Berliner 2500 to mieszanka do produkcji pączków i innych ciast drożdżowych
Zalecenia technologiczne:
- wszechstronne zastosowanie – sprawdza się doskonale do produkcji pączków jak i drożdżówek, pieczywa półcukierniczego i ciast drożdżowych
- bogata receptura zawierająca jaja w proszku, cukier i dodatki smakowe decydujące o wygodzie produkcji
- bezpieczeństwo mikrobiologiczne
- poprzez wyeliminowanie odważania składników pozwala skrócić czas przygotowania ciasta i zwiększyć wydajność produkcji
- zapewnia bezpieczną produkcję dając dobrą stabilność ciasta, szczególnie istotną podczas przekładnia kęsów ciasta do smażenia
- pączek na bazie Berlinera 2500 jest kruchy, o drobnej strukturze i delikatnym miękiszu
- skórka ładnie wybarwiona, gładka, nie jest pomarszczona
- nie nasiąka tłuszczem podczas smażenia, jego skórka jest pozostaje sucha
- pączek ma bardzo dobrą objętość, utrzymuje wysoką obrączkę tuż po wysmażeniu i podczas przechowywania
Katalog Produktów i Usług
Lista produktów
-
Więcej
-
Mr. Korn - mieszanka gotowanych ziaren do wypieku pieczywa ziarnistego
WięcejMr.Korn to propozycja dla tych, którzy cenią naturalny smak pieczywa połączony z dobroczynnymi ziarnami. Degustując pieczywo z dodatkiem Mr.Korna poczujesz bogactwo jęczmienia, owsa, grysu kukurydzianego oraz ziaren słonecznika. Sprawdza się bardzo dobrze zarówno podczas wypieku drobnego pieczywa pszennego, ciabatty, bagietek, jak i chleba we wszystkich znanych wariantach. Otrzymane produkty są aromatyczne, pełne smaku i bardzo długo zachowują świeżość. Nieocenioną zaletą tej ziarnistej mieszanki jest jej gotowość do użycia, bez konieczności wcześniejszego długiego namaczania. Co ważne, gotowanie nie narusza struktury ziaren, przez co są one w pełni widoczne w miękiszu i zachowują odpowiednią miękkość. Z dodatkiem Mr.Korna możesz przygotować swój unikatowy chleb. Wystarczy dodać ziarna do mąki lub połączyć je z jedną z naszych gotowych mieszanek piekarskich. Możesz modyfikować proporcje mąk, wzbogacić kompozycję o dodatkowe smaki, poeksperymentować z kształtem lub naważką. Jeśli wolisz sprawdzone rozwiązania, skorzystaj z naszych receptur.
Zalety:
- Mieszanka gotowa do użycia bez konieczności namaczania ziaren.
- Szybszy proces produkcji pieczywa ziarnistego – oszczędność 2 godzin, które standardowo są potrzebne do namoczenia ziaren przed mieszaniem składników.
- Całe ziarna widoczne w miękiszu - nie rozpadają się w procesie mieszania!
- Dodanie mieszanki Mr.Korn wpływa na wydłużenie świeżości pieczywa.
- Naturalny, autentyczny smak ziaren.
- Elastyczne dozowanie
- Możliwość łączenia bezpośrednio z mąką lub poprzez dodanie do masy gotowego ciasta.
- Wygodne próżniowe opakowanie 5 kg.
- Długi termin przydatności – 6 miesięcy dla zamkniętych opakowań, 14 dni po otwarciu (w warunkach chłodniczych)
Zalecenia technologiczne:
- Nie namaczać ziaren.
- Dozować elastycznie: metodą bezpośrednią (w stosunku do masy mąki) lub pośrednią (w stosunku do masy gotowego ciasta).OPAKOWANIA:
15 kg - karton -
Szkolenia cukiernicze, piekarnicze
WięcejNazwa firmy: Akademia Zeelandia (Zeelandia Sp. z o.o.)
Dane kontaktowe: akademia@zeelandia.pl, tel. (61) 664 76 00
Miejsce szkolenia: ul. Sowia 6c, 62-080 Tarnowo podgórne (siedziba firmy Zeelandia)
Możliwość organizacji szkolenia w dowolnym miejscu przy organizacji większej grupy.
Rok rozpoczęcia szkoleń: 2005
Zakres szkoleń: cukiernicze, piekarskie
Tematyka: Inspiracje ciastkarskie, czekoladowe inspiracje, letnie inspiracje – stylizacje wyrobów ciastkarskich, Sugarcrafting – techniki pracy z masa cukrową, jesienne inspiracje – stylizacje wyrobów ciastkarskich, świąteczne inspiracje cukiernicze, , wizerunek wyrobów ciastkarskich w segmencie HoReCa
Grupa docelowa: cukiernicy i piekarze, pracownicy branży HoReCa, uczniowie (szkolenia dedykowane)
Wielkość grup szkoleniowych: max. 12 osób
Kadra szkoleniowców:
Michał Doroszkiewicz - Mistrz Polski Uczniów w zawodzie Ciastkarz-Cukiernik, Mistrza Polski Młodych Cukierników
Paweł Mieszała - wielokrotny zdobywca Pucharu Świata Cukierników w Lyonie, Mistrza Świata Cukierników w Kategorii Witryn i Designu
Marcin Surdyk – laureat Mistrzostw Polski w Deserach, uczestnik wielu szkoleń m.in. we Francji, Włoszech, Finlandii czy Niemczech.
Cena szkolenia:
300 PLN – szkolenie bez noclegu,
400 PLN – szkolenie z 1 noclegiem,
500 PLN – szkolenie z 2 noclegami.
Informacje dodatkowe:
Szkolenia odbywają się w pracowniach wyposażonych w najwyższej klasy sprzęt i surowce. Każdy z uczestników otrzymuje pakiet materiałów szkoleniowych, w cenie szkolenia jest także lunch dla uczestników zarówno 1 jak i 2 dnia, oraz kolacja w restauracji specjalnie dobranej do tematu szkolenia.Dodatkowo, w ramach szkoleń uczestnicy mają okazję wziąć udział w wykładach dodatkowych dotyczących m.in. najnowszych trendów, dobrych zasad prowadzenia biznesu czy zarządzania zmianą w firmie.
Aktualny kalendarz szkoleń wraz z ich pełnym opisem dostępny jest na stronie www.zeelandia.pl w zakładce Akademia Zeelandia.
-
Sprint - mieszanka 100% do wyrobu pieczywa ziarnistego z żeń-szeniem
WięcejSprint przeznaczony jest dla wszystkich, którzy aktywnie żyją: uprawiają sport i prowadzą intensywny tryb życia. Sprint to pieczywo żytnie, które zawiera proso, słonecznik, siemię lniane oraz dodatek żeń-szenia. Produkt ma obniżoną zawartość soli wspierając zdrowy styl życia. Cechy wyróżniające produkt: - duża zawartość ziaren i płatków: słonecznik, siemię lniane, proso, płatki owsiane - z dodatkiem ekstraktu z żeń-szenia - z dodatkiem mąki żytniej w przewadze - wilgotny miękisz - bezpieczny w produkcji - oryginalna forma chleba - atrakcyjny zestaw materiałów promocyjnych.
Opakowania:
2 kg - worek
25 kg - worekWartościowy skład to podstawa
Zeelandia wzięła to pod uwagę, tworząc Sprint. Sprint to 100% mieszanka do produkcji pieczywa wieloziarnistego. Charakteryzuje ją czysta etykieta produktu gotowego i bogaty skład, w którym znajdziemy: mąkę żytnią, słonecznik, siemię lniane, płatki owsiane, kaszę jaglaną oraz dodatek ekstraktu z żeń-szenia. Taki zestaw składników gwarantuje wysokie walory odżywcze. Sprint jest źródłem wielu substancji ważnych w diecie: magnezu, fosforu, manganu, a także witamin B1, E i kwasu foliowego. Ma także wysoką zawartość błonnika pokarmowego. To czyni go idealnym elementem diety osób aktywnych i zwracających uwagę na zdrowe odżywianie. Oprócz oczywistych walorów prozdrowotnych Sprint doskonale odpowiada także na oczekiwania smakoszy pieczywa. Charakteryzuje się przyjemnym smakiem i aromatem pochodzącym z naturalnego kwasu żytniego i bogatego składu mieszanki.Dobra forma ma znaczenie
Dobra forma to pojęcie kluczowe dla osób aktywnych. Zeelandia, tworząc chleb Sprint, wzięła to pod uwagę. Dzięki swojej nietuzinkowej, karbowanej formie, jest on produktem atrakcyjnym wizualnie, skutecznie wyróżniającym się spośród innych artykułów w swojej kategorii.Karbowany kształt wypieczonego bochenka przyciąga uwagę i zapada w pamięć znacznie skuteczniej niż używane w podobnym celu opakowania czy banderole. Dodatkowo ułatwia on porcjowanie, chleb staje się bazą do komponowania kanapek o szczególnych walorach wizualnych. Choć mieszankę Sprint można z powodzeniem wypiekać w innych foremkach, gorąco rekomendujemy foremkę dedykowaną – dobra forma ma znaczenie!
-
Tukan - mieszanka 50% do wyrobu pieczywa z owocami i ziarnami
WięcejEgzotyczna propozycja łącząca w sobie owoce i ziarna. Tukan zawiera zestaw egzotycznych, suszonych owoców: figa, daktyl, ananas, papaja, które są świetnym źródłem błonnika i energii. Nadają pieczywu lekko słodką, soczystą nutę. Polecamy do wyrobu chleba foremkowego z przewagą mąki żytniej oraz słodkich, rumianych przekąsek: rogalików czy bułeczek.
Opakowania:
1 kg - worek
10 kg - worek
25 kg - worek -
Pełny Kłos
Więcej50% mieszanka do wyrobu ziarnistego pieczywa
Prezentujemy mieszankę do produkcji pieczywa ziarnistego o bogatym składzie gwarantujące wyśmienity smak i wygląd pieczywa.
Zawarte w mieszance ziarna to: siemię lniane, słonecznik oraz płatki: żytnie, owsiane i otręby żytnie. Walory smakowe dodatkowo podnoszą specjalnie dobrane mąki, wcześniej poddane naturalnym procesom wzbogacającym, które dodatkowo nadają wyjątkowego charakteru wypiekom.Mieszanka Pełny Kłos doskonale nadaje się do przygotowania żytniego chleba jak i ziarnistych bułek. W przypadku obu receptur polecamy dodanie dwóch typów płynnych słodów , wydobywających głębię smaku i koloryt skórki i miękiszu.
Prezentowana mieszanka jest typu ‘czysta etykieta’.