...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Uldo Kruche bez pszenicy

    Uldo Kruche bez pszenicy

    Produkt przygotowany na bazie składników naturalnie bezglutenowych,  o bardzo szerokim zastosowaniu. Doskonale nadaje się do wycinania ciasteczek oraz na blaty wałkowane do tart oraz ciast kruchych.

    Kruche bez pszenicy to ciastka o doskonałym smaku i aromacie, przygotowane na bazie składników naturalnie bezglutenowych.

    Gluten to rodzaj białka występującego w zbożach, takich jak pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenżyto, orkisz oraz wszelkich wyrobach z ich dodatkiem.     

    W przypadku nietolerancji glutenu, alergii lub nadwrażliwości na gluten, najskuteczniejszą metodą zapobiegania jej negatywnym skutkom jest dieta bezglutenowa. 

    W składzie Kruchych bez pszenicy nie występują składniki pochodzące z pszenicy, której gluten ma działanie najbardziej drażniące i uczulające spośród wszystkich znanych nam zbóż.

    Składniki   
    cukier, mąka kukurydziana, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, otręby ryżowe, aromat, sól.

    Wartość
    odżywcza
     

     

    wartość odżywcza  wartość odżywcza w 100 g mieszanki wartość odżywcza w 100 g produktu
    wartość energetyczna [kJ/kcal]: 1579/373 1806/431
    tłuszcz [g]: 2,9 23
    - w tym kwasy nasycone [g]: 0,5 4,9
    węglowodany[g]:  80,1 50,2
    - w tym cukry [g]: 28,8 18,1
    błonnik[g]: 2,5 1,6
    białko[g]: 5,3 5,0
    sól [g]: 0,2 0,2
       
    Receptura

    Uldo Kruche bez pszenicy - receptura

    Kalkulacja

    Uldo Kruche bez pszenicy - kalkulacja

    Specyfikacja

    W/153 - Uldo Kruche bez pszenicy

    Karta Produktu Gotowego

    Kruche bez pszenicy

    Więcej
  • Uldo Chleb bez pszenicy

    Uldo Chleb bez pszenicy

    Pieczywo dedykowane osobom, które chcą wyeliminować pszenicę i ograniczyć gluten ze swojej codziennej diety.

    Dzięki specjalnie dobranym, naturalnie bezglutenowym składnikom, uzyskano doskonałe w smaku, aromatyczne pieczywo, bez dodatku pszenicy. Głównymi składnikami  Chleba bez pszenicy są: mąka i otręby ryżowe, mąka i skrobia kukurydziana oraz skrobia z tapioki.

    Gluten to rodzaj białka występującego w zbożach, takich jak pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenżyto, orkisz oraz wszelkich wyrobach z ich dodatkiem.    

    W przypadku nietolerancji glutenu, alergii lub nadwrażliwości na gluten, najskuteczniejszą metodą zapobiegania negatywnym skutkom jest dieta bezglutenowa.

    W składzie Chleba bez pszenicy nie występują składniki pochodzące z pszenicy, której gluten ma działanie najbardziej drażniące i uczulające spośród wszystkich znanych nam zbóż.
     
    Składniki
    produkty przemiału ryżu (mąka, otręby); skrobia: kukurydziana, z tapioki, ziemniaczana; mąka kukurydziana, cukier, kwas żytni w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, substancje zagęszczające: E466, E415; sól.

    Wartość odżywcza

    wartość odżywcza  wartość odżywcza w 100 g mieszanki wartość odżywcza w 100 g pieczywa %RWS* w 100 g pieczywa
    wartość energetyczna [kJ/kcal]: 1427/338 938/224 11%
    tłuszcz [g]: 3,5 7,0 10%
    - w tym kwasy nasycone [g]: 0,7 0,7 4%
    węglowodany[g]:  65,4 34,1 13%
    - w tym cukry [g]: 5,9 3,1 3%
    błonnik[g]: 10,9 5,7  - 
    białko[g]: 5,8 3,2 6%
    sól [g]: 2,5 1,3 22%

    3,4 WW (jednostki chlebowe); 1WW= 29,3g
    *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

     

    Receptura

    Uldo Chleb bez pszenicy - receptura

    Kalkulacja 

     Uldo Chleb bez pszenicy - kalkulacja

    Specyfikacja

    W/145 - Uldo Chleb bez pszenicy

    Karta Produktu Gotowego

    Chleb bez pszenicy

    Więcej
  • Uldo Krem Budyniowy

    Uldo Krem Budyniowy

    Termostabilny krem o smaku waniliowym

    • Idealny do zapiekania, nadziewania i dekoracji drożdżówek ciast i ciasteczek
    • Posiada delikatną kremową konsystencję oraz trwały waniliowy aromat
    • Krem charakteryzuje się dużą stabilnością podczas przechowywania

    Receptura:
    Uldo Krem Budyniowy   3,50 - 4,00  kg
    Woda (zimna przegotowana) / mleko  10,00  l
    Krem  13,5 - 14,00  kg

    Parametry: 
    Czas mieszania (rózgą):  2 - 3 minuty (średnie obroty)

     

    Wskazówki:
    • krem jest termostabilny, nadaje się do zapiekania i mrożenia  
    • do nadziewania i dekoracji drożdżówek i ciast przed wypiekiem  
    • doskonale łączy się z margaryną , masłem i alkoholem.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Uldo
    sprzedawca
    ULDO Polska

    Cena do negocjacji

  • Uldo Bita Śmietana

    Uldo Bita Śmietana

    Wysokiej jakości bita śmietana doskonale nadająca się do wypełnień i dekoracji produktów cukierniczych.

    • Posiada wyjątkowy smak oraz delikatny aromat
    • Struktura bitej śmietany pozostaje stabilna w trakcie przechowywania
    • Produkt bardzo dobrze zachowuje się w czasie mrożenia i rozmnażania nie tracąc objętości i walorów smakowych

    Receptura:
    Uldo Bita Śmietana  1,00  kg
    Woda (zimna przegotowana) /mleko 2,00  l
    Razem  3,00  kg  

    Parametry: 
    Czas mieszania:  5 min. szybko (rózgą)


     

    Wskazówki:
    • Ubitą śmietanę można łączyć ze stabilizatorami, innymi kremami, czekoladą lub alkoholem.
    • Ubita śmietana nadaje się do zamrażania i odmrażania.
     
     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Uldo
    sprzedawca
    ULDO Polska

    Cena do negocjacji

  • Uldo Rustic / Rustic Słodowy - Nowości BAKEPOL

    Uldo Rustic / Rustic Słodowy - Nowości BAKEPOL

    Mieszanki do wypieku typowo włoskiego chleba pszennego o charakterystycznym miękiszu. Produkt występuje w dwóch odmianach: Rustic oraz Rustic Słodowy. Karmelowa barwa miękiszu w Rustic Słodowym została uzyskana dzięki obecności palonego słodu pszennego.

    Więcej
  • Uldo Mirella - Nowości BAKEPOL

    Uldo Mirella - Nowości BAKEPOL

    Koncentrat do produkcji ciast biszkoptowo – tłuszczowych o dużej wilgotności i doskonałym smaku. Delikatne ciasto o subtelnym, waniliowym aromacie. Starannie dobrane składniki zapewniają uzyskanie puszystego miękiszu. Ciasto można dekorować dowolnymi owocami sezonowymi.

    Więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe