Targi Südback 2016: rynek wrze! 0
Ponad 38 tys. zwiedzających, pełne hale i świetny nastrój. Poziom międzynarodowego charakteru targów został po raz kolejny rozszerzony.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Ponad 38 tys. zwiedzających, pełne hale i świetny nastrój. Poziom międzynarodowego charakteru targów został po raz kolejny rozszerzony.
więcejWizjoner czy wariat? Ponad dwa lata temu wiele osób w Żaganiu zadawało sobie to pytanie, kiedy powstała mała piekarnia i cukiernia Pawła Gizy. Produkcja i sprzedaż w jednym miejscu bez odgradzania klienta żadnymi ścianami była jaskrawym sygnałem: tu się gra w otwarte karty, nie dodajemy polepszaczy, używamy naturalnych produktów
więcejKontrola magazynów, planowanie dostaw, zamówienia specjalne, stała jakość wypieków czy współpraca z urządzeniami fiskalnymi, to tylko niektóre z funkcjonalności zaprojektowane z myślą o piekarniach. Jak zatem technologia może zmienić branżę piekarniczą? Czy może pomóc w zdobyciu większej liczby klientów?
więcej"Od jakiegoś czasu obserwujemy spadek sprzedaży szczególnie podstawowego pieczywa baltonowskiego. Przyczyn tej sytuacji z pewnością jest wiele. Już dawniej mówiło się, że im społeczeństwo zamożniejsze, tym mniej chleba spożywa." - mówi Adam Ołów
więcejZe względu na ogromne ilości substancji przyjaznych dla zdrowia człowieka Finowie określają ją jako super powerful plant, czyli superpotężną roślinę, a syrop z rokitnika zwą Finland’s liquid gold – płynne finlandzkie złoto. Jak się okaże, te określenia nie są na wyrost.
więcejWśród zarzutów kierowanych pod adresem producentów pieczywa wykorzystujących polepszacze pojawia się kwestia dodawania witaminy C. Jest ona jedną z najczęściej stosowanych substancji poprawiających parametry reologiczne ciasta, głównie pszennego.
więcejNa co dzień drożdżówka, a od święta? Sernik? Makowiec? Dziś, gdy konsument chce kupić słodkości na wyjątkowe okazje, nie idzie do cukierni, tylko do butiku. I niekoniecznie musi w tym celu wyjeżdżać za granicę – takie miejsca istnieją już w Polsce.
więcej