Produkt przygotowany na bazie składników naturalnie bezglutenowych, o bardzo szerokim zastosowaniu. Doskonale nadaje się do wycinania ciasteczek oraz na blaty wałkowane do tart oraz ciast kruchych.
Kruche bez pszenicy to ciastka o doskonałym smaku i aromacie, przygotowane na bazie składników naturalnie bezglutenowych.
Gluten to rodzaj białka występującego w zbożach, takich jak pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenżyto, orkisz oraz wszelkich wyrobach z ich dodatkiem.
W przypadku nietolerancji glutenu, alergii lub nadwrażliwości na gluten, najskuteczniejszą metodą zapobiegania jej negatywnym skutkom jest dieta bezglutenowa.
W składzie Kruchych bez pszenicy nie występują składniki pochodzące z pszenicy, której gluten ma działanie najbardziej drażniące i uczulające spośród wszystkich znanych nam zbóż.
Składniki
cukier, mąka kukurydziana, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, otręby ryżowe, aromat, sól.
Wartość odżywcza |
||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||||||||||||
Receptura | |
---|---|
Kalkulacja |
Uldo Kruche bez pszenicy - kalkulacja |
Specyfikacja |
|
Karta Produktu Gotowego |