prowadzi Bożena Sikoń
Doskonałe szkolenie z produkcji różnych rodzajów bez oraz ich zastosowań w wyrobach cukierniczych.
Przez pięć godzin warsztatów prowadzonych przez Bożenę Sikoń uczestnicy przygotują trzy rożne bezy. Następnie nauczą się je stosować przy produkcji różnych wyrobów cukierniczych - przygotują tartaletki w trzech różnych smakach. Poznają też tajemnicę wypiekania blatu bezowego i nauczą się zwijać wspaniałą roladę bezową z owocem granatu.
Uczestnicy szkolenia nauczą się:
- przygotowywać bezy na trzy sposoby, w tym włoską bezę przypalaną
- przygotowywać blat bezowy z płatkami migdałowymi i likierem pomarańczowym
- zwijać roladę bezową
- przygotowywać ciasto kruche podstawowe
- przygotowywać ciasto kruche kakaowe mrożone do ścierania (kruszonka)
- gotować krem cytrynowy
- przygotowywać śliwki gotowane z przyprawami
- wykonywać krem na bazie serka mascarpone
- przygotowywać tarty
- dekorować ciasta przy użyciu rękawa cukierniczego zakończonego tylką
Cena 550 zł