Środek wypiekowy clean label do chleba i bułek.
- Produkt przeznaczony do pieczywa pszennego i mieszanego, zapewniający ciastu stabilność oraz dużą objętość i długotrwałą świeżość produktu gotowego.
- Dzięki odpowiednio dobranym składnikom, doskonale sprawdza się zarówno w produkcji rzemieślniczej, jak również na liniach przemysłowych.
- Produkt wolny od „E”, pozwalający uzyskać pieczywo z „czystą etykietą”.
Składniki
mąka pszenna, enzymy: amylaza, ksylanaza, lipaza; środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; drożdże suszone.
Wartość odżywcza
wartość odżywcza | wartość odżywcza w 100 g mieszanki |
wartość energetyczna [kJ/kcal]: | 1455/343 |
tłuszcz [g]: | 1,7 |
- w tym kwasy nasycone [g]: | 0,4 |
węglowodany[g]: | 68,1 |
- w tym cukry [g]: | 7,5 |
błonnik[g]: | 4,2 |
białko[g]: | 11,8 |
sól [g]: | 0,08 |