...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Mistrz Branży wrzesień-październik 2018 (Katalog reklam)

    Mistrz Branży wrzesień-październik 2018 (Katalog reklam)

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Od ziarenka do bochenka – rozmowa z dr. Józefem Sadkiewiczem, prezesem Zakładu Badawczego Przemysłu Piekarskiego w Bydgoszczy

    Ludzie i ich pasje
    W -80 stopni dookoła świata, czyli zamrozić od zapomnienia. Biblioteka Zakwasu w belgijskim Sankt Vith
    Głębia smaku w płaskiej postaci – rozmowa z fotografem kulinarnym Jakubem Wilczkiem
    Smak mistrzowskiej kawy według Mistrzyni Świata Baristów Agnieszki Rojewskiej

    Efektywne zarządzanie
    Eduneo – przełom w szkoleniach biznesowych – rozmowa z Marcinem Juchniewiczem
    Świadomie budowana marka osobista jest jak klucz – otwiera drzwi do tej pory zamknięte

    Raport Mistrza Branży
    Formy (nie)doskonałe
    Jakie zastosowanie, takie formy – rozmowa z dr. Jackiem Postupolskim i mgr Moniką Mania z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego PZH
    Aluminiowe blachy stosuj z głową!
    Formy ze stali kwasoodpornej przyszłością „zdrowego” piekarnictwa
    Aluminium degeneruje mózg?

    Rzemiosło przyszłości
    Aga Bagietka w świecie ekologicznego chleba
    Głodówki, posty i diety owocowo-warzywne: jak podjąć wyzwanie i zrozumieć klienta
    Minuta wystarczy, by uczynić życie i (biznes) lepszym

    Kulisy produkcji
    Chleb i ser – jak mądrze kojarzyć?
    Tort pistacjowo-cytrynowy
    Rozmowy o cukiernictwie z Bożeną Sikoń-Wojtal, cz. I Architektura smaku
    Cukiernicza pracownia rzemieślnicza krok po kroku
    Jak wyposażyć rzemieślniczą pracownię piekarniczą
    Tłoczone formy wypiekowe
    Fritsch na międzynarodowych targach IBA 2018
    Montaż instalacji termoolejowej
    Cztery kroki do Smart Factory
    Szkoła piekarstwa Wiesława Kuci, Lekcja 5. Jak zrobić ciasto na dobrą pizzerkę?

    Sprzedaż i ekspozycja
    Dlaczego tak bardzo kochamy chleb
    Nowe szaty chleba
    Opakowania multisensoryczne
    Zbieramy słoiki
    Śladami Władysława Strzemińskiego – tradycje artystyczne w biznesie
    Czysty transport, cz. 1. Historia (elektro)mobilności

    Flash News 

    Zachęcamy do wykupienia prenumeraty lub numerów archiwalnych.


    Indeks reklam

    • Agart
    • Ako
    • Barry Callebaut Polska
    • bekuplast
    • Cake Festival Poland
    • Carotex
    • CSB-System
    • CSM Polska
    • Fritsch Polska
    • Geth
    • Hipoalergiczni
    • Kandy
    • Komplet Polska
    • Korzeniewscy
    • Lebo
    • Lesaffre Polska
    • Magorex
    • Managers Group
    • Plus
    • Sarana
    • Semix
    • Targi Natura Food
    • Targi Polagra Tech
    • Targi Sweettargi
    • Teldream
    • Uldo Polska
    • Uniferm Polska
    • Winkler Wachtel Polska
    • Wiesheu Polska
    • Zakład Cukierniczy Michaś
    • Zeelandia

     

    do pobrania (tylko aktualny) w formie PDF>>

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Oswoić alergie. Skąd się biorą uciążliwe dolegliwości i jak sobie z nimi radzić

    Oswoić alergie. Skąd się biorą uciążliwe dolegliwości i jak sobie z nimi radzić

    Książka popularnonaukowa, poradnik, autobiografia i powieść medyczna w jednym. Nie tylko dla alergików

    Co to za pozycja? Popularnonaukowa? Tak. Poradnik? Chyba też. Ktoś zwrócił mi uwagę, że moja książka przypomina również trochę powieść medyczną, której głównymi bohaterami są moi pacjenci ze mną w tle. Poniekąd to zarazem swoista autobiografia. – ze wstępu do książki „Oswoić alergie” dr n. med. Danuta Myłek.

    19 września nakładem Wydawnictwa Burda Książki ukazała się publikacja „Oswoić alergie”. Książka, która odpowie na Wasze pytania, skąd biorą się uciążliwe dolegliwości związane z alergią i jak sobie z nimi poradzić.

    Dr n. med. Danuta Myłek wprowadza nas w tajniki fascynującego świata alergii. Wyjaśnia mechanizmy powstawania uczuleń i zdradza, jak rozpoznawać i leczyć choroby z nimi związane. Ta wiedza ma nam dać świadomość, bez której trudno wyzdrowieć. Tylko pacjent umiejący sobie uzmysłowić procesy zachodzące w jego organizmie, zrozumie, jak ważne jest wprowadzenie zmian w codziennym życiu i wsparcie wysiłków lekarza. Zdrowy styl życia to klucz do sukcesu. 

    Dane wydawnicze:
    tytuł: „Oswoić alergie. Skąd się biorą uciążliwe dolegliwości i jak sobie z nimi radzić”
    autor: dr n. med. Danuta Myłek
    premiera: 19.09.2018
    cena: 44,90
    wyd. Burda Książki.

    Co zawiera ta książka?

    • osobiste wyznania Autorki, która sama cierpiała niegdyś na trudną do rozpoznania alergię
    • szczegółowe opisy przyczyn powstawania różnych rodzajów alergii
    • zalecenia dotyczące stylu życia, a także sposobu odżywiania się
    • interesujące studia przypadków
    • zaskakujące wyjaśnienia źródeł chorób powszechnie uważanych za niezbadane
    • kolejne kroki w diagnozowaniu alergii
    • podpowiedzi, jak pomóc swojemu lekarzowi i o czym go poinformować

    Danuta Myłek, dr n. med. specjalista alergolog i dermatolog - jeden z najlepszych polskich alergologów - w swojej pięćdziesięcioletniej praktyce łączy rzetelną wiedzę lekarza z wiedzą znaną od tysięcy lat oraz najnowszymi wynikami badań naukowych. Za pracę doktorską o  diecie w atopowym zapaleniu skóry otrzymała prestiżowy dyplom honorowy im. Prof. Tadeusza Obtułowicza za zasługi dla rozwoju polskiej alergologii (1988). Stypendystka  Uniwersytetu Medycznego w Helsinkach (1987) i Miami (1993).  

    W 1995 r. została uznana przez zarząd profesorski członkiem naukowym American College of Allergy, Asthma and Immunology za wkład w rozwój alergologii światowej. Jako członek założyciel Polskiego Komitetu Upowszechniania Karmienia Piersią brała czynny udział  w przywróceniu karmienia piersią i popularyzacji korzyści wynikających z karmienia piersią. Przez 50 lat pracowała w Stalowej Woli w utworzonej przez nią przychodni alergologicznej. Przez 10 lat była konsultantem wojewódzkim ds. alergologii w Województwie Podkarpackim. W czasie swoich dwóch kadencji przeprowadzała systematyczne szkolenia nie tylko alergologów, ale także specjalistów dziedzin pokrewnych (okulistów, laryngologów, pediatrów, pulmonologów, dermatologów).  Od września 2018 r. działalność alergologiczną kontynuuje w Prywatnym Gabinecie  Alergologicznym PROGRES w dzielnicy Wilanów (Warszawa). Autorka kilku książek o alergii i wydanej cztery lata temu książki medyczno-kucharskiej „Od lekarza  do kucharza”.

    Więcej
  • Roślinne Kłamstwo

    Roślinne Kłamstwo

     Zaskakujące fakty o pozornie zdrowych warzywach i owocach.

    Jesteś na diecie bezglutenowej, ale nadal odczuwasz nieprzyjemne skutki alergii pokarmowej? Możliwe, że uczulają cię inne białka, które szkodzą o wiele bardziej niż gluten, a znajdują się na niemal wszystkich warzywach i owocach.

    Doktor Steven Gundry w swojej książce przedstawia zaskakującą teorię na temat lektyn. Te toksyczne białka roślinne, które występują w nasionach, ziarnach, liściach i skórkach roślin, są zaprojektowane po to, aby chronić je przed drapieżnikami, dlatego po ich spożyciu w ludzkim organizmie dochodzi do chemicznej walki, której skutkiem są stany zapalne, zaburzenia trawienia, wzrost wagi i mnóstwo innych dolegliwości.

     

     

    ROŚLINNE KŁAMSTWO
    Dlaczego pozornie zdrowe owoce i warzywa mogą być szkodliwe dla zdrowia
    STEVEN R. GUNDRY
    PREMIERA: 16.03.2018

    Dzięki temu poradnikowi:
    - dowiesz się, jakie produkty zawierają najmniej szkodliwych białek;
    - nauczysz się przygotowywać warzywa i owoce tak, by zniwelować negatywny wpływ lektyn na twój układ pokarmowy;
    - poznasz skuteczny plan żywieniowy, dzięki któremu poprawisz perystaltykę jelit, zapomnisz o nieprzyjemnych skutkach alergii pokarmowych i uregulujesz wagę.

    Zaufaj nowym odkryciom w dziedzinie zdrowego odżywiania, zastosuj się do błyskawicznego planu poprawy zdrowia i poczuj się lepiej na diecie bezlektynowej.

    KAŻDA ŻYWA ISTOTA posiada instynkt przetrwania i przekazywania genów kolejnym pokoleniom. Rośliny uważamy za naszych sprzymierzeńców, ponieważ nas karmią – one jednak uważają wszystkich roślinożerców, łącznie z nami, za wrogów. Ale nawet wróg może się przydać. I na tym polega dylemat, z którym my, roślinożercy, mamy do czynienia: potrzebne nam pokarmy mają własne sposoby służące zniechęcaniu nas do zjadania ich samych, a także ich potomstwa. Skutkiem tego jest nieustannie tocząca się walka między królestwem zwierząt a królestwem roślin. Nie wszystkie rośliny są jednak takie same.

    Pewne warzywa i owoce, które podtrzymują nas przy życiu, zawierają szkodliwe substancje. Przymykamy oczy na ten paradoks dosłownie od dziesięciu tysięcy lat. Gluten to oczywisty przykład substancji roślinnej będącej dla niektórych osób składnikiem problematycznym, na co wskazuje ostatni szał na żywność bezglutenową. Jak się jednak wkrótce przekonasz, gluten to tylko jedno z białek z grupy lektyn i zaledwie jeden z czynników składających się na roślinny paradoks – białko to bardzo sprytnie wyprowadza nas w pole.
    Fragment książki


    Dr Steven Gundry – kardiolog, kardiochirurg, badacz, autor książek. Podczas swojej 40-letniej kariery dr Gundry przeprowadził 10 000 operacji i opracował opatentowaną, ratującą życie technologię medyczną. Po odkryciu, w jaki sposób dieta może pomóc jego pacjentom uniknąć operacji, napisał książkę Dr Gundry's Diet Evolution. W kwietniu 2017 roku wydał swoją drugą książkę Roślinne kłamstwo, w której opisuje rewolucyjny program żywieniowy tym samym pomagając dziesiątkom tysięcy pacjentów.


    Dane szczegółowe:
    Autor: Steven R. Gundry, MD
    Cena: 44,90 PLN
    Wydawnictwo: Vivante
    ISBN: 978-83-65442-33-8
    Oprawa: miękka ze skrzydełkami
    Tłumaczenie: Juliusz Poznański
    Początek dystrybucji do hurtowni i księgarni: 16.03.2018
    Tytuł oryginalny: The Plant Paradox: The Hidden Dangers in "Healthy" Foods That Cause Disease and Weight Gain
    Ilość stron: 456
    Format: 14.5 x 20.5 cm

    Więcej
  • Magazyn Hipoalergiczni sierpień 18

    Magazyn Hipoalergiczni sierpień 18

    Magazyn Hipoalergiczni 15 (18) Sierpień 2018

    • Viola Śpiechowicz opowiada o tym, jak projektant mody może zachęcać do eko wyborów
    • prof. Bożena Cukrowska – o celiakii, nieceliakalnej nietolerancji glutenu oraz alergii na gluten
    • dr Mirosław Mastej opowiada o sposobach diagnozowania Candida albicans – cz.2
    • dr Danuta Myłek pokazuje różnice pomiędzy alergią pokarmową a nietolerancją pokarmową
    • dr Anna Strumnik-Filipek przybliża meandry diagnostyki molekularnej i jej zalety
    • mgr Ewa Kilian opracowała listę konserwantów kosmetycznych i podzieliła je na złe i dobre
    • mgr Agnieszka Kaniewska przybliża dietetyczne zalety spożywania odpowiedniej ilości wapnia
    • mgr Julia Żurek mówi o istocie spożywania cynku w kontekście odporności
    • mgr Monika Ptak-Korbacz zdradza ciekawe patenty ajurwedyjskie na normalizację dziecięcej odporności
    • fizjoterapueta Marcin Miecznikowski podpowiada, jak dobrać materac, by wyspać się bez alergii i bólu pleców
    • historyk Alice Delemare przedstawia sensacyjną historię mleka modyfikowanego na świecie
    • HISTORIA PRAWDZIWA – tym razem o ojcu, który zaprojektował skuteczne środki piorące
    • AKCJA SPOŁECZNA „Zbieramy Słoiki” rusza 18 sierpnia podczas Targów Zero Waste w Trójmieście
    • KAMPANIA EDUKACYJNA „Czas na Wzrok” to zachęta do kontroli stanu zdrowia Twoich oczu

    Magazyn Hipoalergiczni to przełomowa publikacja na polskim rynku, która pokazuje czytelnikowi jak żyć lepiej, zdrowiej i szczęśliwiej. Magazyn powstał z myślą o alergikach, astmatykach i osobach z atopią, skierowany jest jednak do wszystkich, którym bliski jest temat zdrowia i ekologii. Obok rzetelnych porad i artykułów naukowych, można tu znaleźć także wywiady inspirujące do wyjścia z alergii, konkursy z nagrodami i przepisy prosto od blogerów. Magazyn prezentuje też inicjatywy i produkty, które mieszczą się w nurcie eco i organic, a także takie, które ułatwiają życie alergikom i astmatykom.

    redakcja@hipoalergiczni.pl

    www.hipoalergiczni.pl/prenumerata

     

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Happy Evolution
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    cena 15,00 zł

  • Mistrz Branżylipiec-sierpień 2018 (Katalog reklam)

    Mistrz Branżylipiec-sierpień 2018 (Katalog reklam)

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Cała w mące – Monika Walecka, Chlebowa Królowa Polski
    Madame Caramel. Przewodniczka po francuskich smakach – rozmowa z Kasią Sudą-Tomaszewską
    DNA smaku – rozmowa z Renatą Januszewską, sensorką smaku

    Ludzie i ich pasje
    Pracownia pełna dzieci
    Przyjaciele Akademii Mistrza – Adriana Głuchowska

    Efektywne zarządzanie
    Kierunki rozwoju polskiego cukiernictwa – tradycja w nowoczesnym wydaniu

    NEW! Rzemiosło przyszłości
    Przyszłość: bardziej roślinna, mniej glutenowa
    Recepta na zdrowe i szczęśliwe społeczeństwo – rozmowa z Żanetą Geltz, redaktor naczelną magazynu „Hipoalergiczni”
    Putka teraz także bez glutenu – rozmowa ze Stefanem Putką, współwłaścicielem Piekarni Cukierni Putka
    Natchnione dania bez glutenu – rozmowa z Weroniką Madejską, autorką bloga Natchniona.pl
    Bezglutenowcy rosną w siłę. Gluten Free Expo
    Siła dobrej diety – rozmowa z pięcioboistką Oktawią Nowacką
    Warto czytać
    Wegańskie zamienniki tradycyjnych surowców
    Wegańsko niekoniecznie musi oznaczać drogo

    Druga strona słodyczy – receptury
    Wegańskie ciasteczka
    Kokopralinki
    Mus gianduja
    CzekolaMus
    Mousse de chocolat
    Czekoladowe brownie jaglane
    Sernik śmietankowy z borówkami
    Tarta budyniowa
    Pomarańczowe marzenie
    Pianka dla wymagających
    Wegański keks

    Kulisy produkcji
    Szkoła Piekarstwa Wiesława Kuci, Lekcja 4.Pszenno-żytni chleb na zakwasie z kurkumą i bakaliami
    Najwyższa elastyczność w zakresie wypieków rustykalnych
    Pieczywo na grilla
    Maszyny, urządzenia i wyposażenie – przegląd oferty rynkowej
    Efektywny i skuteczny sposób magazynowania koszy

    Sprzedaż i ekspozycja
    Co nowego lodowego

    Flash News

    Zachęcamy do wykupienia prenumeraty lub numerów archiwalnych.


    Indeks reklam
    BakerLink
    Biostar
    Cake Festival Poland
    Fritsch Polska
    Geth
    Hipoalergiczni
    Ibis
    IbisArt
    Jackowski
    Kruszwica
    Lebo
    Lesaffre Polska
    Magorex
    MMB Bartkowiak
    Targi Polagra-Tech
    Uniferm Polska
    Ulma Packaking Polska
    Wachtel
    Wiesheu Polska
    Zeelandia

     

    do pobrania (tylko aktualny) w formie PDF>>

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Mistrz Branży czerwiec 2018 (Katalog reklam)

    Mistrz Branży czerwiec 2018 (Katalog reklam)

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Pastry + chef = mistrz Rosa – rozmowa z Maciejem Rosińskim
    Piekarz z dyplomem Le Cordon Bleu – rozmowa z Jackiem i Agnieszką Tomczykami z piekarni Montag
    Wawerska, 9 dekad z chlebem – rozmowa z Tomaszem Błaszczakiem, współwłaścicielem warszawskiej piekarni

    Edukacja
    Wyższa kultura zmiany. Zaloguj się na inne myślenie w biznesie – rozmowa z Aliną Śmiłowską, coach biznesu on-line
    Przyjaciele Akademii Mistrza – Michał Kumur
    Warto czytać

    Efektywne zarządzanie
    Notariusze dla Mistrza Branży: Księga wieczysta – co można z niej wyczytać?
    Bezpieczna firma, ubezpieczona firma
    CSB FACTORY ERP – inteligentne procesy generują zyski
    RODO w 4 krokach

    Sklep firmowy
    Specjalistyczne sklepy piekarnicze
    Wirtualny spacer po Twoim sklepie
    Butikowa francuska cukiernia i nowoczesna warszawska piekarnia – co je łączy?
    Oświetlenie wspomagające sprzedaż w piekarni i cukierni
    Jak ugryźć czekoladę online?
    12 miesięcy nieustannego wzrostu
    Sprzedaż pieczywa mierzona w kilometrac

    Kulisy produkcji
    Linia Fritsch Easyline
    Truskawkowa planeta
    Francuskie piekarstwo – czy wciąż dominują piekarnie rzemieślnicze?
    Szkoła Piekarstwa Wiesława Kucia, Lekcja 3. Ciastka francuskie z jabłkami
    Blachy wypiekowe
    Gluten – dobry czy zły?
    Sprzedaż i ekspozycja
    Nadchodzi ube, czyli fiolet królem sezonu!
    QUID – nowy przewodnik

    Flash News

    Zachęcamy do wykupienia prenumeraty lub numerów archiwalnych.


    Indeks reklam
    BAERO Polska
    Cake Festival Poland
    CSB-System Polska
    FoodColours
    FRITSCH Polska
    Geth
    Hipoalergiczni
    Kandy
    Komplet Polska
    Kruszwica
    Lesaffre Polska
    Libra Polska
    Master Martini Polska
    Magorex
    PGD
    Sempre Group
    Targi Polagra-Tech
    Uniferm Polska
    www.mistrzbranzy.pl
    Wiesheu Polska
    Zeelandia

    do pobrania (tylko aktualny) w formie PDF>>

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe