...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Berliner 2500

    Berliner 2500

    Berliner 2500 to mieszanka do produkcji pączków i innych ciast drożdżowych

    Zalecenia technologiczne:
    - wszechstronne zastosowanie – sprawdza się doskonale do produkcji pączków jak i drożdżówek, pieczywa półcukierniczego i ciast drożdżowych
    - bogata receptura zawierająca jaja w proszku, cukier i dodatki smakowe decydujące o wygodzie produkcji
    - bezpieczeństwo mikrobiologiczne
    - poprzez wyeliminowanie odważania składników pozwala skrócić czas przygotowania ciasta i zwiększyć wydajność produkcji
    - zapewnia bezpieczną produkcję dając dobrą stabilność ciasta, szczególnie istotną podczas przekładnia kęsów ciasta do smażenia
    - pączek na bazie Berlinera 2500 jest kruchy, o drobnej strukturze i delikatnym miękiszu
    - skórka ładnie wybarwiona, gładka, nie jest pomarszczona
    - nie nasiąka tłuszczem podczas smażenia, jego skórka jest pozostaje sucha
    - pączek ma bardzo dobrą objętość, utrzymuje wysoką obrączkę tuż po wysmażeniu i podczas przechowywania

    Zobacz ulotkę >>

    Więcej
  • Mr. Korn - mieszanka gotowanych ziaren do wypieku pieczywa ziarnistego

    Mr. Korn - mieszanka gotowanych ziaren do wypieku pieczywa ziarnistego

    Mr.Korn to propozycja dla tych, którzy cenią naturalny smak pieczywa połączony z dobroczynnymi ziarnami. Degustując pieczywo z dodatkiem Mr.Korna poczujesz bogactwo jęczmienia, owsa, grysu kukurydzianego oraz ziaren słonecznika. Sprawdza się bardzo dobrze zarówno podczas wypieku drobnego pieczywa pszennego, ciabatty, bagietek, jak i chleba we wszystkich znanych wariantach. Otrzymane produkty są aromatyczne, pełne smaku i bardzo długo zachowują świeżość. Nieocenioną zaletą tej ziarnistej mieszanki jest jej gotowość do użycia, bez konieczności wcześniejszego długiego namaczania. Co ważne, gotowanie nie narusza struktury ziaren, przez co są one w pełni widoczne w miękiszu i zachowują odpowiednią miękkość. Z dodatkiem Mr.Korna możesz przygotować swój unikatowy chleb. Wystarczy dodać ziarna do mąki lub połączyć je z jedną z naszych gotowych mieszanek piekarskich. Możesz modyfikować proporcje mąk, wzbogacić kompozycję o dodatkowe smaki, poeksperymentować z kształtem lub naważką. Jeśli wolisz sprawdzone rozwiązania, skorzystaj z naszych receptur.

    Zalety:
    - Mieszanka gotowa do użycia bez konieczności namaczania ziaren.
    - Szybszy proces produkcji pieczywa ziarnistego – oszczędność 2 godzin, które standardowo są potrzebne do namoczenia ziaren przed mieszaniem składników.
    - Całe ziarna widoczne w miękiszu - nie rozpadają się w procesie mieszania!
    - Dodanie mieszanki Mr.Korn wpływa na wydłużenie świeżości pieczywa.
    - Naturalny, autentyczny smak ziaren.
    - Elastyczne dozowanie
    - Możliwość łączenia bezpośrednio z mąką lub poprzez dodanie do masy gotowego ciasta.
    - Wygodne próżniowe opakowanie 5 kg.
    - Długi termin przydatności – 6 miesięcy dla zamkniętych opakowań, 14 dni po otwarciu (w warunkach chłodniczych)

    Zalecenia technologiczne:
    - Nie namaczać ziaren.
    - Dozować elastycznie: metodą bezpośrednią (w stosunku do masy mąki) lub pośrednią (w stosunku do masy gotowego ciasta).

    OPAKOWANIA:
    15 kg - karton

    Więcej
  • Szkolenia cukiernicze, piekarnicze

    Szkolenia cukiernicze, piekarnicze

    Nazwa firmy: Akademia Zeelandia (Zeelandia Sp. z o.o.)

    Dane kontaktowe: akademia@zeelandia.pl, tel. (61) 664 76 00

    Miejsce szkolenia: ul. Sowia 6c, 62-080 Tarnowo podgórne (siedziba firmy Zeelandia)

    Możliwość organizacji szkolenia w dowolnym miejscu przy organizacji większej grupy.

    Rok rozpoczęcia szkoleń: 2005

    Zakres szkoleń: cukiernicze, piekarskie

    Tematyka: Inspiracje ciastkarskie, czekoladowe inspiracje, letnie inspiracje – stylizacje wyrobów ciastkarskich, Sugarcrafting – techniki pracy z masa cukrową, jesienne inspiracje – stylizacje wyrobów ciastkarskich, świąteczne inspiracje cukiernicze, , wizerunek wyrobów ciastkarskich w segmencie HoReCa

    Grupa docelowa: cukiernicy i piekarze, pracownicy branży HoReCa, uczniowie (szkolenia dedykowane)

    Wielkość grup szkoleniowych: max. 12 osób

    Kadra szkoleniowców:
    Michał Doroszkiewicz - Mistrz Polski Uczniów w zawodzie Ciastkarz-Cukiernik, Mistrza Polski Młodych Cukierników
    Paweł Mieszała - wielokrotny zdobywca Pucharu Świata Cukierników w Lyonie, Mistrza Świata Cukierników w Kategorii Witryn i Designu
    Marcin Surdyk – laureat Mistrzostw Polski w Deserach, uczestnik wielu szkoleń m.in. we Francji, Włoszech, Finlandii czy Niemczech.

    Cena szkolenia:
    300 PLN – szkolenie bez noclegu,
    400 PLN – szkolenie z 1 noclegiem,
    500 PLN – szkolenie z 2 noclegami.

    Informacje dodatkowe:
    Szkolenia odbywają się w pracowniach wyposażonych w najwyższej klasy sprzęt i surowce. Każdy z uczestników otrzymuje pakiet materiałów szkoleniowych, w cenie szkolenia jest także lunch dla uczestników zarówno 1 jak i 2 dnia, oraz kolacja w restauracji specjalnie dobranej do tematu szkolenia.

    Dodatkowo, w ramach szkoleń uczestnicy mają okazję wziąć udział w wykładach dodatkowych dotyczących m.in. najnowszych trendów, dobrych zasad prowadzenia biznesu czy zarządzania zmianą  w firmie.

    Aktualny kalendarz szkoleń wraz z ich pełnym opisem dostępny jest na stronie www.zeelandia.pl w zakładce Akademia Zeelandia.

    Więcej
  • Sprint - mieszanka 100% do wyrobu pieczywa ziarnistego z żeń-szeniem

    Sprint - mieszanka 100% do wyrobu pieczywa ziarnistego z żeń-szeniem

    Sprint przeznaczony jest dla wszystkich, którzy aktywnie żyją: uprawiają sport i prowadzą intensywny tryb życia. Sprint to pieczywo żytnie, które zawiera proso, słonecznik, siemię lniane oraz dodatek żeń-szenia. Produkt ma obniżoną zawartość soli wspierając zdrowy styl życia. Cechy wyróżniające produkt: - duża zawartość ziaren i płatków: słonecznik, siemię lniane, proso, płatki owsiane - z dodatkiem ekstraktu z żeń-szenia - z dodatkiem mąki żytniej w przewadze - wilgotny miękisz - bezpieczny w produkcji - oryginalna forma chleba - atrakcyjny zestaw materiałów promocyjnych.

    Opakowania:
    2 kg - worek
    25 kg - worek

     

    Wartościowy skład to podstawa
    Zeelandia wzięła to pod uwagę, tworząc Sprint. Sprint to 100% mieszanka do pro­dukcji pieczywa wieloziarnistego. Cha­rakteryzuje ją czysta etykieta produktu gotowego i bogaty skład, w którym znaj­dziemy: mąkę żytnią, słonecznik, siemię lniane, płatki owsiane, kaszę jaglaną oraz dodatek ekstraktu z żeń-szenia. Taki ze­staw składników gwarantuje wysokie wa­lory odżywcze. Sprint jest źródłem wielu substancji ważnych w diecie: magnezu, fosforu, manganu, a także witamin B1, E i kwasu foliowego. Ma także wyso­ką zawartość błonnika pokarmowego. To czyni go idealnym elementem diety osób aktywnych i zwracających uwagę na zdrowe odżywianie. Oprócz oczywi­stych walorów prozdrowotnych Sprint do­skonale odpowiada także na oczekiwania smakoszy pieczywa. Charakteryzuje się przyjemnym smakiem i aromatem pocho­dzącym z naturalnego kwasu żytniego i bogatego składu mieszanki.

    Dobra forma ma znaczenie
    Dobra forma to pojęcie kluczowe dla osób aktywnych. Zeelandia, tworząc chleb Sprint, wzięła to pod uwagę. Dzięki swojej nietuzinkowej, karbowanej for­mie, jest on produktem atrakcyjnym wizualnie, skutecznie wyróżniającym się spośród innych artykułów w swojej kategorii.

    Karbowany kształt wypieczonego bo­chenka przyciąga uwagę i zapada w pa­mięć znacznie skuteczniej niż używane w podobnym celu opakowania czy bande­role. Dodatkowo ułatwia on porcjowanie, chleb staje się bazą do komponowania kanapek o szczególnych walorach wizu­alnych. Choć mieszankę Sprint można z powodzeniem wypiekać w innych fo­remkach, gorąco rekomendujemy forem­kę dedykowaną – dobra forma ma zna­czenie!

     

    Więcej
  • Tukan - mieszanka 50% do wyrobu pieczywa z owocami i ziarnami

    Tukan - mieszanka 50% do wyrobu pieczywa z owocami i ziarnami

    Egzotyczna propozycja łącząca w sobie owoce i ziarna. Tukan zawiera zestaw egzotycznych, suszonych owoców: figa, daktyl, ananas, papaja, które są świetnym źródłem błonnika i energii. Nadają pieczywu lekko słodką, soczystą nutę. Polecamy do wyrobu chleba foremkowego z przewagą mąki żytniej oraz słodkich, rumianych przekąsek: rogalików czy bułeczek.

    Opakowania:
    1 kg - worek
    10 kg - worek
    25 kg - worek

    Więcej
  • Pełny Kłos

    Pełny Kłos

    50% mieszanka do wyrobu ziarnistego pieczywa

    Prezentujemy mieszankę do produkcji pieczywa ziarnistego o bogatym składzie gwarantujące wyśmienity smak i wygląd pieczywa.
    Zawarte w mieszance ziarna to: siemię lniane, słonecznik oraz płatki: żytnie, owsiane i otręby żytnie. Walory smakowe dodatkowo podnoszą specjalnie dobrane mąki, wcześniej poddane naturalnym procesom wzbogacającym, które dodatkowo nadają wyjątkowego charakteru wypiekom.

    Mieszanka Pełny Kłos doskonale nadaje się do przygotowania żytniego chleba jak i ziarnistych bułek. W przypadku obu receptur polecamy dodanie dwóch typów płynnych słodów , wydobywających głębię smaku i koloryt skórki i miękiszu.
    Prezentowana mieszanka jest typu ‘czysta etykieta’.

    Więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe