarskiej oraz cukierniczej w Europie i platformą wymiany fachowej wiedzy.
Chociaż bankowość elektroniczna i transakcje bezgotówkowe są wygodne i popularne, nie każdy punkt handlowy w Polsce jest wyposażony w terminal. Według ekspertów Fundacji Polska Bezgotówkowa brakuje ich kilkaset tysięcy. Co zniechęca przedsiębiorców do posiadania terminali? Jeśli nie wiadomo, o co chodzi, to chodzi o pieniądze.
Wielkanoc w wersji smakowitej tradycji, a także w postaci eleganckich i nowoczesnych monoporcji. Poznaj wyjątkowe receptury mistrzów. Nadajmy tegorocznemu świątecznemu stołowi jeszcze większego szyku!
Gotowy do użycia rękaw cukierniczy z nadzieniami nagrodzono na jubileuszowej, 10. edycji targów Expo Sweet. Konkurs zorganizował Przegląd Piekarski i Cukierniczy. Nagrody rozdano w trzech kategoriach. Rękaw Rengo zdobył tytuł Hitu Cukierniczego.
17 i 18 marca, czyli już w najbliższy weekend w Katowicach czekają nas dwa dni pełne atrakcji. Inspirujące osobowości, ciekawe dyskusje i zjawiskowe torty. Czy uda się znaleźć odpowiedź na pytanie o współpracę cukierników i dekoratorów?