...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Krem orzechowy

    Krem orzechowy

    Krem orzechowy na bazie orzechów laskowych bez dodatku oleju palmowego.

    Prawdziwie czekoladowo - orzechowy smak i aksamitna konsystencja.

    Doda charakteru każdemu deserowi. Gofry, naleśniki czy ciasta - wszystko smakuje lepiej w parze z kremem orzechowym!

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Terravita
    sprzedawca
    Terravita
  • Kremy smarowne z funkcją cover kremu Bellaria

    Kremy smarowne z funkcją cover kremu Bellaria

    Bezpośrednio do smarowania i przekładania wafli, markiz, makaroników, ciastek, a także jako dodatek do słodkich dań typu naleśniki, gofry;

    Do nadziewania na zimno gotowych wyrobów piekarskich i ciastkarskich typu pączki, słodkie bułki, rogaliki, muffiny;

    Dodatek do mas i kremów opartych na bitej śmietanie lub mascarpone, stosowanych do przekładania i dekorowania lekkich ciast biszkoptowych oraz rolad;

    Jako składnik ganaszy i musów.

    Kremy:

    • Krem Mleczny smarowny
    • Krem Czekoladowy smarowny
    • Krem Toffi smarowny
    • Krem Kokosowy smarowny
    • Krem smarowny na bazie orzecha laskowego 13%
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Terravita
    sprzedawca
    Terravita
  • Sosy do zastosowań rzemieślniczych

    Sosy do zastosowań rzemieślniczych

    Zastosowanie

    W przemyśle lodowym:
    - Stosowane na powierzchni lodów, tworzą niezastygającą warstwę. Dekorują i podnoszą walory smakowe lodów oferowanych w kuwetach, kubkach, czy rożkach.
    - Wkomponowane w masę lodową, utrzymują półpłynną konsystencję i mogą być używane do produkcji lodów marmurkowych w kuwetach i pudełkach.
    - Sosy mogą być wprowadzane do rdzenia lodów na patyku, gdzie zachowują elastyczną konsystencję. Różnorodność smaków i tekstur takiego produktu stanowi walor ceniony przez konsumentów.

    W skali rzemieślniczej (w lodziarniach, kawiarniach, manufakturach):
    - Do dekoracji ciast, deserów lodowych, owocowych oraz opartych na bitej śmietanie.
    - Do dekoracji dań słodkich serwowanych na ciepło typu gofry, naleśniki, makaron, ryż.

     

    Nadają się także do wkomponowania w masę lodową, utrzymując półpłynną konsystencję, mogą być używane do produkcji lodów w kuwetach czy pudełkach. Sosy deserowe Terravity to także doskonały dodatek do gofrów, naleśników i innych słodkich dań.

    Receptury oparte na dobrych składnikach, przecierach owocowych i naturalnych aromatach, bez sztucznych barwników czy konserwantów. W asortymencie 8 smaków: czekoladowy, truskawkowy, toffi, słony karmel, kiwi-jabłko, mango-marakuja, granat-winogrona oraz dla najmłodszych sos o smaku gumy balonowej.

     

     

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Terravita
    sprzedawca
    Terravita
  • Krem smarowny o smaku kokosowym

    Krem smarowny o smaku kokosowym

    Zastosowanie
    - Bezpośrednio do smarowania i przekładania wafli, markiz, makaroników, ciastek, a także jako dodatek do słodkich dań typu naleśniki, gofry.
    - Do nadziewania na zimno gotowych wyrobów piekarskich i ciastkarskich typu pączki, słodkie bułki, rogaliki, muffiny.
    - Dodatek do mas i kremów opartych na bitej śmietanie lub mascarpone, stosowanych do przekładania i dekorowania lekkich ciast biszkoptowych oraz rolad.
    - Jako składnik ganaszy i musów.

    Sposób użycia
    W dolnym zakresie temperatur przechowywania (12- 13oC)kremy smarowne Bellaria posiadają konsystencję zwartą (półstałą).
    W temperaturze pokojowej (23°C) kremy te przybierają postać smarowna (mazistą)
    W celu rozluźnienia konsystencji można zastosować lekkie podgrzanie (do ca. 32oC).
    Kremy stosowane do smarowania i przekładania wafli i ciastek mogą być dozowane w niezmienionej postaci bezpośrednio z opakowania.
    Inne zastosowania (dodatek do nadzień i mas kremowych opartych na bitej śmietanie lub mascarpone) wymagają delikatnego upłynnienia w temperaturze 40–45°C, a następnie schłodzenia do temperatury 28- 30oC przed połączeniem z masą śmietanową.
    Upłynnianie w skali rzemieślniczej powinno przebiegać na łaźni wodnej, a w skali przemysłowej w izotermicznych zbiornikach z płaszczem wodnym, wyposażonych w mieszadło.

    Uwagi praktyczne
    Krem (upłynniony) łączony z mocno schłodzoną ubitą śmietaną (30–36% tłuszczu) powinien mieć temperaturę 28–30°C i być dozowany małymi porcjami, aby zapobiec zważeniu napowietrzonej masy kremowej. Krem może być optymalnie łączony ze śmietaną w ilościa

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Terravita / Bellaria
    sprzedawca
    Terravita
  • Czekolada temperowana Bellaria

    Czekolada temperowana Bellaria

    Biała 33%, mleczna 34,5%, deserowa 56,5%.
    Czekolada gorzka 60, 70 i 77% kakao.

    Do oblewania wyrobów ciastkarskich, piekarskich i galanterii cukierniczej, do formowania skorupek pralin, jako składnik musów czekoladowych, ganaszy oraz czekoladowych mas kremowych do przekładania tortów i rolad.

    Zależnie od kompozycji i parametrów reologii, czekolady Bellaria, oferowane w postaci temperowanych kostek (4 i 10kg), stosowane mogą być do:

    • oblewania wyrobów piekarskich, ciastkarskich (typu biszkopt z galaretką, herbatniki, pierniki)
    • oblewania korpusów cukierniczych o różnym kształcie: galaretek, pianek, bloków z miazgi orzechowej, krajanek
    • do oblewania suszonych owoców typu śliwka kalifornijska, morela
    • do drażowania bakalii oraz drobnych korpusów cukierniczych
    • do formowania tabliczek, batonów, skorupek pralin
    • do ręcznego przygotowania dekoracji czekoladowych
    • jako dodatek do musów czekoladowych, ganaszy, mas kremowych do ciast i tortów
    • postać kostki jest również atrakcyjna jako monoporcyjna przekąska do kawy
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Terravita / Bellaria
    sprzedawca
    Terravita
  • Krem termostabilny orzech laskowy

    Krem termostabilny orzech laskowy

    Do nadziewania ciast, ciastek, wyrobów piekarskich poddanych procesowi wypieku (w temperaturach 180–220°C). Wyroby, do których może być stosowany to: ciastka francuskie typu croissant, rogale drożdżowe, pączki, babeczki, muffiny, kruche ciastka zapiekane z nadzieniem. Odpowiedni do wypieków z ciasta francuskiego, półfrancuskiego, drożdżowego czy biszkoptowego. Nadaje się do mrożenia (zarówno przed jak i po wypieku), nie traci konsystencji i zachowuje wyśmienity smak.

    Krem orzech laskowy 2% termostabilny to specjalistyczne rozwiązanie o szerokim zakresie zastosowań do produktów piekarskich i cukierniczych poddanych nadziewaniu a następnie wypiekowi. Krem o wyrazistym orzechowym smaku i delikatnej konsystencji wygodnej w dozowaniu. Idealny do nadziewania i wypieku ciast francuskich (croissanty), drożdżowch, oraz babeczek i muffin. Odpowiedni do zapiekania w ciastach zamkniętych oraz otwartych. Stabilny w produktach mrożonych, po wypieku których zachowuje swoją pierwotną kremową konsystencję oraz smak. Produkt dedykowane dla odbiorców przemysłowych oraz dla rzemiosła.

    Polecamy również czekoladowy >

     

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Terravita / Bellaria
    sprzedawca
    Terravita

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe