
Rzemiosło do lamusa? 0
Dla piekarzy i wszystkich członków branży piekarskiej nie jest tajemnicą, że tzw. rzemiosło piekarskie nie ma się dobrze, w zasadzie zanika. Przechodzi do lamusa i staje się awangardą.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Dla piekarzy i wszystkich członków branży piekarskiej nie jest tajemnicą, że tzw. rzemiosło piekarskie nie ma się dobrze, w zasadzie zanika. Przechodzi do lamusa i staje się awangardą.
więcejBoże Narodzenie, czas radości, jedzenia i wspólnego świętowania, stanowi doskonałą okazję dla piekarzy i cukierników do wyczarowania wyjątkowego klimatu. W trakcie świąt aromatyczne zapachy wypełniają powietrze, a słodkie smakołyki stają się gwiazdami stołu.
więcejGdy jesień puka do drzwi, warto sięgnąć po świeżą żurawinę, która po odpowiednim przygotowaniu nie ma sobie równych. W tym małym i niepozornym owocu, uznawanym za najzdrowszy na świecie, drzemie wielka moc. Choć popularność żurawiny rośnie, to jej ogromny potencjał wciąż czeka na odkrycie.
więcejW Paryżu trwa Międzynarodowy Festiwal Fotografii Kulinarnej, którego tematem przewodnim jest chleb 19 uczestników prezentuje swoje zdjęcia, które oddają hołd bochenkom, pracy piekarza oraz pokazują, jakie uczucia wywołuje kawałek chleba.
więcejod 50 lat stanowią wyposażenie najlepszych piekarni, cukierni i lokali gastronomicznych na świecie. doskonale radzą sobie z całą gamą produktów: od delikatnych wyrobów cukierniczych przez klasyczne bułki, aż po ciężkie chleby.
więcejW Paryżu we wrześniu 2023 roku otwarto cukiernię będącą hołdem dla włoskiego panettone. Włoski przysmak wypieka Francuz i jest w tym mistrzem.
więcejKonkursy na wypieki francuskie rozgrywają nie tylko we Franci, ale także w innych krajach. We wrześniu br. w Wielkiej Brytanii zorganizowano pierwszą edycję zmagań na najlepszego croissanta w tym kraju.
więcej