...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Produkty i Usługi

Baranek świąteczny

autor: Klaudia Kolano, uczennica Zespołu Szkół nr 1 w Żorach

Składniki:
160 g mąki
120 g miękkiego masła
120 g cukru (pół szklanki)
3 jajka
1 aromat waniliowy
pół łyżeczki proszku do pieczenia
kolorowe pisaki do dekoracji
cukrowe ozdoby do dekoracji
cukier puder do posypania
masło i bułka tarta do smarowania formy

Przygotowanie:

  1. Miękkie masło utrzyj z cukrem. Dodaj aromat i żółtka. Do masy wsyp mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Białka ubij, dodaj do masy i wymieszaj. Formę w kształcie baranka natłuść odrobina masła i posyp mąką lub bułką tartą.
  2. Nagrzej piekarnik do 180°C, kratkę ustaw w dolnej części piekarnika. Masę przełóż do formy, połóż na kratce i piecz ok. 40 minut. Wyjmij z piekarnika i po 10 minutach wyciągnij z formy.
  3. Wystudzonego baranka oprósz cukrem pudrem i udekoruj cukrowymi ozdobami. Oczy i uszy narysuj cukrowymi pisakami lub lukrem.

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe