czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Martini Linea Gelato - linia produktów do produkcji lodów

    Martini Linea Gelato - linia produktów do produkcji lodów

    Bazując na kilkudziesięciolrtnim doświadczeniu włoskiego producenta Master Martini, odpowiada potrzebom najbardziej wymagających mistrzów cukiernictwa i lodziarstwa. Charakteryzująca się najwyższa jakością, stworzona ze starannie dobranych składników z uwzględnieniem prozdrowotnych trendów żywieniowych i innych wymagań współczesnego konsumenta.

    W skład Martini Linea Gelato wchodza płynne i proszkowe bazy do lodów, pasty smakowe, polewy i dekoracje czekoladowe, orzechy i owoce. To kompletny asortyment do produkcji najwyższej jakości lodów - "made in Italy".

    Więcej
  • Surogaty czekoladowe Centramerica

    Surogaty czekoladowe Centramerica

    Z ogromnej pasji i doświadczenia Master Martini narodziła się linia surogatów czekoladowych Centramerica. Stworzone w całości na bazie naturalnych barwników i aromatów z lecytyną słonecznikową.

    Nie zawierając tłuszczy utwardzonych, wpisują się we współczesne trendy rynkowe.

    Dostępne w pięciu odsłonach kolorystyczno – smakowych doskonale odpowiadają potrzebom mistrzów cukierniczych w zakresie dekoracji – jako tzw. „czekolada plastyczna", jako polewa, korpusy pralin oraz jako dodatek smakowy do musów i kremów.

     

     

    Więcej
  • Przysmak świąteczny

    Przysmak świąteczny

    Składniki:

    500 g Fiorfiore Chocomufin - ciasto czekoladowe                       
    200 g Jaja                       
    180 g Premium Frit - tłuszcz słonecznikowo - palmowy                       
    90 g Woda                       
    4 g Cynamon                         
    4 g Goździki                         
    100 g Słonecznik prażony                       
    100 g Ariba Fondente Gocce - kropelki czekoladowe                       
    100 g Pestki dyni prażone                       
    100 g Skórka pomarańczowa                       
    100 g Rodzynki                       
    30 g Sezam lub siemie lniane                       

    Sposób przygotowania

    Fiorfiore Chocomufin, jaja, Premium Frit, wodę oraz przyprawy korzenne wymieszać 3 minuty na średnich obrotach, a następnie dodać pozostałe składniki. Za pomocą worka cukierniczego szprycować ciasto na blaszkę wyłożoną papierem pergaminowym, posypać sezamem lub siemieniem lnianym i odpiec w temperaturze 200ºC przez 10 minut.

    Więcej
  • Frytury w bag in box

    Frytury w bag in box

    Master Frit bag in box, Premium Frit bag in box, Friggitutto bag in box – wyspecjalizowane, wysokiej jakości frytury polecane do zakładów rzemieślniczych, półprzemysłowych i przemysłowych. Zaawansowana technologia zastosowana przy produkcji gwarantuje: wyjątkowo długą przydatność do smażenia, wysoki punkt dymienia, minimalne wchłanianie w produkt, znikome straty podczas smażenia.

    Więcej
  • Ariba fondente diamante – czekoladowe diamenty – czekolada gorzka

    Ariba fondente diamante – czekoladowe diamenty – czekolada gorzka

    Czekolada gorzka o zawartości kakao 72% oraz masła kakaowego 37-39% w opakowaniach 10 kg, o wyjątkowej głębi smaku ziarna. Aby uzyskać wyroby czekoladowe o wyjątkowym połysku i odpowiedniej kruchości, należy ją zatemperować. W tym celu rozpuszczamy ją do 45 °C, schładzamy do 28 °C i podgrzewamy do 30-31°C. Czekolada deserowa znakomicie nadaje się nie tylko do musów i kremów.

    Więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe