...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MW

Znakowanie środków spożywczych - nowe wymagania

Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji:„Znakowanie środków spożywczych – nowe wymagania prawne”. Odbędzie się ona 11 października 2012 r. w warszawskim Hotelu Marriott.

Konferencja jest adresowana dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych. Podczas konferencji omówione zostaną aktualne informacje z zakresu znakowania żywności w zakresie:

– zmiany wymagań dot. znakowania żywności w przepisach UE
– podawania informacji o pochodzeniu produktów w znakowaniu środków spożywczych
– oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych – zmiany przepisów
– zarządzania zmianami etykiet i informacji o wyrobie
– obowiązkowych i dobrowolnych informacji o wartości odżywczej produktów w znakowaniu środków spożywczych

 Wśród wykładówców pojawią się m.in. Joanna Markowska (Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi), Dominik Lisiewski (DNV Polska Sp. z o.o), Joanna Furs (Główny Inspektorat Sanitarny), Barbara Ratkovska (Główny Inspektorat Sanitarny).

Więcej informacji na stronie: www.pfpz.pl

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji