czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Zarządzanie biznesem

    Zarządzanie biznesem

    Nazwa firmy/ośrodka szkoleniowego: www.akademiamistrza.pl

    Dane kontaktowe: www.akademiamistrza.pl; marek.kopernik@bunge.com; tel. 606 802 943

    Miejsce szkoleń: www.akademiamistrza.pl

    Rok rozpoczęcia szkoleń: 2007

    Zakres szkoleń: Zarządzanie biznesem

    Rodzaj szkoleń: dostępne bez ograniczeń

    Tematyka: Zarządzanie ludźmi, Sprzedaż i obsługa klienta, Rozwój osobisty, Marketing, Zarządzanie firmą.

    Grupa docelowa: ogólnodostępne

    Wielkość grup szkoleniowych: indywidualne

    Kadra szkoleniowców: Jarosław Ropiejko, Adriana Głuchowska, Dariusz Dyoniziak

    Cena szkolenia: bezpłanie

    Informacje dodatkowe: Uczestnik otrzymuje certyfikat Akademii Mistrza” i zostawić tylko Korzyści portalu Akademii Mistrza.

     

    Korzyści portalu Akademia Mistrza

    1.  Wszechstronne szkolenia cukiernicze
    Akademia Mistrza wspiera rozwój. W łatwy sposób odnajdziesz interesujące Cię szkolenia i materiały, zarówno jeśli jesteś poczatkującym cukiernikiem jak i w wypadku, kiedy pracujesz w branży od lat. Treści zostały podzielone na sekcjeUczę się, Doskonalę warsztat, Szukam inspiracji. Ciekawa forma – zdjęcia, filmy i interaktywne szkolenia - szybko i łatwo pomoże Ci rozwijać kompetencje. Na portalu znajdziesz  moc inspiracji i porad doświadczonych cukierników. Poznawaj Sekrety Mistrzów i rozwijaj swoje umiejętności!

    2. Interaktywne szkoleniabiznesowe, które wspierają Twój biznes
    Czytelna struktura szkoleń z zakresu zarządzania, sprzedaży, obsługi klienta, rozwoju osobistego, marketingu oraz zarządzania firmą pozwoli Ci szybko odnaleźć interesujący Cię obszar. Dowiesz się, jak radzić sobie z trudnościami pojawiającymi się w codziennej pracy. Szkolenia i warsztaty są opracowane w  oparciu o realne sytuacje i przykłady z życia. Na portalu masz dostęp do wzorów umów i formularzy, które ułatwią Ci prowadzenie biznesu.

    3. Szkolenia dostępne w dogodnym czasie i miejscu
    Nie ważne gdzie jesteś - w szkole, w pracy czy w domu - prosta forma interaktywnych szkoleń, da Ci możliwość korzystania z nich w każdej chwili i poświęcenia na nie tyle czasu, ile w danej chwili możesz przeznaczyć na rozwój. Nie musisz już szukać materiałów edukacyjnych w Internecie - teraz cała przydatna wiedza jest w jednym miejscu!

    4. Bądź współtwórcą branży cukierniczej
    Zyskaj uznanie kolegów z branży. Dodawaj autorskie przepisy na portalu Akademia Mistrza, wymieniaj doświadczenia z innymi użytkownikami, a także wygrywaj nagrody.

    5. Wypromuj siebie i swój biznes
    Aktywność na platformie to dobry element komunikacji marketingowej. Pokaż, co potrafisz i stań się wzorem dla początkujących cukierników oraz inspiracją dla profesjonalistów.

    6. Nawiązuj kontakty zawodowe
    Na portalu zarejestrowani są cukiernicy i piekarze od lat działający w branży, jak również młodzi adepci, przygotowujący się do zawodu. Dołącz do wyjątkowej społeczności i zawieraj nowe znajomości z ludźmi tworzącymi branżę cukierniczo-piekarską.

    7. Dostęp do wydarzeń organizowanych przez Akademię Mistrza
    Jako użytkownik portalu masz szansę uczestniczyć w ekskluzywnych wydarzeniach organizowanych w całej Polsce, spotkaniach i warsztatach prowadzonych przez światowe osobowości cukiernicze, seminariach, „Podwieczorkach” oraz w szkoleniach cukierniczych i biznesowych.

     
    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Akademia Mistrza
    sprzedawca
    Kruszwica
  • Warsztat mistrza

    Warsztat mistrza

    Nazwa firmy/ośrodka szkoleniowego: www.akademiamistrza.pl

    Dane kontaktowe: www.akademiamistrza.pl; e-mail: jacek.zieba@bunge.com; tel. 606 802 949

    Miejsce szkoleń: www.akademiamistrza.pl

    Rok rozpoczęcia szkoleń: 2007

    Zakres szkoleń: Warsztat mistrza

    Rodzaj szkoleń: dostępne bez ograniczeń

    Tematyka: Torty deserowe: biszkopty, musy, torty, żelki; Ciasta bankietowe: musy, biszkopty; Wiedza teoretyczna

    Grupa docelowa: ogólnodostępne

    Wielkość grup szkoleniowych: indywidualne

    Kadra szkoleniowców: Mieczysław Chojnowski, Marta Truskolawska, Wiesław Kucia,  Jacek Zięba, Michał Kumur

    Cena szkolenia: bezpłanie

    Informacje dodatkowe: Uczestnik otrzymuje certyfikat Akademii Mistrza” i zostawić tylko Korzyści portalu Akademii Mistrza.

     

    Korzyści portalu Akademia Mistrza

    1.  Wszechstronne szkolenia cukiernicze
    Akademia Mistrza wspiera rozwój. W łatwy sposób odnajdziesz interesujące Cię szkolenia i materiały, zarówno jeśli jesteś poczatkującym cukiernikiem jak i w wypadku, kiedy pracujesz w branży od lat. Treści zostały podzielone na sekcjeUczę się, Doskonalę warsztat, Szukam inspiracji. Ciekawa forma – zdjęcia, filmy i interaktywne szkolenia - szybko i łatwo pomoże Ci rozwijać kompetencje. Na portalu znajdziesz  moc inspiracji i porad doświadczonych cukierników. Poznawaj Sekrety Mistrzów i rozwijaj swoje umiejętności!

    2. Interaktywne szkoleniabiznesowe, które wspierają Twój biznes
    Czytelna struktura szkoleń z zakresu zarządzania, sprzedaży, obsługi klienta, rozwoju osobistego, marketingu oraz zarządzania firmą pozwoli Ci szybko odnaleźć interesujący Cię obszar. Dowiesz się, jak radzić sobie z trudnościami pojawiającymi się w codziennej pracy. Szkolenia i warsztaty są opracowane w  oparciu o realne sytuacje i przykłady z życia. Na portalu masz dostęp do wzorów umów i formularzy, które ułatwią Ci prowadzenie biznesu.

    3. Szkolenia dostępne w dogodnym czasie i miejscu
    Nie ważne gdzie jesteś - w szkole, w pracy czy w domu - prosta forma interaktywnych szkoleń, da Ci możliwość korzystania z nich w każdej chwili i poświęcenia na nie tyle czasu, ile w danej chwili możesz przeznaczyć na rozwój. Nie musisz już szukać materiałów edukacyjnych w Internecie - teraz cała przydatna wiedza jest w jednym miejscu!

    4. Bądź współtwórcą branży cukierniczej
    Zyskaj uznanie kolegów z branży. Dodawaj autorskie przepisy na portalu Akademia Mistrza, wymieniaj doświadczenia z innymi użytkownikami, a także wygrywaj nagrody.

    5. Wypromuj siebie i swój biznes
    Aktywność na platformie to dobry element komunikacji marketingowej. Pokaż, co potrafisz i stań się wzorem dla początkujących cukierników oraz inspiracją dla profesjonalistów.

    6. Nawiązuj kontakty zawodowe
    Na portalu zarejestrowani są cukiernicy i piekarze od lat działający w branży, jak również młodzi adepci, przygotowujący się do zawodu. Dołącz do wyjątkowej społeczności i zawieraj nowe znajomości z ludźmi tworzącymi branżę cukierniczo-piekarską.

    7. Dostęp do wydarzeń organizowanych przez Akademię Mistrza
    Jako użytkownik portalu masz szansę uczestniczyć w ekskluzywnych wydarzeniach organizowanych w całej Polsce, spotkaniach i warsztatach prowadzonych przez światowe osobowości cukiernicze, seminariach, „Podwieczorkach” oraz w szkoleniach cukierniczych i biznesowych.
     
     

     

     

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Akademia Mistrza
    sprzedawca
    Kruszwica
  • Qualita Płynna margaryna 70%

    Qualita Płynna margaryna 70%

    Wysokiej jakości margaryna zalecana do stosowana w produkcji piekarsko-cukierniczej. Konsystencja płynna pozwala na jej bezpośrednie zastosowanie, skracając czas przygotowania produktu. Rekomendowana do produkcji ciast biszkoptowo-tłuszczowych, do wyrobu ciast wymagających stosowania płynnej margaryny (drożdżowych, parzonych), pieczywa pszennego półcukierniczego.

    CHARAKTERYSTYKA:
    • stabilność emulsji podczas użytkowania,
    • zapewnia prawidłową strukturę ciasta,
    • delikatny miękisz,
    • spowolnienie czerstwienia wyrobów,
    • dobre właściwości smakowo-zapachowe produktów poprzez zastosowanie odpowiedniego aromatu.

    Należy przechowywać w suchym pomieszczeniu, w temp.: 4-10°C.

    OPAKOWANIE

    PALETA EURO

    OKRES PRZYDATNOŚCI

    OPTYMALNA TEMP. OBRÓBKI

    ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU

    10 l

    550l
    (55 wiader)

    150 dni

    20-22°C

    70%

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Kruszwica
    sprzedawca
    Kruszwica

    Cena do negocjacji

  • PAN MAX frytura płynna

    PAN MAX frytura płynna

    Frytura o optymalnych walorach funkcjonalnych, rekomendowana do przyrządzania różnorodnych potraw w procesie wielokrotnego smażenia.
    Produkt rekomendowany do smażenia potraw i przekąsek serwowanych na gorąco i na zimno, takich jak: ryby, owoce morza, drób, frytki i produkty skrobiowe, panierowane warzywa, pączki, faworki i inne wyroby cukiernicze wymagające smażenia na głębokim tłuszczu.

    - Bardzo wysoka stabilność frytury zagwarantowana przez częściowe uwodornienie oleju rzepakowego

    - Neutralny smak i zapach frytury nie zaburza smaku i zapachu smażonych potraw

    - Wysoki punkt dymienia, powyżej 230oC, ogranicza uciążliwe dymienie zapewniając komfort i bezpieczeństwo pracy

    - Płynna forma ułatwia dozowanie, zapewnia oszczędność czasu i wygodę filtrowania w niskich temperaturach

    - Frytura Pan Max nie zawiera alergenów, konserwantów i substancji genetycznie modyfikowanych

    OPAKOWANIE

    PALETA EURO

    OKRES PRZYDATNOŚCI

    ŹRÓDŁO SUROWCA

    ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU

    5 l (butelka)

    540 l
    (108 butelek)

    12 miesięcy

    rzepak

    100%

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Kruszwica
    sprzedawca
    Kruszwica

    Cena do negocjacji

  • QUALITO PLUS  frytura półpłynna

    QUALITO PLUS frytura półpłynna

    Frytura o odpowiedniych walorach funkcjonalnych i żywieniowych, przygotowana bazie oleju rzepakowego. Produkt o szerokim zastosowaniu w gastronomii i cukiernictwie.

    - Wysoką stabilność frytura zawdzięcza odpowiedniej mieszance tłuszczów roślinnych wzbogaconej substancjami spowalniającymi niekorzystne przemiany zachodzące w trakcie obróbki cieplnej

    - Neutralny smak i zapach rafinowanych tłuszczów podkreśla aromat smażonych potraw i eliminuje przechodzenie zapachu na inne produkty

    - Wysoki punkt dymienia, powyżej 220°C wydłuża czas użytkowania frytury i ogranicza uciążliwe dymienie zapewniając komfort i bezpieczeństwo pracy

    - Półpłynna forma ułatwia dozowanie, zapewnia oszczędność czasu i wygodę filtrowania w niskich temperaturach

    - Wysoki poziom jednonienasyconych kwasów tłuszczowych (MUFA), przy jednocześnie niskiej zawartości kwasów tłuszczowych nasyconych (SAFA) odpowiada za wysokie wartości odżywcze frytury

    - Frytura Qualito Plus nie zawiera niepożądanych tłuszczów uwodornionych i izomerów trans oraz alergenów, konserwantów i substancji genetycznie modyfikowanych

    Produkt rekomendowany do smażenia potraw i przekąsek serwowanych na gorąco i na zimno, takich jak.: ryby, owoce morza, mięsa, drób, pączki, faworki, frytki i produkty skrobiowe, panierowane warzyw.

    OPAKOWANIE

    PALETA EURO

    OKRES PRZYDATNOŚCI

    ŹRÓDŁO SUROWCA

    ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU

    10 l (wiadro)

    550 l
    (55 wiader)

    12 miesięcy

    rzepak, palma

    100%

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Kruszwica
    sprzedawca
    Kruszwica

    Cena do negocjacji

  • Maestra Kremowa NH MB margaryna 80%

    Maestra Kremowa NH MB margaryna 80%

    Margaryna o delikatnej barwie i wyjątkowym smaku i zapachu, świetnie komponującym się z dodatkami mlecznymi. Przeznaczona do przygotowywania doskonałych kremów, mas cukierniczych, deserów i nadzień, charakteryzujących się wyjątkową puszystością, delikatnością, rozpływalnością.

    CHARAKTERYSTYKA:
    • margaryna nie zawiera tłuszczów utwardzonych - NH,
    • doskonałe napowietrzenie,
    • bardzo łatwe łączenie się z pozostałymi składnikami kremu,
    • stabilna i prawidłowa konsystencja kremu,
    • wyjątkowe właściwości smakowo-zapachowe.

    Należy przechowywać w suchym pomieszczeniu, w temp.: 4-10°C.

    OPAKOWANIE

    PALETA EURO

    OKRES PRZYDATNOŚCI

    OPTYMALNA TEMP. OBRÓBKI

    ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU

    10 kg
    (2 x 5 kg)

    640 kg
    (64 kartony)

    150 dni

    20-22°C

    80%

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Kruszwica
    sprzedawca
    Kruszwica

    Cena do negocjacji

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe