...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Terminy wydarzeń branżowych

Terminarz wydarzeń branżowych

  • Cukiernictwo - torty z dekoracją w stylu angielskim

    Szkolenia
    termin
    lokalizacja
    Warszawa
    zasięg
    lokalny

    liczba uczestników
    od 4 do 8 osób    

    nauczyciele
    Bożena Sikoń
    Agnieszka Klimczak

    cena brutto (zawiera 23% VAT)
    940.00 zł

    Terminy szkoleń:
    04.02.2015, 10:00

    Podczas szkolenia uczestnicy samodzielnie wykonają dwa torty: biszkoptowy przełożony lekkimi kremami i udekorowany w stylu angielskim oraz tort skomponowany z wybornych musów, udekorowany w sposób tradycyjny (oblany czekoladową polewą).

    Wszystko to pod okiem Mistrzyni Cukiernictwa Bożeny Sikoń i właścicielki tortownia.pl Agnieszki Klimczak.

    Intensywne dwudniowe szkolenie obejmujące zagadnienia z zakresu cukiernictwa:

    •     przygotowywanie kremów i musów,
    •     przygotowywanie i wypiekanie biszkoptów,
    •     składanie tortów,


    oraz dekoracji tortów w stylu angielskim:

    •     obkładanie tortów lukrem plastycznym,
    •     dekorowanie tortów przy wykorzystaniu specjalistycznych narzędzi,
    •     wykańczanie tortów w różnych kształtach,
    •     aranżowanie dekoracji.



    Skrócony program szkolenia

    Dzień 1.

    Cukiernictwo (7h)
    prowadzący: Bożena Sikoń

    •     powitanie i wprowadzenie do tematu,
    •     omówienie możliwych połączeń smakowych i zasad ich komponowania,
    •     przygotowanie i wypiek kilku rodzajów biszkoptów,
    •     sporządzanie różnych syropów do nasączania biszkoptów i ich dobór do smaku tortu,
    •     wykonanie kilku smaków musu,
    •     złożenie dwóch różnych tortów.



    Dzień 2.

    Cukiernictwo (2h)
    prowadzący: Bożena Sikoń

    •     wykonanie podstawowego kremu maślanego Russel,
    •     obsmarowanie tortu kremem i przygotowanie do obłożenia lukrem plastycznym,
    •     przygotowanie polewy czekoladowej,
    •     podstawowe wykończenie drugiego tortu.



    Styl angielski (5h)
    prowadzący: Agnieszka Klimczak

    •     wprowadzenie do szkolenia - informacje o lukrze plastycznym, sposobach jego wykorzystywania i barwienia,
    •     wykorzystanie podkładki obłożonej lukrem plastycznym
    •     prezentacja szybkich i efektownych technik dekoratorskich oraz sposobów nadawania faktur powierzchni lukru,
    •     obłożenie przygotowanego wcześniej tortu lukrem plastycznym i wykonanie dekoracji według własnego pomysłu



    Czas trwania: 2 dni po 7 godzin zegarowych (plus przerwa) - łącznie 14 godzin zegarowych

    Zapewniamy:

    •     stanowiska pracy w pełni wyposażone w urządzenia i narzędzia;
    •     wszystkie potrzebne materiały i produkty;
    •     materiały drukowane zawierające wszystkie poznane receptury;
    •     możliwość zabrania wykonanych wyrobów;
    •     dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia;


    Cena brutto: 940 zł

    Dokładna lokalizacja

    Biuro Akademii tortownia.pl
    ul. Tarnogórska 16, 03-679 Warszawa

    Kontakt

    Renata Rudowska
    koordynator szkoleń
    e-mail: akademia@tortownia.pl
    telefon: (22) 203 53 73,
    faks: (22) 203 53 74

    Strona internetowa

    http://www.tortownia.pl/akademia,tortownia.pl

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe