czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Terminy wydarzeń branżowych

Terminarz wydarzeń branżowych

  • Szkolenie “Produkcja żywności ekologicznej...”

    Szkolenia
    termin
    lokalizacja
    Brzoza (k. Bydgoszczy)
    zasięg
    lokalny

    Jednodniowe szkolenie - “Produkcja żywności ekologicznej – z czym to się je? Jak zamienić ideę w biznes” - poprowadzą Karol Przybylak (redaktor naczelny Biokuriera) oraz Mariusz Florek (konsultant biznesowy i współwłaściciel firmy działającej na rynku żywności eko). Wiedza zaprezentowana zostanie w przystępnej i nastawionej na praktykę formie. Każdy uczestnik otrzyma popartą wieloletnim doświadczeniem wiedzę, poświadczoną certyfikatem.

    Po szkoleniu będziesz wiedzieć:

    • jak przygotować swoją firmę do certyfikacji eko,

    • jaka jest sytuacja na ekorynku,

    • w jaki sposób przygotować strategię wejścia na ekorynek

    • na co zwrócić uwagę w marketingu ekoproduktów


    Program szkolenia:

    1. Eko-rynek w pigułce

    • Ekologiczna produkcja rolna

    • Przetwarzanie produktów rolnictwa ekologicznego

    • Certyfikacja i kontrola produkcji

    • Znakowanie produktów ekologicznych (BIO, EKO, znaki graficzne)

    • Wymogi prawne regulujące przetwarzanie produktów rolnictwa ekologicznego

    2. Eko-rynek w liczbach

    • Polski i światowy rynek produktów ekologicznych

    • Struktura eko-rynku w Polsce

    • Badania konsumenckie

    • Najważniejsze trendy rynkowe

    3. ABC certyfikacji z punktu widzenia producenta produktów ekologicznych

    • Audyt „0”

    • Przygotowanie firmy do audytu

    • Niezbędne dokumenty wymagane przy audycie (przykładowe wzory)

    • Podwykonawstwo

    • Produkcja konwencjonalna i ekologiczna – organizacja logistyki w przedsiębiorstwach wytwarzających produkty ekologiczne i konwencjonalne

    4. Organizacja procesu sprzedaży produktów ekologicznych

    • Projektowanie i wprowadzanie na rynek eko-produktów

    • Proces ustalania cen sprzedaży

    • Budowa kanałów dystrybucji

    • Sprzedaż zagraniczna

    5. Efektywna komunikacja i marketing produktów ekologicznych

    • Wykorzystanie mediów do komunikacji z odbiorcami końcowymi

    • Projektowanie treści przekazu reklamowego: dobre przykłady komunikowania walorów użytkowych i jakości produktów

    • Promocja sprzedaży

    • Najważniejsze wydarzenia na rynku eko-produktów

    • Targi, konferencje

    6. Podsumowanie, pytania i dyskusja.

     

    Prowadzący:

    Karol Przybylak – redaktor naczelny Biokuriera – pierwszego periodyku na rynku polskim poświęconemu tematyce ekologicznej. Ceniony ekspert w zakresie budowania procesów komunikacji, promocji i reklamy na rynku produktów ekologicznych. Organizator wielu szkoleń i seminariów poświęconych branży ekologicznej.

    Mariusz Florek – niezależny konsultant w zakresie podnoszenia efektywności sprzedaży w przedsiębiorstwach. W ciągu blisko 20-letniej działalności zrealizował kilkadziesiąt projektów doradczych, w tym kilka w branży spożywczej. Współwłaściciel firmy produkującej żywność ekologiczną.

    Produkcja żywności ekologicznej – z czym to się je? Jak zamienić ideę w biznes?

    Termin: 1 marzec

    Godz.: 9.00-16.45

    Miejsce: Hotel Brzoza, ul. Bydgoska 34, Brzoza (k. Bydgoszczy)

    Koszt: 595 zł (termin płatności do 28.02.2018)

    Koszt szkolenia obejmuje: przerwy kawowe, lunch, materiały szkoleniowe, certyfikat.

    Więcej informacji i formularz zgłoszeniowy >>> KLIK!

    Uwaga! Liczba miejsc ograniczona!

    Dokładna lokalizacja

    Hotel Brzoza, ul. Bydgoska 34, Brzoza (k. Bydgoszczy)

    Strona internetowa

    http://biokurier.pl/akcja-promocyjna/akademia-biokuriera-zaprasza-szkolenie-produkcja-zywnosci-ekologicznej-czym-sie-je-zamienic-idee-biznes/

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe