...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Krótki film o chlebie i kanapkowej diecie

Pierwszy kadr ‒ kamera najeżdża na łany zboża i dwie młode kobiety ubrane w stroje ludowe, pierwsze dźwięki skocznej ludowej muzyki ‒ tak się zaczyna krótki, pełen folklorystycznych akcentów film o polskim, tradycyjnym chlebie, ale nie tylko.

 

Niespełna 4-minutowa produkcja z udziałem radomskich piekarzy i dzieci promuje w Internecie V Ogólnopolskie i XV Święto Chleba w Radomiu (1 września br.). W tym roku Święto będzie obchodzone pod hasłem „Dieta kanapkowa smaczna i zdrowa”.

Ten sugestywny obraz piekarza oraz chleba produkowanego w tradycyjnej (ale świetnie wyposażonej) piekarni to jednocześnie krótka lekcja o zdrowym odżywianiu, pokazująca, że dobry chleb to podstawa piramidy żywieniowej. W przemyślanej i treściwej formule udało się uchwycić również parę prostych, ale ważnych zależności, o których polskie społeczeństwo coraz częściej zapomina. Po pierwsze, zależność między jakością surowca (ziarna, mąki) a jakością pieczywa. Po drugie, zależność na etapie przetwórstwa – między rzetelnym piekarzem a dobrym i zdrowym pieczywem. Trzecia, najważniejsza zależność to zdrowe nawyki żywieniowe kształtowane od dzieciństwa i dieta oparta na kanapkach przygotowywanych z wartościowego pieczywa, z dodatkiem świeżych warzyw, wędlin i sera.

Wśród głównych narratorów i postaci są radomscy mistrzowie piekarstwa: Jarosław Gajda (starszy Cechu Piekarzy w Radomiu), Paweł Pastuszka, Artur Piłat, Tadeusz Fogiel, których kamera ewidentnie lubi Uśmiech. Równorzędną rolę grają dzieci, opowiadające, jak się robi prawdziwy chleb. W tle – na potwierdzenie tych słów – pojawiają się piekarze zajęci wypiekiem ręcznie przygotowywanych bochenków; a w finale piękna kobieta, która przygotowuje z takiego pieczywa pożywne kanapki i daje je dziecku zamiast słodyczy czy chipsów.

Jak się robi promocję pieczywa z jasnym, czytelnym przekazem i w nowoczesnej konwencji? Oglądaj poniżej i podziel się komentarzami.

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji