...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Termostabilne nadzienia o smaku jogurtu truskawkowego i cappuccino

    Termostabilne nadzienia o smaku jogurtu truskawkowego i cappuccino

    Przedstawiamy pyszne nowości! Dwa kremowe nadzienia o zaskakujących i niespotykanych dotąd smakach. Nadzienia o smaku cappuccino i jogurtu truskawkowego zaskoczą klientów oraz wprowadzą oryginalne urozmaicenie do cukierniczej oferty.

    Nadzienie o smaku jogurtu truskawkowego
    Są najpopularniejszymi owocami w Polsce. Mowa oczywiście o truskawkach. Pyszne i aromatyczne a ich bogaty i soczysty zapach kojarzy się z przyjemnością jedzenia oraz przywołuje najlepsze, beztroskie wspomnienia. A jogurt truskawkowy? Któż go nie lubi?



    Nadzienie Lauretta o smaku jogurtu truskawkowego powstało, aby zaspokoić najbardziej wymagające podniebienia. Nadzienie ma kremową konsystencję i niecodzienny, różowy kolor. Polecamy je do pączków, wypieków z ciasta drożdżowego i francuskiego, muffinek czy ptysiów. Z powodzeniem sprawdzi się jako składnik deserów i pralinek. Nadzienie charakteryzuje się delikatnością i z pewnością nie zdominuje całej kompozycji smakowej danego wypieku, ale subtelnie podkreśli jego wyjątkowość.

    Poznaj naszą recepturę:
    Eklerki z nadzieniem o smaku jogurtu truskawkowego



    Nadzienie o smaku cappuccino
    Włosi piją cappuccino tylko do południa. Nie chcemy zmieniać tego zwyczaju, ale... znaleźliśmy sposób, aby celebrować przyjemność popularnej kawy z pianką przez cały dzień! To nadzienie o smaku cappuccino. Będzie się fantastycznie komponowało w towarzystwie ciast czekoladowych, świetnie sprawdzi się jako dodatek do serników, tart czy bez.



    Nadzienie o smaku cappuccino to doskonały pomysł na przełożenie tortów lub makaroników. A czy wyobrażacie sobie pączka z cappuccino w środku? Bajka! Nadzienie pachnie dobrą kawą, jest intrygująco kremowe, ale intensywne. Będzie mocnym akcentem smakowym.

    Poznaj naszą recepturę:
    Ciasto cappuccino

     

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lauretta
    sprzedawca
    Kandy
  • Pasty do lodów Serena

    Pasty do lodów Serena

    Skoncentrowane pasty owocowe Serena to półprodukt do lodów rzemieślniczych. Ich podstawowym składnikiem są najwyższej jakości owoce. Pasty dodane do bazy lodowej nadają jej wyraźny smak i barwę.

    W przypadku użycia świeżych owoców, dodanie niewielkiej ilości pasty, pomaga zniwelować różnice pomiędzy różnymi surowcami, podkreślając tym samym smak i kolor lodów.

    Pasty Serena mogą być używane do produkcji lodów z automatu (po dodaniu do gotowej mieszanki). Będą odpowiednie do przygotowanie deserów lodowych, koktajli typu shake, lodów gałkowych.

    Smaki:

    • truskawka
    • cytryna
    • czarna porzeczka
    • banan
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Kandy / Lauretta
    sprzedawca
    Kandy
  • Nadzienia do pączków

    Nadzienia do pączków

    Są smaczne, w pełni termostabilne i mają wiele smaków.

    Jednym z najpopularniejszych zastosowań naszych nadzień są pączki. Wszystkie rodzaje nadzień, kremowe, gładkie i z kawałkami owoców, doskonale sprawdzą się przy produkcji tego smakołyku. Dzięki unikalnej recepturze, Laurettę można stosować w pączkach zaklejanych przed smażeniem, jak i po usmażeniu.

    To także świetne nadzienie do coraz bardziej popularnych donutów. Lauretta jest wygodna i łatwa w użyciu, a smakuje naprawdę wyjątkowo!

    Wszystkie nadzienia Lauretta nadają się do głębokiego mrożenia. Nasi klienci wysyłają je zamrożone do punktów końcowych, jak stacje benzynowe czy supermarkety, gdzie są odmrażane i podgrzewane. Nadzienia wytrzymują ten proces bez żadnych zmian.


    Nadzienia kremowe
    Smaki waniliowy, adwokat czy czekoladowy to podstawa oferty, ale równie smaczne i ciekawe są alternatywne wersje: nadzienia o smaku kokosowym, toffee, kukułki czy szampana.


    Nadzienia owocowe gładkie
    Klienci zwykle preferują pączki z nadzieniami, które w Polsce są bardzo popularne: truskawkowym, wiśniowym albo malinowym. Warto jednak czasem poeksperymentować i użyć innych, bardzo wyrazistych nadzień takich jak o smaku morelowym czy kiwi.

    Proponujemy także pączka z powidłami śliwkowymi. To klasyka w najlepszym wydaniu. Powidła są gęste, aromatyczne i ... bardzo śliwkowe! Produkujemy je ze śliwek najwyższej jakości, które są ręcznie odpestczane.

    Nadzienia owocowe z kawałkami owoców
    Nadzienia czarna porzeczka 50%, wiśnia 50% i malina 60% to podstawa pączków premium. Nasze nowości: truskawka 50% i owoce jagodowe 35% zadowolą gusta najbardziej wymagających klientów.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Kandy / Lauretta
    sprzedawca
    Kandy
  • Serena Variegato - do dekoracji lodów

    Serena Variegato - do dekoracji lodów

    Głównym zastosowaniem variegato jest przekładanie i dekorowanie lodów w kuwetach. Variegato ma lejącą konsystencję, ale po zamrożeniu robi się gęste.

    Łącząc je z klasycznym smakiem lodów można stworzyć zupełnie nową kompozycję: np. do lodów śmietankowych dodając malinowe variegato. Dzięki temu uzyskuje się także fantastyczny efekt wizualny w postaci kolorowej spirali. Variegato można też mieszać z bazą lodową oraz użyć do dekoracji na wierzchu kuwety.


    Zalety:

    • Półpłynna konsystencja ułatwia dozowanie
    • Nie zamarza w ujemnych temperaturach
    • Można używać w innych produktach cukierniczych i lodziarskich, np. żelki, nadzienia do pralin, semifreddo
    • Duża zawartość owoców oraz wyczuwalne kawałki owoców

     

    Smaki:

    • malinowy
    • wiśniowy
    • brzoskwiniowy

     

    Opakowania:
    wiadro plastikowe 3 kg

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lauretta
    sprzedawca
    Kandy
  • Nadzienia do ciasta francuskiego

    Nadzienia do ciasta francuskiego

    Nadzienia Lauretta świetnie sprawdzają się w produktach z ciasta francuskiego

    Wypieki z ciasta francuskiego są jedną z najpopularniejszych przekąsek i podstawą oferty w wielu cukierniach. Bywają sprzedawane same, jednak najchętniej kupowane są ze smacznym nadzieniem. Nadzienie takie musi wytrzymać pieczenie przez kilkanaście minut, czasem nawet pół godziny, w  temperaturze ponad 200°C. Ze względu na konsystencję oraz niską aktywność wodną Lauretta doskonale sprawdza się w takich warunkach.

    Coraz częściej ciastka francuskie są głęboko mrożone i odpiekane dopiero na miejscu: w hotelach, restauracjach, sklepach czy na stacjach paliw. Lauretta może być wypieczona w produkcie gotowym, zamrożona przy pomocy procesu zwanego mrożeniem szokowym, a następnie odpieczona. Bez względu na to, czy nadzienia znajduje się w środku czy na wierzchu – zachowa ono do końca idealną konsystencję, smak i aromat. Nie zdeformuje się podczas żadnego z etapów: pieczenia, zamrażania lub odpiekania.

    Czytaj dalej>>

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lauretta / Kandy
    sprzedawca
    Kandy
  • Glazura Mirror Ascanio

    Glazura Mirror Ascanio

    Glazura mirror Ascanio (czasem określana również jako glazura na zimno) po nałożeniu na produkt tworzy na wierzchu przezroczystą warstwę, zabezpieczając produkt przed wyschnięciem. Nie trzeba podgrzewać ani dodawać żadnych składników - wystarczy nałożyć i gotowe. Uwaga: produkt nie zastyga, pozostaje podatny na nacisk.

    - Gotowa do użycia - wystarczy nałożyć na produkt, nie trzeba podgrzewać. Można zamoczyć świeży owoc, np. truskawkę - pokryje się glazurą.

    - Nabłyszcza i zabezpiecza wierzch produktu

    - Idealna na opłatki, tarty i torty

    - Dobrze się rozprowadza

    - Nie ciągnie się przy krojeniu

    - Można mieszać z barwnikami, aromatami i owocami. Świetny w połączeniu z nadzieniami z kawałkami owoców Lauretta.

     

    Smak neutralny. Opakowania: wiadra plastikowe 6kg oraz gotowy do użycia rękaw cukierniczy Rengo 1 kg.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Kandy
    sprzedawca
    Kandy

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe