Święta tuż tuż, a u nas już bogaty zbiór blisko 40 receptur na Boże Narodzenie. Sięgnijcie po inspiracje na świąteczne smaki, sprawdźcie autorskie pomysły cukierników, blogerów, technologów i uczniów.
Co w tym roku pojawi się na wigilijnych stołach? Czy będą to tradycyjne wypieki, czy nowoczesna monoporcja, a może dla odmiany lody rzemieślnicze? Sprawdź, co przygotowali zaproszeni cukiernicy, blogerzy, młodzi adepci sztuki cukierniczej oraz firmy - dostawcy dla branży.
Receptury cukierników i blogerów
Receptury firm
Receptury uczniów i nauczycieli
Wesołych Świąt i udanych wypieków życzy redakcja Mistrza Branży
Spis receptur
- Tort miodowy Baileys z białym makiem
- Lodowa fuzja smaków – czekolada, kawa, krupnik & imbir
- Mille-feuille z kremem czekoladowym i rokitnikiem
- Świąteczne ciasto drożdżowe Santa Teresa
- Sernik z makiem
- Krantz – duma Izraela w wersji makowej
- Prezent na Gwiazdkę
- Babka korzenna z orzechami i migdałami
- Hiszpańskie polvoróny Ducha Świętego
- Ciasteczka imbirowe
- Klasyczny tort Napoleon
- Tort korzenny z whiskey
- Piernik z kremem kasztanowym i powidłami
- Kulebiaczki ze słodką kapustą
- Piernikowe bombki
- Panettone
- Monoporcja – daquas makowy, biała czekolada, kokos, pomarańcza
- Korzenny przysmak Mikołaja
- Kruchy piernikowy tort z kremem
- Sycylijska Baba
- Strucla amaretto
- Ciastka Świąteczne
- Tort cytrynowo-porzeczkowy „Złoty pył”
- Blackcurrant mousse
- Czerwone korale
- Babeczka z perłą
- Piernik
- Ciasto świąteczne z cytrusową nutką
- Zimowa aura
- Świąteczny tort z niespodzianką
- Świąteczny makowiec
- Tradycyjna szarlotka babuni
- Sernik pomarańczowy z musem brzoskwiniowym
- Renifer
- Makowo-cytrynowy puszek
- Kruche słodkości
- Wigilijne gwiazdy
- Choinki z ciasta drożdżowego z masą makową