...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Katalog reklam - Mistrz Branży grudzień 2016

    Katalog reklam - Mistrz Branży grudzień 2016

    Indeks reklam
    AKO    Chleb na mleku kozim
    Anis Opakowania     Wyjątkowa oprawa świątecznych słodkości
    Bakels Polska     Babka cięta z metra. Wesołych Świąt!
    BakerLink     Idealne urządzenia do produkcji kwasów pszennych, żytnich i razowych
    Bielmar    Produkty dla profesjonalistów. Bielska, Palma, Puff Pastry
    CSB-System     Biznesowe rozwiązanie IT dla całego przedsiębiorstwa
    Csm    Prawdziwe zboża. Pieczywo pełnoziarniste orkiszowe, Pradawne ziarna.
    Erg System    Erg radzi (skrzynki)
    Goplana     Smak gorzkiej czekolady
    GETH    Piece wsadowe, obrotowe, komory chłodnicze. Wesołych Świąt!
    Jabex     Promocja świąteczna! Seromix, masa makowa, ciasto korzenno-piernikowe...
    Kruszwica    Maestro - najbardziej zaawansowana frytura na rynku
    Kruszwica    Zamień zwykły olej na Maestro świeżość i poczuj różnicę.
    Lebo     Producent blach, wózków i akcesoriów. Wesołych Świąt!
    Lesaffre Polska     Lesaffre Prestige Group, II edycja.
    Magorex    Nie tylko Mikołaj spełnia życzenia Wesołych Świąt! Producent Blach.
    Magorex    Kupuj kiedy chcesz i jak chcesz
    Master Martini     Surogaty czekoladowe: Centramerica, Caravella, Caribe, Bolero'
    Modecor     Uwolnij inwencję twórczą.
    Młyny Szczepanki    Mąki pszene, żytnie, specjalistyczne, paczkowane, gotowe mieszanki wypiekowe
    Pfahnl Polska     Koncentraty/Ciasta, polepszacze do ciast i pieczywa, chlebowe mixy...
    Polmarkus    Tylki do kwiatów. Wyjątkowe dekoracje kwiatowe.
    Prospona     Producent: Masy makowej, Owoców kandyzowanych, Nadzień cukierniczych... Wesołych Świąt!
    TwojEkspertOdMarketingu.pl     Skorzystaj z potężnej dawki wiedzy i zamów książkę...
    Uldo Polska     Zawsze udane wypieki. Wesołych Świąt!
    Uldo Polska     Firma Uldo szuka pracowników - ogłoszenie
    UNIFERM Polska    Chleb na świąteczny stół. Wielozarnisty z pestkami i sokiem z dyni
    Unifet     Jakość, Prozdrowotność, Ekologia. Produkty o najwyższych standardach żywności.
    Wiesheu Polska     Dibas, pierszy piec sklepowy z chowanymi drzwiami
    Winkler Wachtel Polska     Jakość w Twoim zakładzie. Wesołych Świąt!

    Wydarzenia:
    Targi ISM     29 stycznia - 1 lutego 2017 r., Kolonia, Niemcy
    Targi Bakepol     9-12 września 2017 r., Lublin
    Targi Expo Sweet     26 lutego-1 marca 2017 r., Warszawa
    Targi Food to Go    8-9 lutego 2017 r., Gdańsk
    Targi Sweet Targi    25-27 marca 2017 r., Katowice

    Ponadto:
    Cloud - software i serwis "z chmury"
    Flash News
    Elastyczny, oszczędny i samowystarczalny - termoolejowy MIWE TS integro
    Jak znakować żywnośći nie straszyć zbyt długą listą składników
    Kiedy zamawiamy skrzynki?
    Newsletter który sprzedaje
    Orkisz z banku genów
    Piernikowe cudeńka
    Biblioteka Mistrza Branży

     

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Katalog reklam - Mistrz Branży listopad 2016

    Katalog reklam - Mistrz Branży listopad 2016

    Indeks reklam
    AKO    Chleb na mleku kozim
    CSB-System    Biznesowe rozwiązanie IT dla całego przedsiębiorstwa
    Csm    AMERICAN Sweets - tradycyjne amerykańskie specjały
    Lebo    Akcesoria piekarnicze i cukiernicze
    Lesaffre Polska    Finał Lesaffre Prestige Group, 26 listopada, wręczenie "Jaskółek odpowiedzialności"
    Magorex    Perforowane blachy wypiekowe
    Magorex    Kupuj kiedy chcesz i jak chcesz
    Pfahnl Polska    Rozwiązania na miarę dzisiejszych czasów
    Sempre    Komponenty do lodów w cukiernictwie
    Uldo Polska     Poszukujemy osób na stanowiska: Kierownik ds. kluczowch klientów, Technolog, Piekarz
    UNIFERM Polska    Chleb Ziarno gryki
    Unifet    Jakość, prozdrowotność, ekologia. Margaryny bez olejów i tłuszczów pochodzenia palmowego


    Wydarzenia:
    CAVALIADA Poznań, Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP    Piekania Młodego Jeźdzcy
    Targi Bakepol     9-12 września, Lublin
    Targi Expo Sweet 26 lutego-1 marca, Warszawa
    Targi Food to Go    8-9 lutego, Gdańsk
    Targi Sweet Targi    25-27 marca, Katowice
    Uldo Polska     Bułki Żytnie 100%

    Ponadto:
    FlashNews
    Niemcy też stawiają na prastare ziarna
    Rozwiązanie CSB-System systemem ERP roku!
    Uwaga, uwaga! Jaka siła drzemie w ulotce?

    Katalog reklam PDF to zbiór treści reklamowych z wydania drukowanego “Mistrza Branży”

    Do zobaczenia na platformie ISSUU (okienko poniżej) lub do ściągnięcia (tylko aktualny) w formie PDF>>


    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Drobne wypieki. Technologia w cukierni

    Drobne wypieki. Technologia w cukierni

    10 listopada 2016 r. swoją premierę będzie miała nowa publikacja dla cukierników pt. „Drobne wypieki”. Najnowszy tytuł uzupełnia serię książek dla piekarzy i cukierników, która ukazała się nakładem Wydawnictwa PWN.

    Drobne wypieki to produkty, które obok wyrobów piekarniczych stanowią podstawowy segment branży piekarniczo-cukierniczej. Najnowasza książka stanowi wszechstronne opracowanie przedstawiające współczesne techniki produkcji wyrobów cukierniczych oraz ich podział ze względu na sposób wytwarzania.

    W książce znajdują się informacje dotyczące m.in.:
    - podziału wyrobów cukierniczych,
    - składników receptur i ich właściwości funkcjonalnych,
    - zależności między ilością surowca a uzyskaną jakością produktu,
    - procesu produkcji wyrobów cukierniczych,
    - pakowania i przechowywania,
    - analizy sensorycznej,
    - określania wartości odżywczych,
    - analityki wyrobów cukierniczych.

    Kompendium wiedzy cukierniczej - od składników receptur, poprzez przepisy prawa, procesy pakowania do oceny jakości gotowych wyrobów.

    Książka jest kontynuacją serii, w ramach której ukazały się:

    • „Odroczony rozrost. Technologia w piekarni” – redakcja naukowa Hans Huber
    • „Chłodnictwo. Technologia w piekarni” – redakcja naukowa Klaus Losche
    • „Zakwas. Technologia w piekarni” – redakcja naukowa Markus Brandt, Michael Ganzle

     

    Wydanie: 1
    Autor/Redaktor: Wilfried Seibel
    Format: B5
    Objętość (liczba stron): 286
    ISBN: 978-83-01-18470-4
    Cena katalogowa: 99 zł
    Data wydania: 2016-11-10
    Rodzaj oprawy: miękka
    Kategoria i podkategoria: Nauki matematyczno-przyrodnicze- Technika- Przemysł spożywczy

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Wilfried Seibel
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    Cena do negocjacji

  • Katalog reklam - Mistrz Branży wrzesień-październik 2016

    Katalog reklam - Mistrz Branży wrzesień-październik 2016

    Indeks reklam
    AKO Chleb na mleku kozim
    Bakels Polska Chleb GoSport
    Carotex Carosmak - Aromaty dla Mistrzów
    Credin Polska Rodeo - mieszanka ciasta kruchego o szerokim zastosowaniu
    CSB-System Modułowe Smart Factory. Zapraszamy na Polagra-Tech
    Csm AMERICAN Sweets - tradycyjne amerykańskie specjały
    Csm Pradawne zborza
    ebaker.pl Kakao naturalne i alkalizowane. Tureckie orzechy laskowe. Zapraszamy na Polagra-Tech.
    Erg System Skrzynki i opakowania transportowe
    Fritsch Polska Pasja. Najważniejszy element naszych urządzeń.
    Geth Jakośc i uniwersalnośc myjki Guggenberber potwierdzają liczne montaże w Polsce
    Hert/Metalbud Nowicki Nowoczesne systemy myjące
    Ibis Piece cukierniczoi piekarnicze. Ubijaczki planetarne. Zapraszamy na Polagra-Tech.
    Jabex Pokoloruj z nami swok cukiernictwo. Receptura na jabex.com.pl
    Jabex Nemox. Prestiżowy smak gelato w Twoim zasięgu
    Jagr Twarogi na serniki i drożdżówki
    Kandy Lauretta - smaczne nadzienia termostabilne, owocowe i kremowe
    Kruszwica Podwieczorki z Akademią Mistrza. Znakowanie wyrobów.
    Lebo Blachy i wózki do wszystkich rodzajów pieców
    Lesaffre Polska Tradycyjny - delektuj sięsmakiem pieczywa tradycyjnego każdego dnia
    Magorex Perforowane blachy wypiekowe; Zapraszamy na Polagra-Tech
    Magorex Kupuj kiedy chcesz i jak chcesz
    Modecor Zobacz nowy katalog jesień-zima 2016
    Młyny Szczepanki Mąki i mieszanki wypiekowe. Zapraszamy do współpracy
    NetPOS Rozwiązania IT dla piekarni i cukierni
    Pek Polska Pojemniki do pieczywa
    Pfahnl Polska Rozwiązania na miarę dzisiejszych czasów
    Polmarkus XVI Dni Otwarte 11-12 października
    Prospona Masa makowa z białego maku
    Sarana Płyty Glasbord na ściany i sufity
    Sempre Surowce do lodów w cukiernictwie. Pernigotti.
    Teldream Automatyka przemysłowa tworzona z pasją
    TwojEkspertOdMarketingu.pl Rabat 30% dla Czytelników Mistrza Branży
    Uldo Polska Ale Bochen! - pieczywo mieszane; Zapraszamy na Polagra-Tech
    UNIFERM Polska Innowacje z tradycją do sukcesu; Zapraszamy na Plagra-Tech
    Unifet Jakość, prozdrowotność, ekologia. Margaryny do cukiernictwa i piekanictwa.
    Wiesheu Polska Dibas, pierwszy piec sklepowy z chowanymi drzwiami
    Winkler Wachtel Polska Jakośc w Twoim zakładzie
    Zeelandia Sprint - chleb dla aktywnych

     

    Katalog reklam PDF to zbiór treści reklamowych z wydania drukowanego “Mistrza Branży”

    Do zobaczenia na platformie ISSUU (okienko poniżej) lub ściągnięcia w formie PDF>>

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Chleb współczesny - chleb dla każdego. Rola pieczywa we współczesnym świecie

    Chleb współczesny - chleb dla każdego. Rola pieczywa we współczesnym świecie

    Współczesny chleb powinien być nie tylko smaczny, ale dostosowany do potrzeb i wieku konsumenta. Jak stworzyć pieczywo, które zapobiega a nawet leczy choroby cywilizacyjne?, Przepisy na zdrowe i smaczne przekąski w Twojej piekarni– to wszystko znajdziecie w najnowszej publikacji Mistrza Branży.

    Choć gluten to wciąż gorący temat, chleb to nie koniecznie już tak gorący towar jak jeszcze dekadę temu. Świadomy swoich potrzeb, a przez to wymagający klient chce jeść takie pieczywo, które mu nie zaszkodzi, a raczej poprawi stan zdrowia. I do tego będzie smaczne.

    Spełnienie takich wymagań to nie lada wyzwanie. Pomocą w jego podjęciu z pewnością będzie najnowsza publikacja Mistrza Branży - Chleb współczesny - chleb dla każdego.

    Książka jest praktycznym poradnikiem, w którym znajdziemy mnóstwo konkretnych informacji oraz przepisów. Dowiecie się co to pieczywo funkcjonalne, hybrydowe oraz fortyfikowane.  Autorka, Marzena Zacharska,  wskazuje, że pieczywo odpowiednio skomponowane, spożywane codziennie może stać się  żywnością funkcjonalną, a więc zapobiegać, a nawet leczyć choroby cywilizacyjne. W tym celu warto wzbogacać  je w składniki takie jak: orzechy, nasiona czy zioła, by stało się bardziej wartościowe dla naszego organizmu.

     

     

    Obszernie został potraktowany również temat łączenia pieczywa z różnymi dodatkami, poprzez te tradycyjne - jak wędliny i sery, jak też różnego rodzaju warzywa, bakalie, a także superfoods, np. zarodki zbóż. Jakiego rodzaju dodatki powinny spożywać dzieci, a które osoby starsze lub kobiety w ciąży? Odpowiedzi znajdziecie w naszej publikacji!
    W końcowej części poradnika zamieszczono zbiór ciekawych przepisów na różnego typu posiłki z pieczywem w roli głównej. Zostały one wzbogacone w tabele określające wartość kaloryczną i zawartość poszczególnych składników (węglowodanów, białek i tłuszczów). Znajdziemy tu recepturę na chleb pszenno-żytni z orzechami brazylijskimi lub kanapki z hummusem oraz ananasem! Ciekawej i smacznej lektury!

    Wywiad z autorką w najnowszym numerze Mistrza Branży oraz już niebawem w portalu!

     


    SPIS TREŚCI

    1. Chleb współczesny
    1.1. Moda na zdrowe odżywianie
    1.2. Modne diety a pieczywo
    1.3. Powrót do tradycji
    1.4. Pieczywo z odroczonego wypieku
    1.5. Żywność wygodna
    1.6. Asortyment dostosowany do potrzeb klienta
    1.7. Rola pieczywa na świecie
    1.8. Kanapki, przekąski minipiramidą żywienia

    2. Pieczywo funkcjonalne
    2.1. Podział żywności funkcjonalnej
    2.2. Klasyfikacja pieczywa specjalnego (funkcjonalnego)
    2.3. Wartość odżywcza pieczywa

    3. Naturalne dodatki do pieczywa
    3.1. Mleko i jego przetwory
    3.2. Nasiona zbóż niechlebowych
    3.3. Nasiona pseudozbóż
    3.4. Dodatek pestek i nasion
    3.5. Zarodki pszenne
    3.6. Dodatek bakalii
    3.7. Dodatek warzyw i ich pochodnych
    3.8. Dodatek pro- i prebiotyków
    3.9. Inne dodatki do pieczywa
    3.10. Podsumowanie

    4. Wybrane substancje dodatkowe w pieczywie
    4.1. Definicja substancji dodatkowych
    4.2. Barwniki
    4.3. Substancje słodzące
    4.4.Inne substancje dodatkowe
    4.5. Regulatory kwasowości i stabilizatory
    4.6. Substancje zagęszczające, żelujące oraz emulgatory
    4.7. Substancje wzmacniające smak i zapach
    4.8. Tran w chlebie

    5. Pieczywo fortyfikowane (wzbogacane w składniki odżywcze lub witaminy)
    5.1. Chleb wzbogacony w kwas foliowy
    5.2. Pieczywo fortyfikowane drożdżami
    5.3. Witamina D zalecana dla ogółu populacji

    6. Pieczywo z dodatkiem ziół
    6.1. Zastosowanie ziół w piekarstwie
    6.2. Łączenie ziół
    6.3. Popularne mieszanki przypraw do chleba

    7. Pieczywo na miarę potrzeb
    7.1. Chleb dla kobiet w ciąży
    7.2. Chleb dla dzieci
    7.3. Pieczywo dla seniorów
    7.4. Pieczywo dla sportowców

    8. Pieczywo do zadań specjalnych
    8.1. Pieczywo w nadwadze i otyłości
    8.2. Pieczywo dla diabetyków
    8.3. Pieczywo dla chorych na celiakię
    8.4. Pieczywo w alergii na gluten
    8.5. Pieczywo w nadwrażliwości na gluten
    8.6. Pieczywo w profilaktyce schorzeń sercowo-naczyniowych
    8.7. Pieczywo w schorzeniach tarczycy
    8.8. Pieczywo w chorobach nowotworowych

    9. Znakowanie pieczywa

    10. Hybrid food
    Przepisy
    Kanapki i pasty
    Przekąski na ciepło i zimno

     Liczba stron: 208

     

       
     

    ZAMÓW

    Cena 49 zł brutto plus koszty wysyłki
    (kurier 13 zł, list polecony 8,50 zł)
    Tel 881 610 660, prenumerata@MistrzBranzy.pl

     

     

     Redakcja „Mistrza Brany” dziękuje za wsparcie Partnerom:

     

     

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69, Marzena Zacharska
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    cena 49,00 zł

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe