Doskonały w smaku, łatwy w przygotowaniu, ekonomiczny chleb pszenno – żytni. Sprężysty i wilgotny miękisz, dobór odpowiednich składników pozwala na szybkie przygotowanie ciasta i uzyskanie chleba o różnorodnym wyglądzie. Zawiera ziarna słonecznika i siemię lniane.
Katalog Produktów i Usług
Lista produktów
-
-
Uldo Babka Tradycyjna - Nowości BAKEPOL
WięcejMieszanka do wypieku babek piaskowych i ciast biszkoptowo-tłuszczowych: wygodna w użyciu, zapewnia powtarzalną produkcję., może być użyta do wypieku babek marmurkowych oraz keksów. Umożliwia wypiek ciast o puszystym
i wilgotnym miękiszu, świeżym przez długi czas. -
Uldo Ciasto Czekoladowe
WięcejReceptura:
10,00 kg Uldo Ciasto Czekoladowe
5,00 kg Jajka
5,00 kg Olej
2,00 l Woda (zimna)
----------------------
22,00 kg Ciasto
Parametry:
Czas mieszania: 3 - 4 min. średnie obroty (liściem)
Naważka: 2200 g
Czas pieczenia: 60 min.
Temperatura pieca: 180°CWytwarzanie:
- Do miksera odważyć składniki płynne (jaja, olej, woda), dodać odważoną mieszankę Ciasta Czekoladowego.
- Mieszać 3-4 minuty na średnich obrotach, za pomocą palety (nie rózgą), nie ubijać. Ciasto wylać do rantów, forem wyłożonych pergaminem. Do dekoracji można użyć owoców z zalewy, owoców świeżych lub mrożonych, można zastosować krem budyniowy do zapiekania lub masę marcepanową.
- W przypadku zastosowania owoców zaleca się mieszanie masy ciasta nie dłużej niż 3 min. na średnich obrotach miksera.
- Ciasto idealnie nadaje się na blaty do ciastek tortowych, wtedy zaleca się mieszanie masy ciasta 4 min. na średnich obrotach. Można przygotować większy ale niższy blat - nie trzeba wtedy go kroić, można złożyć dwa: jeden na drugi. Przed nałożeniem kremu lub bitej śmietany blat można nasączyć lub posmarować kwaśną marmoladą np. z czarnej porzeczki.
- Ciasto pieczemy w temperaturze 180°C przez około 60min. (receptura powyżej - naważka masy 2,2 kg), mniejsze naważki piec krócej np. 45min. w przypadku połowy porcji (1,1kg).
-
Uldo Babka Piaskowa Koncentrat
WięcejReceptura:
4,50 kg Jaja
4,00 kg Uldo Babka Piaskowa Koncentrat
4,00 kg Olej
3,00 kg Mąka pszenna 550
3,00 kg Cukier
1,00 l Woda
------------------------
19,50 kg CiastoParametry:
Czas mieszania (rózgą): 4 – 5 min. średnie obroty
Naważka: 250 g
Czas pieczenia: 40 minut
Temperatura pieca: 190°C ↓ 180°CWytwarzanie:
Wymieszać składniki w maszynie i ubijać 4 - 5 min. Formy napełnić ciastem i wypiekać.
Przy małych babkach naciąć górną powierzchnię po 15 min. -
Polski Orkisz - chleb z owocami
WięcejReceptura:
Uldo Polski Orkisz 3,00 kg
Uldo Ekstrakt Słodowy Żytni 0,06 kg
Cynamon 0,02 kg
Drożdże 0,12 kg
Woda 2,30 l
Uwaga! Dodać przed końcem mieszania.
Rodzynki 1,20 kg
Suszone śliwki 0,80 kg
Orzechy włoskie 0,60 kg
Morele 0,40 kg
Ciasto 8,50 kgParametry:
Czas mieszania: mieszarka spiralna
2 min. wolno, 12 min. szybko
Temperatura ciasta: 27°C
Leżakowanie ciasta: 20 min.
Naważka: 350 g
Garowanie: 50 min.
Czas pieczenia: 35 min.
Temperatura pieca: 220°C -170°C
piec obrotowyWytwarzanie:
- wypiekać w foremkach
- piec z obfitym zaparowaniem.
- ostatnie 5 min. piec z otwartym cugiem
- zwrócić uwagę na temperaturę pieca, przy zbyt wysokiej chleb może kolorować
-
Ciastka Owsiane
WięcejCiastka Owsiane ULDO Polska to doskonała propozycja dla piekarzy, którzy chcą wzbogacić swoją ofertę o popularne i proste w wykonaniu produkty cukiernicze. Szybki i niezwykle prosty proces przygotowania oraz doskonały smak to atuty tego produktu. Może być on swobodnie wypiekany w wielu odmianach – z dodatkiem żurawiny, rodzynków, czekolady czy płatków owsianych.