Cukiernia Angelika
Debrzno, 77-310
woj. pomorskie
Traugutta 18
Opis działalności
Cukiernia „Angelika” została założona przez Józefa i Teresę Berendt w 1971 roku w Debrznie. Mimo niełatwych początków zakład coraz lepiej się rozwijał i przyciągał klientów. Na początku wyrabiane były tylko typowe ciasta, a potem rozszerzono zakres działalności cukierniczej o: produkcję lodów, wafli, figurek czekoladowych i pralin.
Z poszerzeniem asortymentu wiązało się powiększenie zakładu. W latach 80-dziesiątych powstał nowy zakład cukierniczy a w latach 90-dziesiątych dalsza rozbudowa zakładu.
W 1998 roku właściciel cukierni decyduje się na podjęcie dodatkowej działalności czyli otwarcie restauracji „Angeliki” nad jeziorem Staw Miejski.
Nasza cukiernia jest przykładem firmy rodzinnej, w której prowadzenie zaangażowani są wszyscy jej członkowie. Cukiernia bazuje na własnych i sprawdzonych recepturach oraz na naturalnych produktach regionalnych.
Laureat Marki Lokalnej Naszyjnika Północy w kategorii produkt spożywczy za „Łakocie Słodkiego Józia – Ptasie Mleczko z Doliny” w 2004 r., oraz za „Pstrąga Szefa” oraz „Wianek Debrzneński” w 2006 roku. Wianek Debrzneński w 2015 r. otrzymał nagrodę, jako produkt tradycyjny w konkursie organizowanym w ramach Programu Agro Smak.
Wyroby Cukierni „ Angelika” Wianek Debrzeński oraz Piernik z Kamionki zostały wpisane w 2007 roku na Krajową listę Produktów Tradycyjnych. Cukiernia 2003 roku brała udział w biciu rekordu Guinessa na Największy Tort Okolicznościowy podczas 750-lecia miasta Poznania.
Firma ciągle wzbogaca asortyment wyrobów cukierniczych, chętnie uczestniczymy w imprezach promocyjnych i konkursach branżowych.
Jest członkiem Klubu Czysty Biznes i laureatem nagrody w kategorii Wizerunek.
Rozpoczęcie działalności
1971
Osiągnięcia
III miejsce w Mistrzostwach Cukierników w rejonie Kujawsko Pomorskim
I miejsce w Mistrzostwach Polskich Cukierników w deserach