...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Cukiernia Angelika, materiał promocyjny

Praliny z tymiankiem

autorka: Mistrz cukiernictwa Izabela Berendt, Cukiernia Angelika

Świeży tymianek w cukiernictwie to ciekawe doświadczenie. Jest pikantny w smaku i jednocześnie wyjątkowo aromatyczny, dzięki czemu nawet proste desery stają się wyra­finowane. W mlecznej czekoladzie tymianek stopniowo wytraca ostry smak, ale pozostawia świeżość i podkreśla owocowe nuty smakowe. Wyjątkowo dobrze komponuje się z mango, ze wzajemnością pokochał czekoladę, dlatego znalazł się w moich pralinkach wielkanocnych. Pralinkach, które nie tylko zaskoczą smakiem, ale poprawią trawienie i wpłyną uspokajająco w czasie wiosennego przesilenia.


RECEPTURA

Składniki
150 g cukru
35 g glukozy
110 g pulpy z mango
100 g śmietanki
100 g czekolady mlecznej
100 g czekolady białej
8 g świeżego tymianku

 

 

Przygotowanie
Tymianek zaparzyć gorącą śmietanką i pozostawić na 30 minut, odcedzić, przygotować jasny karmel, dodać glukozę, a następnie śmietankę i pulpę z mango. Wszystkie składniki dodać do czekolady.
Formę do pralin pomalować masłem kaka­owym w kolorze żółtym, następnie wylać zatemperowaną czekoladą białą i odłożyć do chłodni.
Przygotowanym ganaszem o temperaturze ok. 30oC napełnić korpusy pralin, a następ­nego dnia zamknąć je zatemperowaną białą czekoladą.



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Cukiernia Angelika

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji