czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Skoncentrowane pasty owocowe

    Skoncentrowane pasty owocowe

    Pasty owocowe to produkt, którego widoczne i wyczuwalne w smaku kawałki owoców nadają naturalną barwę, smak i aromat wyrobom lodziarskim i cukierniczym.

    Szczególnie polecamy jako dodatek do kremów, budyniów, śmietany oraz mas lodowych.

    Sporządzono z 110 g - 240 g owoców na 100 g gotowego produktu.
    Ekstrakt: min. 65%.
    Dozowanie: 6-10% w stosunku do masy całkowitej.

    Zastosowanie:

    • składnik mas lodowych
    • dodatek do śmietany oraz kremów budyniowych i tłuszczowych
    • składnik ciast biszkotowo-tłuszczowych
    • dodatek do genażu

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Prospona
    sprzedawca
    Prospona
  • Nadzienia Primo, Premium

    Nadzienia Primo, Premium

    W swojej ofercie posiadamy ofertę nadzień termostabilnych przetartych, które świetnie nadają się do nadziewania oraz przekładania ciast i ciasteczek.

    Nadzienia owocowe PROSPONA – to produkty otrzymane z przecierów owocowych i cukru, zagęszczonych poprzez odparowanie wody w procesie gotowania. Dzięki odpowiedniej konsystencji nadają się do dozowania zarówno ręcznego jak i automatycznego. Produkty te są termostabilne – nie zmieniają swoich właściwości podczas zamrażania i zapiekania.

    - Nadzienia PRIMO
      sporządzono z 110 g owoców na 100 g gotowego produktu. Ekstrakt: min. 60%.
    - Nadzienia PREMIUM
      sporządzono z 130 g owoców na 100 g gotowego produktu. Ekstrakt: min. 58%.
    - Nadzienie wysokosłodzone morelowe
      sporządzono z 160 g owoców na 100 g gotowego produktu. Ekstrakt: min. 70%.
    - Nadzienie śliwkowe
      sporządzono z 120 g owoców na 100 g gotowego produktu. Ekstrakt: min. 60%.

     Większość produktów zawiera wyłącznie naturalne barwniki.

    Zastosowanie:
    do nadziewania: ciast francuskich, półfrancuskich, jagodzianek, ciast drożdżowych, piernikówdo przekładania i dekorowania wyrobów cukierniczych

     

    Lp.Nazwa produktu

    Opakowanie

    Termin przydatności

    Sztuki/Paleta Euro
    1 Nadzienie Primo o smaku morelowym wiadro 13 kg 6 miesiące 55
    2 Nadzienie Primo o smaku truskawkowym wiadro 13 kg 6 miesiące 55
    3 Nadzienie Primo o smaku wiśniowym wiadro 13 kg 6 miesiące 55
    4 Nadzienie Primo o smaku pomarańczowym wiadro 13 kg 6 miesiące 55
    5 Nadzienie Primo wieloowocowe wiadro 13 kg 6 miesiące 55
    6 Nadzienie Premium - truskawka karton 18 kg 6 miesiące 32
    7 Nadzienie Premium - wiśnia karton 18 kg 6 miesiące 32
    8 Nadzienie Premium z płatkami róży karton 18 kg 6 miesiące 32
    9 Nadzienie Premium - jabłko karton 18 kg 6 miesiące 32
    10 Nadzienie wysokosłodzone morelowe wiadro 13 kg 6 miesiące 55
    11 Nadzienie śliwkowe wiadro 13 kg 6 miesiące 55
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Prospona
    sprzedawca
    Prospona
  • Puree dyniowe

    Puree dyniowe

     

    Dynie pasteryzowana otrzymuje się poprzez zagęszczenie przecieru dyniowego a następnie utrwalenie go w procesie pasteryzacji. Jej intensywny ciemnopomarańczowy kolor sprawia, że jest naturalnym barwnikiem dla szerokiej gamy produktów branży piekarskiej, cukierniczej i gastronomicznej.

    Dlaczego dynie pasteryzowana warto dodawać do ciasta:

    • Jest zdrowa , naturalny produkt

    • Na etykiecie wyrobu można uwzględnić dodatek dyni co zachęci potencjalnych klientów

    • Poprawia kolor

    • Przedłuża świeżość

    • Ciasto jest bardziej wilgotne

    • Ciekawą propozycja jest dodanie dyni pasteryzowanej do ciasta oraz pestek dyni.

     

    Zastosowanie:

    • Dodatek koloryzujący i przedłużający świeżość różnych gatunków pieczywa słonego i słodkiego

    • Do chleba, bułek

    • Baza dla zup, sosów i musów w gastronomi

    • Dodatek do babki, muf inek,

    • Dodatek do ciasta na pizze

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Prospona
    sprzedawca
    Prospona

    Cena do negocjacji

  • Mieszanka keksowa na naturalnych barwnikach

    Mieszanka keksowa na naturalnych barwnikach

     

    Mieszanka keksowa to produkt otrzymany z owoców kandyzowanych na naturalnych barwnikach. Dzięki odpowiedniej zawartości cukru długo zachowuje swoja jędrność, barwę oraz kształt. Bogata gama kolorów oraz form sprawia iż nadaje się idealnie jako dodatek do wyrobów cukierniczych i piekarskich.

     

    Zalety mieszanki keksowej Prospona :

    • Bardzo dobrze zachowuje się w wypieku, nie zamaka ciasta oraz nie opada na spód.

    • Zawiera w składzie szlachetne owoce i warzywa

    • Nadaję się jako dodatek do mas cukierniczych, lodowych oraz dekoracji

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Prospona
    sprzedawca
    Prospona

    Cena do negocjacji

  • Skoncentrowane pasty owocowe - Nowości BAKEPOL

    Skoncentrowane pasty owocowe - Nowości BAKEPOL

    SKONCENTROWANE PASTY OWOCOWE – to produkt powstały z odpowiednio przygotowanych i rozdrobnionych owoców, tworzących gęstą, mocno skoncentrowaną masę. Widoczne i wyczuwalne w smaku kawałki owoców nadają naturalną barwę i aromat wyrobom lodziarskim i cukierniczym.

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Prospona
    sprzedawca
    Prospona

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe