Zapraszamy na szkolenie “Urok czekolady – temperowanie, genaże, praliny, figurki, malowanie barwnikami”.
Podczas kursu każdy będzie miał okazję udoskonalić swój warsztat. Nasi eksperci pokażą Ci techniki temperowania czekolady, nauczą, jak przygotować idealny genaż oraz praliny. Dodatkowo uczestnicy dowiedzą się, jak wykonywać figurki i malować je barwnikami.
Zakres szkolenia:
- podstawowe informacje o czekoladzie,
- rodzaje czekolady,
- temperowania ręczne i mechaniczne,
- elementy dekoracyjne z czekolady,
- przenoszenie nadruku z folii na czekoladę,
- przygotowanie i wylewanie foremek – figurki,
- praliny – przygotowanie korpusów, podstawowe nadzienia,
- praliny z nadrukiem,
- trufle.
Trener:
Mieczysław Chojnowski
Liczba uczestników:
8-10 osób
Termin szkolenia:
25-27.05.2015
28-30.09.2015
Cena:
1400 pln