...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Piec obrotowy ATLAS

    Piec obrotowy ATLAS

    Wszechstronne urządzenie gwarantujące najwyższą jakość wypieku. Optymalizacja oznacza maksymalną wydajność. Opatentowany system Eco Multi Steam pozwala zaoszczędzić nawet do 30% pary.

    Dwustopniowy palnik umożliwia pracę pieca na różnych poziomach mocy. Dzięki temu można na bieżąco reagować na wymagania różnych wyrobów piekarniczych, oszczędzając energię.

    Energy Manager – nowa funkcja wbudowana w sterowanie IQ TOUCH – dostarcza informacji o przeszłym oraz oczekiwanym zużyciu energii i wody. Przejrzyste raporty i prognozy kosztów operacyjnych mogą być przeglądane bezpośrednio na ekranie sterowania.

     

    Więcej
  • Piece THERMICO PLUS

    Piece THERMICO PLUS

     Zalety:

    •   Podwójny system zaparowania, doskonały dla produktów mrożonych
    •   10 prędkości nawiewu dopasowuje się do każdego wyrobu
    •   Wytwornica pary pozwala na uzyskanie doskonałego połysku
    •   REFRESH: funkcja świeżego powietrza dla idealnie chrupiącej skórki
    •   Nowoczesne sterowanie panelem dotykowym 
    •   Wypiek różnych wyrobów w tym samym czasie różnymi metodami
    •   Komory pieca półkowego mogą być przystosowane do wypieku pizzy
    •   Ceramiczne grzałki w piecu półkowym w standardzie
    •   Garownia ze szklanymi drzwiami i oświetleniem LED
    Więcej
  • Automatyczne systemy załadunkowe COMFORT

    Automatyczne systemy załadunkowe COMFORT

    Urządzenia niepowtarzalne, charakteryzujące się wysoką jakością wykonania oraz energooszczędnością. Dzięki możliwości dostępu do całej armatury z przodu pieca oraz małym wymiarom zewnętrznym możemy nawet w niewielkiej piekarni uzyskać dużą produkcję.

    Solidna budowa i odpowiednie materiały gwarantują długą żywotność i bezawaryjną pracę wszystkich elementów pieca.

    Przemyślana i sprawdzona konstrukcja zapewnia idealne warunki do prawidłowego i równomiernego wypieku oraz łatwą obsługę i konserwację.

    Więcej
  • Piec COMPACT R-EVOLUTION

    Piec COMPACT R-EVOLUTION

    Model R-EVOLUTION to niepowtarzalne i opatentowane połączenie dwóch systemów rozprowadzania ciepła: konwekcji oraz promieniowania.

    Jako jedyna firma oferujemy piec obrotowy (zasilany gazem lub olejem) ze zintegrowaną technologią wypieku ICT, kojarzoną do tej pory wyłącznie z naszymi piecami półkowymi.

    Innowacyjna konstrukcja pieca obrotowego COMPACT R-EVOLUTION ICT z nowym opatentowanym wymiennikiem ciepła daje więcej możliwości polegających m.in. na oszczędności energii w porównaniu z tradycyjnym piecem obrotowym.

    Więcej
  • Komora garownicza AEROMAT

    Komora garownicza AEROMAT

    Komora Garownicza AEROMAT zapewnia indywidualny klimat i stabilne garownie. Oferując szeroką gamę modeli możemy spełnić wymogi każdego klienta, proponując urządzenia standardowe lub według indywidualnie zaprojektowanej wielkości.

    Każda komora AEROMAT, niezależnie od wielkości składa się z następujących podzespołów:

    • Komora garowni z oświetleniem i naściennymi listwami ochronnymi wewnątrz 
    • Klimatyzator z ramą ochronna zabezpieczającą przed urządzeniem wózkiem
    • Sterowanie standardowe ręczne AEROMAT lub opcjonalnie sterowanie Comfort

    Klimatyzator podgrzewa i nawilża komorę garowniczą zgodnie z ustawionymi wartościami temperatury i wilgotności. Umieszczony w komorze garowniczej lub bezpośrednio na klimatyzatorze hydrotermostat reguluje nagrzewanie powietrza oraz poziom wilgotności. Zaprogramowane parametry mogą być utrzymywane na stałym poziomie. Za utrzymanie cyrkulacji powietrza wewnątrz komory garowniczej odpowiada dmuchawa powietrza znajdująca się na dnie klimatyzatora. 
    Po osiągnięciu wymaganych parametrów do komory garowniczej można wjechać wózkiem piekarskim z surowymi kęsami ciasta i rozpocząć proces garowania. Jako opcja wyposażenia możliwe jest zastosowanie sterowania cyfrowego klimatyzatora, które umożliwia programowanie wszystkich parametrów na panelu zewnętrznym.
    Komora garownicza AEROMAT służy do garowania każdego rodzaju surowego ciasta. Pracuje niezależnie od pieca piekarniczego. Jest to urządzenie przeznaczone wyłącznie do zastosowania w procesie dojrzewania pieczywa i nie może być wykorzystywane do innych celów.

    Więcej
  • Automat Chłodniczo-Garowniczy COPRO

    Automat Chłodniczo-Garowniczy COPRO

    Zadaniem automatu garowniczego jest opóźnianie procesu rozrostu ciasta a także automatyczne jego kontrolowanie.

    Komputerowe sterowanie zapewnia pełną swobodę w programowaniu rozrostu ciasta a co za tym idzie godziny wypieku.

    Wszystkie automaty garownicze COPRO posiadają sterowanie komputerowe OCTOPUS współpracujące z czujnikami umieszczonymi w komorze.

    Parownik oraz wytwornica pary jest dobierana indywidualnie do wielkości komory oraz mocy chłodniczej. Komory wykonane są z paneli o grubości od 80 do 120 mm gwarantujących pełną izolację termiczną. Kształt elementów łączących poszczególne panele (wpust i pióro) oraz stożkowe zamki dociskowe eliminują powstawanie mostów termicznych, co gwarantuje oszczędność energii oraz długie użytkowanie urządzenia.

    Wnętrze komory wykonane jest ze stali nierdzewnej kwasoodpornej.


    Wytwornica pary

    • przemyślana konstrukcja wytwornicy zapewnia dobrą wydajność przy małym poborze energii
    • wytworzona para jest natychmiast wprowadzana do obiegu powietrza komory
    • para wytwarzana jest z bieżącej wody (brak stojącej wody) – bezpieczeństwo i higiena

    DEWA - system rozprowadzenia powietrza

    • zapewnia równomierne rozprowadzenia powietrza
    • odpowiedni mikroklimat nie ma zjawiska skórzenia ciasta
    • ściany wewnętrzne, podłoga oraz elementy obiegu powietrza wykonane ze stali nierdzewnej – pełna higiena
    • łatwy demontaż systemu DEWA

     

    Zalety automatu garowniczego COPRO

    • konstrukcja wykonana z wysokogatunkowej stali nierdzewnej kwasoodpornej
    • specjalna podłoga ze stali nierdzewnej
    • łatwe w utrzymaniu czystości
    • wydajna wytwornica pary
    • przemyślany i sprawdzony system rozprowadzenia powietrza DEWA
    • komputerowe sterowanie OCTOPUS 
    • możliwość pracy w systemie cool rising 
    • seryjnie stosowane ogrzewanie futryn drzwi
    • stabilne wewnętrzne i zewnętrze odbojniki w jednej komorze

    Sterowanie komputerowe OCTOPUS

    Uniwersalne i niezawodne sterowanie pozwala dowolnie programować proces
    chłodzenia, mrożenia, przechowywania i garowania. Sterowanie OCTOPUS
    pracuje z następującymi urządzeniami: mroźnie szokowe, chłodnie, chłodnie
    głębokiego mrożenia, automaty i półautomaty garownicze, cool rising, garownie.

    Cool Rising

    Proces garowania połączony ze schładzaniem

    • lepsza jakość produktu
    • więcej smaku
    • dłuższe świeżość
    • ciągła gotowość do wypieku
    • proces energooszczędny
    • eliminacja mrożenia szokowego
    • łatwy demontaż systemu DEWA
    Więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe