...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Terminy wydarzeń branżowych

Terminarz wydarzeń branżowych

  • Torty artystyczne - autorska pracownia

    Szkolenia
    termin
    lokalizacja
    Warszawa
    zasięg
    lokalny

    Prowadzący: Bożena Sikoń, Tadeusz Branecki, Agnieszka Klimczak, Marcin Paździor

    Pięciodniowe kompleksowe szkolenie dla osób planujących uruchomienie własnej pracowni tortów artystycznych lub podjęcie pracy w zawodzie dekoratora wyrobów cukierniczych. Warsztaty prowadzone przez Bożenę Sikoń, Tadeusza Braneckiego, Agnieszkę Klimczak oraz Marcina Paździora.

    Pięciodniowe kompleksowe szkolenie dla osób planujących uruchomienie własnej pracowni tortów artystycznych lub podjęcie pracy w zawodzie dekoratora wyrobów cukierniczych. Warsztaty prowadzone przez Bożenę Sikoń, Tadeusza Braneckiego, Agnieszkę Klimczak i Marcina Paździora. Obejmują zagadnienia z zakresu dekoracji z cukrowych mas plastycznych, przygotowywania i dekoracji tortów i deserów, ręcznego wykonywania pralin oraz zasad organizacji małej pracowni cukierniczej.

    Program szkolenia został opracowany tak, by zawierał praktyczną wiedzę potrzebną do rozpoczęcia pracy lub uruchomienia własnej działalności gospodarczej polegającej na wykonywaniu tortów artystycznych na zamówienie. Szkolenie prowadzą specjaliści na co dzień realizujący projekty w Pracowni Cukierniczej tortownia.pl, praktycy cukiernictwa i czekoladziarstwa.
    Prowadzący dzielą się praktyczną wiedzą i odpowiadają na pytania uczestników. Multimedialna oprawa szkolenia pozwala na prezentację licznych przykładów tortów i deserów, wykonywanych wcześniej w Pracowni Cukierniczej tortownia.pl oraz prezentowanych podczas światowych targów i wystaw. Założeniem szkolenia jest przekazanie jak najwięcej praktycznej wiedzy, przydatnej uczestnikom we własnej działalności.

    Szkolenie może być refundowane przez Urząd Pracy


    Program

    Dzień 1. (poniedziałek)

    • Kwiaty cukrowe - róża
    • prowadzący: Tadeusz Branecki
    • "komercyjne" kwiaty (szybkie metody wykonywania)
    • kwiaty konkursowe do złudzenia przypominających naturalne
    • poznane techniki: wykonywanie kwiatów o zróżnicowanym stopniu trudności, z różnego rodzaju lukru plastycznego, z zastosowaniem drucików florystycznych i bez, stosowanie różnych rodzajów barwników
    • Modelowanie dekoracji - charakter i emocje (zwierzątka) - wstęp
    • prowadzący: Tadeusz Branecki
    • zasady projektowania figurki
    • zasady nadawania cech charakterystycznych


    Dzień 2. (wtorek)

    • Modelowanie dekoracji - charakter i emocje (zwierzątka)
    • prowadzący: Tadeusz Branecki
    • tworzenie i modelowanie kształtów
    • nadawanie figurce cech charakterystycznych, aby wyrazić jej osobowość oraz uchwycić chwilowy nastrój m.in.: radość, smutek, złość lub grozę
    • Czekolada - praliny formowane
    • prowadzący: Marcin Paździor
    • informacje o czekoladzie
    • temperowanie czekolady
    • zdobienie form
    • wyrób korpusów do pralin w profesjonalnych formach
    • wykonywanie ganaszy
    • poznane techniki: temperowanie czekolady, zastosowanie różnych rodzajów form do czekolady, dekorowanie pralin.


    Dzień 3. (środa)

    • Biszkopty, kremy, elementy dekoracyjne
    • prowadzący: Bożena Sikoń
    • omówienie wyposażenia zwiedzanie pracowni cukierniczej
    • wypiek różnych rodzajów biszkoptów i blatów do tortów
    • przygotowanie musów, kremów i mas do tortów i deserów
    • przygotowanie elementów dekoracyjnych
    • Autorska Pracownia
    • prowadzący: Agnieszka Klimczak
    • praktyczne wskazówki dotyczące prowadzenia działalności gospodarczej związanej z produkcją cukierniczą
    • podstawy zarządzania małą firmą/firmą rodzinną
    • zasady organizacji pracowni tortów artystycznych
    • wycena i dobór wagi tortów


    Czwartek - dzień 4.

    • Składanie tortów i przygotowanie deserów na talerzu
    • prowadzący: Bożena Sikoń
    • dekoracje czekoladowe
    • przygotowanie nasączów do tortów
    • wykonywanie deserów wielosmakowych
    • aranżacja deserów na talerzu
    • dekoracje czekoladowe
    • składanie tortów i ich przygotowanie do dekorowania


    Piątek - dzień 5.

    • Styl angielski
    • prowadzący: Agnieszka Klimczak
    • przygotowanie projektu tortu
    • omówienie smaku i dekoracji końcowego projektu
    • obłożenie przygotowanego wcześniej tortu lukrem plastycznym
    • podsumowanie informacji o materiałach i narzędziach, nowe zastosowania narzędzi
    • prezentacja efektownych technik dekoratorskich
    • aranżacja wcześniej wykonanych dekoracji na gotowym torcie
    • poznane techniki: metody pracy z lukrem plastycznym różnego rodzaju, różne elementy ozdobne, zastosowanie wykrawaczek, stempli, pistoletów do lukru, dekorowanie tortów w różnych kształtach, aranżowanie dekoracji.



    Zapewniamy:

    • desery serwowane codziennie przez Pracownię Cukierniczą tortownia.pl,
    • szkolenie na najwyższym poziomie,
    • stanowiska pracy w pełni wyposażone w urządzenia i narzędzia,
    • wszystkie potrzebne materiały i produkty,
    • materiały drukowane zawierające wszystkie poznane receptury,
    • możliwość zabrania wykonanych wyrobów,
    • dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia w tortownia.pl,
    • lunch każdego dnia szkolenia.


    Orientacyjny harmonogram zajęć:
    Poniedziałek  
    10:00 - 17:00
    Wtorek
    09:30 - 17:00
    Środa
    09:30 - 17:00
    Czwartek
    10:00 - 17:00
    Piątek
    10:00 - 16:00

    Każdego dnia zaplanowana jest jedna przerwa (30 min)szkolenie na najwyższym poziomie;

    godz. 10.00
    CZAS TRWANIA
    5 dni (35 godz. zegarowych)
    cena z VAT: 2.900 zł



    Dokładna lokalizacja

    Akademia tortownia.pl
    Ul Tarnogórska 16
    03-679 Warszawa

    Kontakt

    Tel. 22 203 53 73

    Strona internetowa

    http://www.tortownia.pl/akademia,szkolenie,53,Torty_artystyczne_autorska_pracownia?t=4822

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe