...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Produkty i Usługi

Torcik Magiczna Gruszka

Tortownica, średnica 18 cm

Ciasto:


Składniki:
1 blat ciasta kruchego (o wadze ok. 80 g), przygotowany według przepisu z receptury podstawowej*
2 blaty biszkoptowo – orzechowe (o wadze ok. 50 g każdy), przygotowane według przepisu z receptury podstawowej**
20 g  konfitura morelowa
200 g gruszki z syropu w cząsteczkach

Masa śmietanowa magiczna gruszka:


Składniki:
50 g stabilizator Alaska-express Magiczna Gruszka
60 g woda, ok. 25˚C
250 g ubita, niesłodzona śmietana

Sposób przygotowania:
Stabilizator Alaska-express Magiczna Gruszka rozpuścić w wodzie, a następnie połączyć z ubitą, niesłodzoną śmietaną.

Dekoracja:


Składniki:
5 g złota pasta żelowa Gold Sparkle
10 g Cristaline klarowna polewa cukiernicza (na zimno)
50 g gruszki z syropu

Sposób przygotowania:
Wypieczony blat ciasta kruchego posmarować konfiturą morelową i nałożyć na niego blat ciasta biszkoptowego-orzechowego nasączonego nakropką. Następnie wyłożyć kawałki gruszek oraz masę śmietanową magiczna gruszka i przykryć drugim blatem ciasta biszkoptowo-orzechowego nasączonego nakropką. Na wierzch wyłożyć resztę musu magiczna gruszka, wyrównać boki boki. Dekorować polewą Cristaline, Gold Sparkle i gruszkami według uznania.


*Ciasto kruche:


Składniki:
1000 g Ciasto Kruche
400 g  PRIMA cukiernicza margaryna
50 g woda
50 g jaja 

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki wymieszać na wolnych obrotach mieszadła 2-3 minuty. Uformować spody o grubości ok. 3-4 mm. Piec w temperaturze około 200°C przez około 12-15 minut.

**Ciasto biszkoptowo-orzechowe:


Składniki:
1000 g BRAUN Bisquick Plusciasto biszkoptowe
600 g jaja
200 g woda
100 g Pasta orzech laskowy

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki ubić na wysokich obrotach mieszadła przez około 5 minut. Piec w temperaturze 180°C przez około 25-30 minut.

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe