Targi są skierowane głównie do małych i średnich, lokalnych producentów jedzenia, którzy stosują tradycyjne i ekologiczne metody produkcji swoich wyrobów. Podczas targów przewidujemy wykłady, warsztaty i pokazy w wykonaniu uznanych polskich autorytetów kulinarnych.
Przyznamy także trzy Lubuskie Złote Lubczyki czyli nagrody za najlepsze produkty Targów . W poprzednich latach otrzymali je: Gacjana, Eterno, Ekologia spod strzechy, Palce lizać, Qzko, Masarnia z Tradycją Dreszler, Smak Natury Marek Hałat, Gospodarstwo Rybackie Roberta Siudy.
Patronat medialny obejmą wszystkie publikatory działające na terenie Zielonej Góry: Radio Zachód, Radio Zielona Góra, Gazeta Lubuska, Gazeta Wyborcza, Dobre Jedzenie, RTV Lubuska, oraz ogólnopolskie; Biokurier, Eco Scanner, Eko Targ, Living Natural, Food and Kitchen, Jedzenie.info.pl, Ekodostawcy, Czytaj Jedzenie, Zielona Bandera.
IV Ogólnopolskie Targi Dobrego Jedzenia
- Rodzaj wydarzenia
- Targi
- termin
- do
- lokalizacja
- Zielona Góra
- zasięg
- lokalny
Dokładna lokalizacja
Hala CRS, Zielona Góra, ul. Sulechowska 41