Termin: 30 maja 2016
Godz.: 9.00 – 15.00
Prowadzący: Thierry Ayel
Koszt: 349 zł
Zabierzemy Was w świat francuskich tarte i tartaletek na słodko.
Tarta to jedno z najpopularniejszych dań kuchni francuskiej. Składa się z kruchego, drożdżowego lub francuskiego ciasta, którym wylepiona jest foremka oraz nadzienia – słodkiego lub wytrawnego.
Program
1. Tarta cytrynowa z bezą
2. Tartaletki z kremem yuzu i orzech Pekan
3. Tarta „Clafoutis” z wiśniami
4. Tartaletki z kremem z marakui, mango i pieprzem Sansho
5. Tarta „Bourladoue” z gruszką
6. Tartaletki z czekoladą, papryka czerwoną i malinami
7. Tarta „Saint-Honore” ze słonym karmelem
8. Tartaletki z truskawkami i bazylią
Zapewniamy
1. stanowiska pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały
2. surowce
3. dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia
4. przepisy na przygotowane ciasta
5. przerwę na poczęstunek