...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Sensobus: badanie smaków i opinii o pieczywie

Pamiętacie Państwo mobilne laboratorium Sensobus, które jesienią kursowało po 4 miastach Śląska i Małopolski? Tym razem, obok oceny preferencji smakowych, zapytano konsumentów, czy pieczywo jest zdrowe i czy chcieliby poszerzyć wiedzę na temat produktów piekarniczych.

Sensobus, jedyne w Europie mobilne laboratorium sensoryczne wykorzystywane w branży piekarniczo-cukierniczej, w ciągu 7 dni odwiedziło aż 1752 konsumentów Krakowa, Krynicy Zdroju, Tuchowa i Kędzierzyna-Koźla!  Badanie, oprócz analizy preferencji smakowych, objęło także inne zagadnienia związane z konsumpcją pieczywa. W tym dwupoziomowym pojeździe, który swoimi rozmiarami przekracza wielkość standardowego TIR-a, przy 6 stanowiskach komputerowych respondenci ocenili wyroby piekarnicze. Badania przeprowadzono we współpracy z wybranymi piekarniami z regionów: Piekarnią Bobowska z Bobowej, Awiteks z Krakowa oraz Kristof z Kędzierzyna Koźla.

Sonda: czy pieczywo jest zdrowe?

W przeprowadzonej ankiecie aż 93% respondentów przyznało, że codziennie spożywa pieczywo. [Wyniki badań na próbie N=1476 (mieszkańcy Krakowa, Krynicy Zdrój, Tuchowa i Kędzierzyna-Koźla)]. Aż 87% badanych uważało, że pieczywo jest zdrowe. Konsumenci zostali również poproszeni o ocenę własnego poziomu wiedzy o pieczywie. 66% respondentów zadeklarowało, że byłoby zainteresowanych poszerzeniem wiedzy na temat jakości pieczywa. [Wyniki badań na próbie N=1752 (mieszkańcy Krakowa, Bobowa, Tuchowa i Kędzierzyna-Koźla)].

 

Wykres Czy pieczywo jest zdrowe?  Wyniki badań na próbie N=1752 (mieszkańcy Krakowa, Krynicy Zdrój, Tuchowa i Kędzierzyna-Koźla)

***

Sensobus jest uniwersalnym narzędziem badawczym. To mobilne laboratorium firmy Puratos poza przeprowadzaniem testów smaku, ma szersze zastosowanie. Sensobus jest miejscem, w którym konsumenci mogą otwarcie i anonimowo dzielić się swoimi oczekiwaniami wobec produktów oferowanych przez lokalnych producentów pieczywa i wyrobów cukierniczych. Przed firmami z branży piekarsko-cukierniczej, chcącymi umacniać pozycję na pełnym wyzwań rynku piekarsko-cukierniczym, stoi wyzwanie, jakim jest ciągłe zaspokajanie nieustannie zmieniających się potrzeb konsumentów.

Sensobus od ponad 12 lat przemierza Europę (Austria, Belgia, Dania, Finlandia, Niemcy, Grecja, Włochy, Litwa, Łotwa, Holandia, Polska, Portugalia, Hiszpania, Szwecja i Szwajcaria) i Stany Zjednoczone, docierając do dziesiątek miast, aby badać lokalne preferencje smakowe ich mieszkańców w zakresie wyrobów piekarniczych, cukierniczych i czekoladowych.

 

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji