...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Terminy wydarzeń branżowych

Terminarz wydarzeń branżowych

  • Tea & Coffee World Cup 2014

    Wystawa
    termin
    do
    lokalizacja
    Warszawa
    zasięg
    ogólnopolski

    Przyjdź i zapoznaj się z bogatą ofertą prezentowaną przez międzynarodowe grono wystawców! Podczas trzydniowych targów odwiedzający będą mieli możliwość nawiązania bezpośrednich kontaktów z reprezentantami całej branży kawowo-herbacianej – od ziaren i liści aż po filiżanki! Ponadto podczas imprezy odbędą się interaktywne warsztaty i sympozja informacyjne.

    Jeśli jesteś dystrybutorem, importerem, hurtownikiem lub przedstawicielem handlu detalicznego związanego z branżą kawowo-herbacianą, mleczarską, wyrobami porcelanowymi, ceramicznymi, szklanymi, cukierniczymi, koniecznie odwiedź targi Tea & Coffee World Cup 2014!

    Jeśli jesteś producentem kawy, herbaty, akcesoriów do kawy i herbaty lub producentem wyposażenia, sprzętu do pakowania, maszyn do produkcji wyrobów związanych z branżą, zaprezentuj swoją ofertę na targach Tea & Coffee!

    HARMONOGRAM WYDARZEŃ
    Podczas Tea & Coffee World Cup, odwiedzający będą mieli możliwość uczestniczenia w różnorodnych praktycznych warsztatach, seminariach edukacyjnych i degustacjach. Tegoroczny kalendarz wydarzeń towarzyszących obejmuje różnorodne działy, między innymi: seminarium na temat upraw herbaty oraz degustacji kawy zarówno dla początkujących, jak i zaawansowanych degustatorów. Zapraszamy do rejestracji online, miejsca są ograniczone!

    Ceny odpowiadają konkretnym wydarzeniom. Bezpłatne eventy wymienione są poniżej.
    Zdecydowanie zalecana jest rejestracja online. Dostępność miejsc jest ograniczona, o wstępie decyduje kolejność zgłoszeń.

    DZIEŃ 1 – 11 LUTEGO 2014
    11:00 do 12:30 ‹ Zaparzanie herbat (zielonej I białej)
    Prezentacja prowadzona przez  Stepas Parulis, Adagio Teas
    Zajęcia wprowadzą uczestników w tematykę coraz bardziej popularnych rodzajów zielonych i białych herbat poprzez badanie ich pochodzenia, procesu produkcyjnego, korzyści zdrowotnych i wybranych gatunków z najbardziej znanych odmian. Następnie prelegenci skupią się na odpowiednim procesie parzenia i degustacji, żeby skończyć na ocenie sensorycznej najpiękniejszych okazów zielonych i białych herbat z Chin i Japonii.

    Opłata: 100 PLN / 25€ / 35 USD
    Ilość miejsc: 20 


    11:00 do 12:00 ‹ Cup of Excellence/COE Brazil Naturals Award Winning Cupping
    Prezentacja prowadzona przez  Filipa Bartelak and Vytautas Kratulis, członków i międzynarodowych sędziów  COE
    Tea & Coffee World Cup to również wyjątkowy czas Cup of Excellence. Przez trzy kolejne dni będą odbywać się degustacje kawy z tegorocznego późnego zbioru z Brazylii - Naturals Cup of Excellence Award Winning Coffees. Sesja z pewnością wzbudzi ogromne zainteresowanie! Sesje COE będą prowadzone przez Filipa Bartelak i Vytautas Kratulis, dwóch doświadczonych profesjonalistów w dziedzinie degustacji i parzenia kawy, członków ACE i międzynarodowego stowarzyszenia sędziów COE, którzy będą dzielić się swoimi doświadczeniami podczas wykładów Cup of Excellence i Alliance for Coffee Excellence.
    Opłata: 200 PLN / 50€ / 70 USD
    Ilość miejsc: 20


    12:30 do 14:00 ‹ Wprowadzenie do degustacji kawy i warsztat klasyfikacji
    W trakcie interaktywnych warsztatów uczestnicy będą brać udział w profesjonalnej degustacji kawy, instruowanej przez certyfikowanego specjalistę. Na samym początku zostanie objaśniony system klasyfikacji – to wtedy stanie się jasne, w jaki sposób kawa jest oceniana, co określa stopień i co oznacza jej klasa. Następnie uczestnicy będą mogli wykorzystać świeżo zdobytą wiedzę i ocenić jakość różnych kaw. Wtedy też nastąpi oficjalna degustacja, podczas której uczestnicy dowiedzą się, jak prawidłowo smakować szereg kaw, wyszkolić swoje kubki smakowe i opisać subiektywnie, ale prawidłowo odkryte smaki.
    Opłata: 200 PLN / 50€ / 70 USD
    Ilość miejsc: 30


    13:00 do 14:00 ‹ Historia herbat Earl Grey
    Prezentacja prowadzona przez Andrew Demmer, Demmer GmbH
    Podczas tej sesji uczestnicy będą uczyć się o tradycji mieszania i aromatyzowania herbaty, tradycji aromatyzowania w Chinach, a później w Europie, jak również poznają historię „odkrycia” Earl Grey. Uczestnicy będą mieli również okazję skosztować około 12 herbat tej marki.
    Opłata: 30 PLN / 10€ / 15 USD
    Ilość miejsc: 20


    14:30 do 15:30 ‹ Degustacja kawy
    Prowadzona przez Bird Friendly
    The Bird Friendly (BF) identyfikuje i wyróżnia naturalne –organiczne plantacje kawy, której ziarna dojrzewają w cieniu koron różnorodnych drzew, nie naruszając tym samym naturalnego środowiska życia ptaków oraz innych zwierząt. Te wyznaczone systemy „agrokultury leśniej”, wzbogacają oraz chronią glebę, środowiska wodne, a także stanowią idealne zabezpieczenie dla upraw kawy przed niekorzystnymi warunkami pogodowymi. Normy Bird Friendly zostały ustalone na podstawie wieloletniej pracy naukowców i są uznawane przez specjalistów branży kawowej jako złoty standard dla kawy uprawianej w naturalnym środowisku, pod osłoną drzew. Mało tego, znawcy uważają, że ma ona o wiele bogatszy smak, niż kawa uprawiana w popularny sposób. Chociaż kawa produkowana na takich plantacjach może osiągnąć znacznie wyższe ceny, to jej konsumenci bezpośrednio przyczyniają się do ochrony środowiska. Wszystko za sprawą  wyboru odpowiedniej kawy - certyfikowanej przez Bird Friendly.

    WSTĘP WOLNY
    Ilość miejsc: 30


    Dzień 2 – 12 lutego 2014

    8:30 do 9:30 ‹ Zagadnienie jakości: Czego potrzebuje globalny rynek herbaty aby doświadczyć kolejnego przełomu
    Prezentacja prowadzona przez Michael Schaefer, Euromonitor International
    W ujęciu ilościowym herbata jest jednym z najpopularniejszych i najczęściej przyrządzanych napojów na świecie. Niestety w ujęciu jakościowym pozostaje jeszcze wiele do zrobienia. Widoczna na przełomie ostatnich 25 lat jakościowa rewolucja w branży kawowej ominęła branżę herbacianą. Na szczęście ta sytuacja powoli zaczyna ulegać zmianie. Podczas tej prezentacji Michael Schaefer, dyrektor do spraw napojów i żywności Euromonitor International, przedstawi zachodzące na rozwijającym się rynku herbat zmiany oraz zaprezentuje możliwości i kierunki rozwoju dotyczące herbaty oraz kawy.

    Opłata: 200 PLN / 50€ / 70 USD (Śniadanie wliczone w cenę, rozpoczęcie o godzinie 8:00)
    Ilość miejsc: 35

    11:00 to 12:30 ‹ Parzenie herbaty (czarnej i Oolong)
    Prezentacja prowadzona przez Stepas Parulis, Adagio Teas
    Zajęcia wprowadzą uczestników w świat czarnej herbaty oraz herbaty Oolong poprzez przedstawienie najpopularniejszych regionów upraw, metod produkcji oraz prezentację różnorodnych odmian tychże herbat. Następnie uwaga zostanie skupiona na odpowiednim procesie parzenia oraz degustacji herbat, w trakcie której uczestnicy będą mieli okazję ocenić, używając do tego wszystkich swoich zmysłów, najlepszych odmian herbat czarnej i Oolong pochodzących z Indii, Sri Lanki oraz Chin.

    Opłata: 100 PLN / 25€ / 35 USD
    Ilość miejsc: 20

    11:00 to 12:00 ‹ Cup of Excellence/COE Brazil Naturals Award Winning Cupping
    Prezentacja prowadzona przez  Filipa Bartelak and Vytautas Kratulis, członków i międzynarodowych sędziów  COE
    Zobacz opis z pierwszego dnia targów

    Opłata: 200 PLN / 50€ / 70 USD
    Ilość miejsc: 20


    12:30 do 14:00 ‹ Wprowadzenie do degustacji kawy i warsztat klasyfikacji
    Zobacz opis z pierwszego dnia targów

    Opłata: 200 PLN / 50€ / 70 USD
    Ilość miejsc: 30


    13:00 to 14:00 ‹ Degustacja Argentyńskiej Yerba Mate
    Prowadzona przez PROARGEX
    Yerba Mate jest w pełni naturalnym produktem, którego spożywanie przynosi wiele korzyści. w trakcie tych warsztatów  profesjonaliści z Argentyny przedstawią genezę i pochodzenie tej herbaty, zaprezentują właściwości odżywcze oraz korzyści płynące z jej spożywania. Uczestnicy będą mogli także wziąć udział w degustacji Yerba Mate.

    WSTĘP WOLNY
    Ilość miejsc: 40


    14:30 to 15:30 ‹ Degustacja skarmelizowanego cukru
    Prowadzona przez Andre den Hartog, Buisman Ingredient
    Skarmelizowany cukier stanowi naturalne rozwiązanie na polepszenie i wzmocnienie smaku kawy, wprowadza równowagę, dodaje konsystencji, a także daje możliwość zredukowania kosztów produkcji. Tego typu proszki są stosowane przy różnych rodzajach kawy. Dodawane są na przykład do kaw rozpuszczalnych (czystych, mieszankach typu 3-in-1 oraz 2-in-1 oraz cappuccino), kaw parzonych oraz do gotowych kaw z automatu. Podczas warsztatów prowadzonych przez firmę Buisman


    Ingredient uczestnicy będą mogli dowiedzieć się w jaki sposób łączyć skarmelizowany cukier z kawą oraz produktami kawo-pochodnymi, tak by wydobyć ich najlepszy smak.

    WSTĘP WOLNY
    Ilość miejsc: 30


    15:00 to 16:00 ‹ Dlaczego herbata nigdy się nie znudzi – badając smaki owocowych i ziołowych herbat
    Prezentacja prowadzona przez Ulrich Winckler, Winckler Tea
    Warsztaty prowadzone przez Winckler Tea wprowadzą uczestników w tematykę czarnych i zielonych herbat aromatyzowanych, herbat owocowych oraz ziołowych. Podczas spotkania zostaną omówione najnowsze trendy dotyczące aromatów i innych stosowanych składników oraz zagadnienia związane z tematyką marketingu tych produktów. Warsztatom towarzyszyć będzie degustacja prezentowanych herbat.

    Opłata: 30 PLN / 10€ / 15 USD
    Ilość miejsc: 30


    Day 3 – February 13, 2014

    11:00 to 12:30 ‹ Optymalizacja działalności online i E-marketingu
    Prezentacja prowadzona przez Stepas Parulis, Adagio Teas
    Prezentacja ta porusza zagadnienia związane z rozwojem sprzedaży internetowej online i jej znaczenia dla przemysłu kawowo-herbacianego. Na podstawie konkretnych przykładów i najlepszych praktyk branżowych, uczestnikom zostaną przedstawione praktyczne rady i wskazówki jak polepszyć i podnieść sprzedaż internetową, skutecznie zachęcić klientów do zakupu i promować swoją markę.

    Opłata: 100 PLN / 25€ / 35 USD
    Ilość miejsc: 20


    11:00 to 12:00 ‹ Cup of Excellence/COE Brazil Naturals Award Winning Cupping
    Prezentacja prowadzona przez  Filipa Bartelak and Vytautas Kratulis, członków i międzynarodowych sędziów  COE
    Zobacz opis z pierwszego dnia targów

    Opłata: 200 PLN / 50€ / 70 USD
    Ilość miejsc: 20


    12:30 to 13:00 ‹ Charytatywna Aukcja kawy Cup of Excellence/COE Auction
    Licytacja prowadzona przez Vytautas Kratulis, członka i międzynarodowego sędzi  COE
    Trzeciego dnia targów będzie miało miejsce wyjątkowe wydarzenie, w którym wezmą udział pochodzący z Brazylii laureaci nagrody przyznawanej przez Cup of Excellence. Uczestnicy aukcji będą mogli licytować 200 gramowe próbki najlepszych brazylijskich kaw, wybierając spośród 20-25 różnych rodzajów. Jest to bardzo wyjątkowa aukcja, ponieważ na ogół kawy te są dostępne tylko i wyłącznie dla członków Alliance for Coffee Excellence, a ich minimalna wartość sięga 250 $. Wszystkie wpływy z aukcji zostaną przekazane przez ACE na rzecz programu edukacji rolników.

    WSTĘP WOLNY
    Ilość miejsc: 20

    Dokładna lokalizacja

    Warszawskie Centrum EXPO XXI Sp. z o.o.

    Kontakt

     Weronika Wirtel
    Targi w Krakowie Sp. z o.o.
    E-mail: Wirtel@targi.krakow.pl
    Kom: 48 509 925 977
    Tel.: 12 651 90 53

    Strona internetowa

    http://www.tcworldcup.com/warsaw/

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe