...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Uldo Chleb Familijny - Nowości BAKEPOL

    Uldo Chleb Familijny - Nowości BAKEPOL

    Doskonały w smaku, łatwy w przygotowaniu, ekonomiczny chleb pszenno – żytni. Sprężysty i wilgotny miękisz, dobór odpowiednich składników pozwala na szybkie przygotowanie ciasta i uzyskanie chleba o różnorodnym wyglądzie. Zawiera ziarna słonecznika i siemię  lniane.

    Więcej
  • Uldo Babka Tradycyjna - Nowości BAKEPOL

    Uldo Babka Tradycyjna - Nowości BAKEPOL

    Mieszanka do wypieku babek piaskowych i ciast biszkoptowo-tłuszczowych: wygodna w użyciu, zapewnia powtarzalną produkcję., może być użyta do wypieku babek marmurkowych oraz keksów. Umożliwia wypiek ciast o puszystym
    i wilgotnym miękiszu, świeżym przez długi czas.

    Więcej
  • Uldo Ciasto Czekoladowe

    Uldo Ciasto Czekoladowe

    Receptura:

    10,00 kg Uldo Ciasto Czekoladowe  
    5,00 kg Jajka 
    5,00 kg Olej  
    2,00 l Woda (zimna)  
    ----------------------
    22,00 kg Ciasto  
     

    Parametry: 

    Czas mieszania: 3 - 4 min. średnie obroty (liściem)
    Naważka: 2200  g
    Czas pieczenia: 60  min.
    Temperatura pieca: 180°C

    Wytwarzanie:

    • Do miksera odważyć składniki płynne (jaja, olej, woda), dodać odważoną mieszankę Ciasta Czekoladowego.
    • Mieszać 3-4 minuty na średnich obrotach, za pomocą palety (nie rózgą), nie ubijać. Ciasto wylać do rantów, forem wyłożonych pergaminem. Do dekoracji można użyć owoców z zalewy, owoców świeżych lub mrożonych, można zastosować krem budyniowy do zapiekania lub masę marcepanową.
    • W przypadku zastosowania owoców zaleca się mieszanie masy ciasta nie dłużej niż 3 min. na średnich obrotach miksera.
    • Ciasto idealnie nadaje się na blaty do ciastek tortowych, wtedy zaleca się mieszanie masy ciasta 4 min. na średnich obrotach. Można przygotować większy ale niższy blat - nie trzeba wtedy go kroić, można złożyć dwa: jeden na drugi. Przed nałożeniem kremu lub bitej śmietany blat można nasączyć lub posmarować kwaśną  marmoladą np. z czarnej porzeczki.
    • Ciasto pieczemy w temperaturze 180°C przez około 60min. (receptura powyżej - naważka masy 2,2 kg), mniejsze naważki piec krócej np. 45min. w przypadku połowy porcji (1,1kg).
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Uldo
    sprzedawca
    ULDO Polska

    Cena do negocjacji

  • Uldo Babka Piaskowa Koncentrat

    Uldo Babka Piaskowa Koncentrat

    Receptura:

    4,50 kg Jaja  
    4,00 kg Uldo Babka Piaskowa Koncentrat  
    4,00 kg Olej  
    3,00 kg Mąka pszenna 550  
    3,00 kg Cukier  
    1,00 l Woda  
    ------------------------
    19,50 kg
    Ciasto  

    Parametry: 

    Czas mieszania (rózgą):  4 – 5 min. średnie obroty 
    Naważka:    250 g
    Czas pieczenia:    40 minut
    Temperatura pieca:  190°C ↓ 180°C

    Wytwarzanie:

    Wymieszać składniki w maszynie i ubijać 4 - 5 min. Formy napełnić ciastem i wypiekać.
    Przy małych babkach naciąć górną powierzchnię po 15 min.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Uldo
    sprzedawca
    ULDO Polska

    Cena do negocjacji

  • Polski Orkisz - chleb z owocami

    Polski Orkisz - chleb z owocami

    Receptura:

    Uldo Polski Orkisz                     3,00  kg
    Uldo Ekstrakt Słodowy Żytni     0,06  kg
    Cynamon                                      0,02  kg
    Drożdże                                         0,12  kg
    Woda                                             2,30  l
    Uwaga! Dodać przed końcem mieszania.
    Rodzynki                                       1,20  kg
    Suszone śliwki                               0,80  kg
    Orzechy włoskie                            0,60  kg
    Morele                                           0,40  kg
    Ciasto                                           8,50  kg

    Parametry: 

    Czas mieszania: mieszarka spiralna 
    2 min. wolno, 12 min. szybko
    Temperatura ciasta:                     27°C
    Leżakowanie ciasta:                     20  min.
    Naważka:                                      350  g
    Garowanie:                                   50  min.
    Czas pieczenia:                            35  min.
    Temperatura pieca:                      220°C -170°C
                                                         piec obrotowy

    Wytwarzanie:

    • wypiekać w foremkach 
    • piec z obfitym zaparowaniem.
    • ostatnie 5 min. piec  z otwartym cugiem 
    • zwrócić uwagę na temperaturę pieca, przy zbyt wysokiej chleb może kolorować
    Więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe