...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • UNIFERM Berliner Twenty

    UNIFERM Berliner Twenty

    Specjalna mieszanka do produkcji pączków i innych wyrobów drożdżowych.

    UNIFERM Berliner Twenty jest specjalną mieszanką dedykowana do produkcji pączków oraz innych wyrobów cukierniczych. Produkt przystosowany do wszystkich metod obróbki ciasta ,  w tym produkcji przemysłowej.  Pieczywo na bazie UNIFERM Berliner Twenty charakteryzuje się dużą objętością i wysoką stabilnością podczas całego procesu produkcji..

    Dozowanie:  do 20 % na mąkę

     

    Więcej
  • FermFresh Dinkel

    FermFresh Dinkel

    Świeży produkt fermentacyjny z całymi ziarnami orkiszu, zakwasem orkiszowym wzbogacony miodem. Bilans orkiszu wynosi ponad 50%, co czyni produkt FermFresh® Dinkel bardzo wartościowym. Jego wszechstronne zastosowanie (chleb, pieczywo drobne, przekąski) oraz łatwość użytkowania sprawia, że jest on chętnie stosowany w piekarniach.

    Zachęcamy do skorzystania z kreatywnych koncepcji na pieczywo z orkiszem, które wyróżniają się indywidualnym smakiem:
    - Chleb Miodowy Orkisz
    - Chleb Obfitość Zbóż

    Zalety:

    • clean label - czysta etykieta, przyjazna deklaracja
    • charakterystyczny aromat pieczywa- dzięki odpowiednio dobranej kombinacji świeżych składników: ziaren orkiszu, zakwasu orkiszowego i miodu
    • z pełnymi ziarnami orkiszu– długo utrzymująca się świeżość pieczywa
    • struktura pasty – proste zastosowanie przy maksymalnej świeżości, począwszy od chleba orkiszowego, poprzez pieczywo drobne, aż po przekąski
    Więcej
  • Buchweizen - zwijec z gryką

    Buchweizen - zwijec z gryką

    Witalny chleb pszenny na zakwasie z większą porowatością, długo leżakującym ciastem oraz odżywczym smakiem całych ziaren gryki.

    Naturalne ziarna gryki z pełnią swoich wartości odżywczych w żytnim zakwasie. Gryka w formie ziaren jest bardzo wartościowym składnikiem w codziennej diecie, zawiera wiele istotnych witamin m.in. oraz białko, najlepiej przyswajalne spośród innych białek zbóż. Sama gryka to roślina z rodziny rdestowatych, z pogranicza traw i zbóż, w swej budowie  raczej daleka od tych ostatni ale z uwagi na agrotechnikę upraw zwana zbożem rzekomym. 

    Gryka zaliczana jest do tzw. "superfoods, super żywności" , w pełni naturalnej o ponadprzeciętnych wartościach odżywczych czy funkcjonalności.

    Na bazie produktu UNIFERM FermFresh® Buchweizen stworzą Państwo niezwykle wartościowe pieczywo ze znacznym udziałem gryki, której smak charakterystycznie uwydatnia się w pieczywie, a bezsprzeczna wartość odżywcza pomoże optymalnie dopasować zbilansowaną dietę.

    Jeśli są Państwo zainteresowani kwestią pieczywa z gryką w codziennej diecie zapraszamy do kontaktu, postaramy się polecić Państwu dopasowane rozwiązanie.

    Więcej
  • UNIFERM FermFresh Kürbis

    UNIFERM FermFresh Kürbis

    Świeży produkt fermentacyjny na bazie soku z dyni i pestek z dyni.

    UNIFERM FermFresh®Kürbis to świeży produkt o wszechstronnym  zastosowaniu do produkcji pieczywa o świeżym, dyniowym charakterze.  Chrupiące pestki dyni wraz z aromatycznym sokiem z dyni i płatkami ziemniaczanymi poddano delikatnemu procesowi fermentacji. Podczas tego procesu składniki (clean label) mają wystarczająco  dużo czasu na wydobycie swojego prawdziwie naturalnego aromatu. Dzięki temu pieczywo w naturalny sposób zyskuje na smaku. Zachęcamy do produkcji naszych marek pieczywa, chleba "Dyniowe Żyto" oraz pszenno-żytniego chleba "DynioVit".

    Nadajcie Państwo pieczywu delikatną świeżość i pełen smaku aromat „z całego dobrodziejstwa” dyni.

     

     

    Więcej
  • Chleb Rondo

    Chleb Rondo

    Pieczywo z przewagą mąki żytniej, całymi ziarnami żyta oraz udziałem zakwasu żytniego, który dopełnia tradycyjny smak i świeżość aromatu pieczywa. Nietuzinkowy kształt - doskonale okrągły chleb.

    Chleb "Rondo" o nietypowym, doskonale okrągłym kształcie -  równym rancie, dzięki któremu kromka uzyskuje, regularny lekko zaokrąglony kształt.

    Pieczywo prezentowane premierowo na targach Bakepol 2017, wpisało się w tradycję smakową chleba żytniego na zakwasie oraz pozytywnie zaskoczyło doskonale owalnym, nowym kształtem.

    Chleb "Rondo" to niezwykle prosta receptura, na chleb żytnio - pszenny z 40 % udziałem Produktu UNIFERM FermFresh® Roggen, całych ziaren żyta w zakwasie żytnim. Dzięki niemu pieczywo ma wyraźny smak i aromat zakwasu oraz ziarnisty charakter jednakże z przewagą, typowego żytniego miękiszu.

    Więcej
  • UNIFERM FermFresh® Dinkelsauer

    UNIFERM FermFresh® Dinkelsauer

    Fermentacyjny zakwas orkiszowy z octem jabłkowym i solą. W produkcie UNIFERM FermFresh® Dinkelsauer orkisz został poddany łagodnemu procesowi fermentacji tworząc zakwas orkiszowy, a smak całości dopełnia niewielki udział octu jabłkowego i soli. Połączenie to zapewnia naturalną świeżość pieczywa oraz typową nutę orkiszu

    Dozowanie: 1 - 6  % na mąkę, indywidualnie zależnie od pieczywa
    Kwasowość: 60
    Zawartość soli: 6 %


    Zalety:

    •     naturalne składniki – wstępnie sfermentowane, zapewniają odpoweidni profil smakowy
    •     gotowy do użycia w wygodnej konsystencji płynnej
    •     umożliwa produkcje pieczywa 100% orkiszowego
    •     duża różnorodność – do wszelkiego rodzajów pieczywa

     

    PDF >>



    Więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe