„Słodko-słodkie” to trzecia książka autorki. Znajdziemy w niej instruktaże i podpowiedzi z zakresu nowoczesnego zdobnictwa cukierniczego. Począwszy od figurek marcepanowych i mas cukrowych, poprzez wykonanie oraz dekoracje cupcaków i cake pops, aż do projektowania i ozdabiania tortów, deserów i stołów z wyrobami cukierniczymi.
- W książce przeplata się kilka tematów, które są odpowiednio pogrupowane, by łatwiej się szukało tego właściwego przepisu. Jest trochę dla dziewczynek, troszkę dla chłopców. Na przykład temat marynarski i różne formy wykorzystania tego motywu - cupcake'ach lub cake popsach. Jest też temat baletowy - dla dziewczynek - albo bardzo populrnych dla obojga motyw sowy. Zwieńczeniem całości jest pokazanie wszelkich form w postaci sowy na słodkim stole. Właśnie na tym przykładnie pokazałam wszystkie deokracje i przepisy. Osobiście polecam przepis na ciasto marcepanowe i czekoladowe, które też zawiera marcepan - opowiada i poleca autorka książki (wywiad dla Mistrza Branży nr kwiecień 2015)
W książce znajdziemy również autorskie receptury i pomysły na ganasze, kremy, ciasta i desery.
Autorka jest mistrzynią cukiernictwa i karmelarstwa, przewodniczy jury w wielu wiodących konkursach w Polsce i zagranicą. Zdobyła również tytuł branżowy "Osobowość Cukiernicza Roku". Jako pierwsza w Polsce napisała podręczniki cukierniczego dekorowania artystycznego, stworzyła również wiele artykułów i instruktaży w branży cukierniczej. Na co dzień prowadzi profesjonalne szkolenia cukiernicze z zakresu nowoczesnych technik zdobnictwa cukierniczego i karmelarstwa.