...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Terminy wydarzeń branżowych

Terminarz wydarzeń branżowych

  • Torty artystyczne - autorska pracownia

    Szkolenia
    termin
    lokalizacja
    Warszawa
    zasięg
    lokalny

    liczba uczestników
    od 5 do 8 osób    

    nauczyciele
    Bożena Sikoń
    Tadeusz Branecki
    Agnieszka Klimczak
    Dorota Jaworska

    cena brutto (zawiera 23% VAT)
    2,900.00 zł

    Terminy szkoleń:
    12.01.2015, 10:00

    Pięciodniowe kompleksowe szkolenie dla osób planujących uruchomienie własnej pracowni tortów artystycznych lub podjęcie pracy w zawodzie dekoratora wyrobów cukierniczych. Warsztaty prowadzone przez Bożenę Sikoń, Tadeusza Braneckiego, Dorotę Jaworską i Agnieszkę Klimczak. Obejmują zagadnienia z zakresu dekoracji z cukrowych mas plastycznych, przygotowywania i dekoracji tortów i deserów, ręcznego wykonywania pralin oraz zasad organizacji małej pracowni cukierniczej.

    Program szkolenia został opracowany tak, by zawierał praktyczną wiedzę potrzebną do rozpoczęcia pracy lub uruchomienia własnej działalności gospodarczej polegającej na wykonywaniu tortów artystycznych na zamówienie. Szkolenie prowadzą specjaliści na co dzień realizujący projekty w Pracowni Cukierniczej tortownia.pl, praktycy cukiernictwa i czekoladziarstwa.

    Prowadzący dzielą się praktyczną wiedzą i odpowiadają na pytania uczestników. Multimedialna oprawa szkolenia pozwala na prezentację licznych przykładów tortów i deserów, wykonywanych wcześniej w Pracowni Cukierniczej tortownia.pl oraz prezentowanych podczas światowych targów i wystaw. Założeniem szkolenia jest przekazanie jak najwięcej praktycznej wiedzy, przydatnej uczestnikom we własnej działalności.

    Szkolenie może być refundowane przez Urząd Pracy

    To szkolenie nie jest objęte systemem rabatowym Akademii opisanym w Zasadach Akademii.


    Skrócony program szkolenia

    Dzień 1.

    Kwiaty cukrowe - róża na 5 sposobów
    prowadzący: Tadeusz Branecki

    •     "komercyjne" kwiaty (szybkie metody wykonywania), również mocowane na drutach
    •     kwiaty konkursowe do złudzenia przypominających naturalne


    poznane techniki: wykonywanie kwiatów o zróżnicowanym stopniu trudności, z różnego rodzaju lukru plastycznego, z zastosowaniem drucików florystycznych i bez, stosowanie różnych rodzajów barwników

    Dzień 2.

    Modelowanie dekoracji - charakter i emocje (zwierzątka)
    prowadzący: Tadeusz Branecki

    •     tworzenie i modelowanie kształtów
    •     nadawanie figurce cech charakterystycznych, aby wyrazić jej osobowość oraz uchwycić chwilowy nastrój m.in.: radość, smutek, złość lub grozę

    poznane techniki: tworzenie i modelowanie kształtów, nadawanie figurce cech charakterystycznych, aby wyrazić jej osobowość oraz uchwycić chwilowy nastrój m.in.: radość, smutek, złość lub grozę

    Dzień 3.

    Pieczenie biszkoptów
    prowadzący: Bożena Sikoń

    •     zwiedzanie pracowni cukierniczej
    •     pieczenie biszkoptów i elementów dekoracyjnych do deserów na talerzu
    •     przygotowywanie mas i kremów


    Ręczny wyrób pralin
    prowadzący: Dorota Jaworska

    •     informacje o czekoladzie
    •     własnoręczny wyrób korpusów do pralin w profesjonalnych formach
    •     wykonywanie nadzień


    poznane techniki: temperowanie czekolady, zastosowanie różnych rodzajów form do czekolady, dekorowanie pralin

    Dzień 4.

    Składanie tortów i wykonywanie deserów na talerzu
    prowadzący: Bożena Sikoń

    •     składane tortów
    •     wykonywanie deserów wielosmakowych
    •     aranżacja deserów na talerzu
    •     dekoracje czekoladowe


    Dzień 5.

    Autorska Pracownia
    prowadzący: Agnieszka Klimczak

    •     praktyczne wskazówki dotyczące prowadzenia działalności gospodarczej związanej z produkcją cukierniczą
    •     podstawy zarządzania małą firmą / firmą rodzinną
    •     zasady organizacji pracowni tortów artystycznych
    •     wycena i dobór wagi tortów


    Styl angielski
    prowadzący: Agnieszka Klimczak

    •     obłożenie przygotowanego wcześniej tortu lukrem plastycznym
    •     podsumowanie informacji o materiałach i narzędziach, nowe zastosowania narzędzi
    •     prezentacja efektownych technik dekoratorskich
    •     wykonywanie napisów
    •     aranżacja wcześniej wykonanych dekoracji na gotowym torcie


    poznane techniki: metody pracy z lukrem plastycznym różnego rodzaju, różne elementy ozdobne, zastosowanie wykrawaczek, stempli, pistoletów do lukru, dekorowanie tortów w różnych kształtach, aranżowanie dekoracji

    Czas trwania: 42 godziny szkoleniowe (32 zegarowe)

    Zapewniamy:

    •     desery serwowane codziennie przez Pracownię Cukierniczą tortownia.pl,
    •     szkolenie na najwyższym poziomie,
    •     stanowiska pracy w pełni wyposażone w urządzenia i narzędzia,
    •     wszystkie potrzebne materiały i produkty,
    •     materiały drukowane zawierające wszystkie poznane receptury,
    •     możliwość zabrania wykonanych wyrobów,
    •     dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia w tortownia.pl,
    •     lunch każdego dnia szkolenia.



    Cena brutto: 2,900 zł

    Dokładna lokalizacja

    Biuro Akademii tortownia.pl
    ul. Tarnogórska 16, 03-679 Warszawa

    Kontakt

    Renata Rudowska
    koordynator szkoleń
    e-mail: akademia@tortownia.pl
    telefon: (22) 203 53 73,
    faks: (22) 203 53 74

    Strona internetowa

    http://www.tortownia.pl/akademia,tortownia.pl

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe