czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Wysokopłynna mleczna czekolada do fontann - Callebaut

    Wysokopłynna mleczna czekolada do fontann - Callebaut

     Czekolada belgijska Callebaut  w opakowaniu 2,5 kg.

    Belgijska czekolada bardzo wysokiej jakości o podwyższonej płynności, o zrównoważonym smaku mleka, kakao i karmelu. Produkowana w postaci niedużych pastylek, co bardzo ułatwia rozpuszczanie, dozowanie, serwowanie....i zajadanie się.

    Czekolada w 100% oryginalna.

    Czekolada dedykowana przede wszystkim do fontann czekoladowych, ponieważ nie wymaga upłynniania dzięki podwyższonej zawartości masła kakaowego. Nadaje się również do sporządzania nadzień, tworzenia dekoracji i fondue. Po połączeniu z mlekiem powstaje najwyższej jakości wyśmienita gorąca czekolada do picia idealna do serwowania w filiżankach lub w czekoladziarkach (podgrzewaczach do czekolady).


    Charakterystyka:

    • Smak:bardzo intensywna głębia pozostawiająca długotrwały posmak z wyraźnym akcentem wanilii, mleka i masła kakaowego
    • Skład: cukier; tłuszcz kakaowy; mleko pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyna sojowa; naturalna wanilia.
    • Min. kakao 37,8 %
    • Waga opakowania: 2,5 kg
    • Data przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji.
    • Produkt Koszerny

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Callebaut / Cukieteria
    sprzedawca
    Sempre
  • Marcepan masa migdałowa

    Marcepan masa migdałowa

    MARCEPAN masa migdałowa Lubeca
    Oryginalna, najbardziej znana i ceniona masa marcepanowa produkowana z migdałów kalifornijskich.

    Ten rodzaj marcepanu wytwarzany jest z wyjątkowych migdałów kalifornijskich. Jest on idealny do modelowania i dalszej plastycznej obróbki w celach dekoracyjnych.

    W procesie produkcji białe, poszatkowane migdały mieszane i walcowane są wraz z cukrem i wodą, co daje im delikatną włóknistą strukturę idealną na "jeden gryz" . Masa ostatecznie jest pieczona w miedzianych kotłach, dzieki czemu marcepan nabiera swojego charakterystycznego , prażonego, niepowtarzalnego smaku. Szybkie schodzenie zapewnia utrzymanie cennych wartości aromatu migdałów.

    Skład: 52% migdały, 35% cukier

    Opakowania: 200g, 1kg, 12,5 kg

     

     

     

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Sempre / Cukieteria / Lubeca
    sprzedawca
    Sempre
  • Podgrzewacz do czekolady, musów, żeli owocowych

    Podgrzewacz do czekolady, musów, żeli owocowych

    Profesjonalny podgrzewacz do czekolady, musów i żeli owocowych na 2GN. Idealny na sezon letni do oblewania gofrów i naleśników. Zawartość ogrzewana jest 3 grzałkami na podczerwień, a termostat z regulacją temperatury zapewnia utrzymanie odpowiedniej konsystencji produktu. Urządzenie wykonane jest ze stali nierdzewnej, posiada dwa pojmniki GN 1/6 wraz z pokrywkami.

    Pojemność: 2xGN 1/6 100 mm
    Moc: 1,0 kW
    Zasilanie: 230 V
    Wymiary mm: 220x530x180

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Sempre / Cukieteria
    sprzedawca
    Sempre
  • Silikonowe maty i formy

    Silikonowe maty i formy

    Formy silikonowe http://www.cukieteria.pl/896-maty-formy-silikonowe-do-wzorow-i-koronek

    Profesjonalne zestawy form wybrana przez włoski zespół.Formy Silikomartu charakteryzują się wyjątkową uniwersalnością. Nadają się do piekarników, lodówek i zamrażarek. Mogą być stosowane w szerokim zakresie temperatur od -60 ° C do + 230 ° C Elastyczność umożliwia wyginanie ich w wiele stron. Wszystkie formy Silikomartu można myć w zmywarce z gwarancją częstego ich stosowania .

    Silikomart łączy umiejętnie w swoich produktach wszystkie cechy designu, jakości i poręczności.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Sempre / Cukieteria / Silikomart
    sprzedawca
    Sempre
  • Szkolenia cukiernicze, lodziarskie, dekoratorstwo cukiernicze

    Szkolenia cukiernicze, lodziarskie, dekoratorstwo cukiernicze

    Nazwa firmy/ośrodka szkoleniowego: Sempre Group

    Dane kontaktowe: sempre@sempreinfo.pl; tel. 22 734 20 18

    Miejsce szkoleń: ul. Wiejska 13a, Pruszków

    Rok rozpoczęcia szkoleń: 2011

    Zakres szkoleń: cukiernicze, lodziarskie, dekoratorstwo cukiernicze

    Rodzaj szkoleń: cykliczne lub na indywidualne zamówienie

    Tematyka: Produkcja lodów: rzemieślniczych (gałkowych), z automatu, produkcja mrożonego jogurtu, pro­dukcja granity wg własnych receptur. Cukiernictwo i czekoladziarstwo: produkcja pralin formowanych, krojonych i trufli czekoladowych, aranżacja de­serów, proste rozwiązania w organizacji bankie­tów, czekolada na gorąco, produkcja tortów i ciast, techniki pracy z czekoladą, techniki pracy z wysoko skoncentrowanymi pastami owocowymi oraz na­turalnymi. Sztuka pięknej dekoracji

    Grupa docelowa: profesjonaliści, pasjonaci

    Wielkość grup szkoleniowych: min. 2-5 osób, maks. 50-60 osób

    Kadra szkoleniowców: Krzysztof Smoleń, Sławomir Szewczyk, Adam Gędas, Aleksander Zwieryńczyk

    Cena szkolenia: szkolenia bezpłatne lub płatne: 200-1500 zł

    Informacje dodatkowe: Zapewniamy surowce, wyposażenie, wyposażenie, catering, uczestnik otrzymuje certyfikat, w zależ­ności od szkolenia.

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Sempre
    sprzedawca
    Sempre

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe