...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Informacje

Kontakt
Telefon: 533 370 030
Kod pocztowy: 10-693
Adres siedziby: ul. Sosnkowskiego 47
Miejscowość: Olsztyn
Województwo: warmińsko-mazurskie
Strona WWW: http://www.doskonaleniechlebem.pl
Władze
brak informacji
Statut
brak informacji
Historia
brak informacji
Opis działalności
Projekt skierowany jest do nauczycieli/ek przedmiotów zawodowych oraz instruktorów/ek praktycznej nauki zawodu kucharz i pokrewnych oraz technik technologii żywności i pokrewnych z całej Polski. Program doskonalenia zawodowego jest całkowicie bezpłatny.
Członkowie
brak informacji
Firmy zrzeszone
brak informacji
Partnerzy
brak informacji
Szkoły i uczelnie
brak informacji

Aktualności

Nauczycielu mierz wysoko!

dodano , Doskonalenie Chlebem, materiał promocyjny

Obecnie zapotrzebowanie na wysoko wykwalifikowaną kadrę branży piekarsko-cukierniczej ciągle rośnie. Niestety absolwenci szkół zawodowych – potencjalni kandydaci na szefów kuchni, mistrzów piekarstwa i cukiernictwa – są nieodpowiednio przygotowani do podjęcia pracy w nowoczesnych przedsiębiorstwach czy prestiżowych cukierniach.

 

Wspaniałym rozwiązaniem tej sytuacji jest udział w Projekcie Doskonalenie „Chlebem Powszednim” Nauczyciela Zawodu. Głównym celem Projektu jest wypracowanie wspólnie z przedsiębiorcami i szkołami nowego podejścia do nauczania praktycznego oraz podniesie profesjonalnych umiejętności 260 nauczycieli/ek i instruktorów/ek praktycznej nauki zawodu kucharz i technik technologii żywności oraz pokrewnych z całej Polski.

Dzięki współfinansowaniu Projektu z Europejskiego Funduszu Społecznego zupełnie bezpłatnie zdobędziesz profesjonalne umiejętności związane z praktycznym funkcjonowaniem przedsiębiorstwa piekarsko-cukierniczego. Zapewniamy całodniowe wyżywienie, noclegi, materiały piśmiennicze, ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków oraz profesjonalny strój kucharski z logotypami tego prestiżowego Projektu. Zwracamy wszelkie kosztu dojazdów.

Podczas Projektu Uczestnicy/czki, pod czujnym okiem ekspertów, wzbogacają swój warsztat pracy. Wszystko po to, aby ich uczniowie zdobyli odpowiednie przygotowanie do podjęcia pierwszej pracy i osiągania tytułów mistrza sztuki kulinarnej.

Projekt realizowany jest przez MPJ Mirosław Łęczycki w partnerstwie ze Stowarzyszeniem Kucharzy Polskich. Za nami stoi doświadczenie, pasja, energia i co najważniejsze Mistrzowie Sztuki Kulinarnej.

Udział w Projekcie to doskonała możliwość poznania tajników pracy takich Mistrzów jak: Krzysztof Szulborski – juror i organizator wielu konkursów kucharskich.

Już ponad 50 osób wzięło udział w Projekcie. Działania w Projekcie rozpoczynają się w Pomorskiej Akademii Kulinarnej. Następnie 10-dniowe praktyki odbywają się w Piekarni Cukierni Marek Szabelski w Pieckach. Tam doświadczone/eni i cierpliwe/i opiekunki i opiekunowie podzielą się swoją wiedzą i odkryją przed Tobą arkana działania piekarni i cukierni. Piekarnia Cukiernia Marek Szabelski jest wyposażona w nowoczesną linię do chleba – aktualnie najbardziej zaawansowany pod względem technologicznym zespół tego typu urządzeń w Europie oraz linię do bułek – linia nowej generacji w pełni automatyczna, elektronicznie sterowana.

Większość Uczestniczek i Uczestników nie miało możliwości poznania pracy w piekarni i cukierni. Jak powiedziała Pani Beata Zembrzycka-Greń z Powiatowego Zespołu Szkół w Kościerzynie – Dla mnie jest to pierwsze doświadczenie, pierwszy kontakt z prawdziwą cukiernią, prawdziwą piekarnią. Pierwszy raz miałam możliwość zobaczyć i sprzęt profesjonalny i maszyny profesjonalne i cały asortyment, który jest produkowany w piekarni i cukierni. Wiem, że jeszcze niewiele w tej branży umiem i mam nadzieję, że to pozwoli mi poszerzyć swoje własne umiejętności – dodaje Pani Beata.

 Najlepszym podsumowaniem działań realizowanych w Projekcie są miłe opinie Uczestniczek i Uczestników. –Projekt Doskonalenie "Chlebem Powszednim" Nauczyciela Zawodu to rewelacyjny pomysł i fantastyczna organizacja, było dla mnie ogromnym zaszczytem wziąć udział w tym projekcie i mam nadzieję jeszcze spotkać się w przyszłości z wszystkimi wspaniałymi ludźmi których tam poznałam. – powiedziała Pani Beata Pieńkowska z Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsko-Białej. – Super organizacja projektu, cudowni opiekunowie praktyk sprawili, że nabytą wiedzą podczas praktyk, dzielę się na co dzień z młodzieżą szkolną, a moje lekcje są pełne pasji. – dodaje Pani Beata.

 

A przecież "Najlepszy jest nauczyciel, który ucząc potrafi tchnąć przyjemność w dusze uczniów". I tą sentencją kierują się Nasi Uczestnicy i Uczestniczki.

 

Więcej informacji znajdziesz na stronie www.doskonaleniechlebem.pl.

 

Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe