25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Rozmowa Mistrza Branży Cała w mące – Monika Walecka, Chlebowa Królowa Polski Madame Caramel. Przewodniczka po francuskich smakach – rozmowa z Kasią Sudą-Tomaszewską DNA smaku – rozmowa z Renatą Januszewską, sensorką smaku
Ludzie i ich pasje Pracownia pełna dzieci Przyjaciele Akademii Mistrza – Adriana Głuchowska
Efektywne zarządzanie Kierunki rozwoju polskiego cukiernictwa – tradycja w nowoczesnym wydaniu
NEW! Rzemiosło przyszłości Przyszłość: bardziej roślinna, mniej glutenowa Recepta na zdrowe i szczęśliwe społeczeństwo – rozmowa z Żanetą Geltz, redaktor naczelną magazynu „Hipoalergiczni” Putka teraz także bez glutenu – rozmowa ze Stefanem Putką, współwłaścicielem Piekarni Cukierni Putka Natchnione dania bez glutenu – rozmowa z Weroniką Madejską, autorką bloga Natchniona.pl Bezglutenowcy rosną w siłę. Gluten Free Expo Siła dobrej diety – rozmowa z pięcioboistką Oktawią Nowacką Warto czytać Wegańskie zamienniki tradycyjnych surowców Wegańsko niekoniecznie musi oznaczać drogo
Druga strona słodyczy – receptury Wegańskie ciasteczka Kokopralinki Mus gianduja CzekolaMus Mousse de chocolat Czekoladowe brownie jaglane Sernik śmietankowy z borówkami Tarta budyniowa Pomarańczowe marzenie Pianka dla wymagających Wegański keks
Kulisy produkcji Szkoła Piekarstwa Wiesława Kuci, Lekcja 4.Pszenno-żytni chleb na zakwasie z kurkumą i bakaliami Najwyższa elastyczność w zakresie wypieków rustykalnych Pieczywo na grilla Maszyny, urządzenia i wyposażenie – przegląd oferty rynkowej Efektywny i skuteczny sposób magazynowania koszy
Indeks reklam BakerLink Biostar Cake Festival Poland Fritsch Polska Geth Hipoalergiczni Ibis IbisArt Jackowski Kruszwica Lebo Lesaffre Polska Magorex MMB Bartkowiak Targi Polagra-Tech Uniferm Polska Ulma Packaking Polska Wachtel Wiesheu Polska Zeelandia
Rozmowa Mistrza Branży Pastry + chef = mistrz Rosa – rozmowa z Maciejem Rosińskim Piekarz z dyplomem Le Cordon Bleu – rozmowa z Jackiem i Agnieszką Tomczykami z piekarni Montag Wawerska, 9 dekad z chlebem – rozmowa z Tomaszem Błaszczakiem, współwłaścicielem warszawskiej piekarni
Edukacja Wyższa kultura zmiany. Zaloguj się na inne myślenie w biznesie – rozmowa z Aliną Śmiłowską, coach biznesu on-line Przyjaciele Akademii Mistrza – Michał Kumur Warto czytać
Efektywne zarządzanie Notariusze dla Mistrza Branży: Księga wieczysta – co można z niej wyczytać? Bezpieczna firma, ubezpieczona firma CSB FACTORY ERP – inteligentne procesy generują zyski RODO w 4 krokach
Sklep firmowy Specjalistyczne sklepy piekarnicze Wirtualny spacer po Twoim sklepie Butikowa francuska cukiernia i nowoczesna warszawska piekarnia – co je łączy? Oświetlenie wspomagające sprzedaż w piekarni i cukierni Jak ugryźć czekoladę online? 12 miesięcy nieustannego wzrostu Sprzedaż pieczywa mierzona w kilometrac
Kulisy produkcji Linia Fritsch Easyline Truskawkowa planeta Francuskie piekarstwo – czy wciąż dominują piekarnie rzemieślnicze? Szkoła Piekarstwa Wiesława Kucia, Lekcja 3. Ciastka francuskie z jabłkami Blachy wypiekowe Gluten – dobry czy zły? Sprzedaż i ekspozycja Nadchodzi ube, czyli fiolet królem sezonu! QUID – nowy przewodnik
Indeks reklam BAERO Polska Cake Festival Poland CSB-System Polska FoodColours FRITSCH Polska Geth Hipoalergiczni Kandy Komplet Polska Kruszwica Lesaffre Polska Libra Polska Master Martini Polska Magorex PGD Sempre Group Targi Polagra-Tech Uniferm Polska www.mistrzbranzy.pl Wiesheu Polska Zeelandia
Wykorzystaj bogactwo produktów charakterystycznych dla poszczególnych pór roku, a także dla danego regionu i zachwyć siebie oraz swoich gości wyjątkowymi wypiekami przygotowanymi w twojej kuchni.
Dziś stoły w supermarketach uginają się od najróżniejszych produktów przez cały rok i wydawać by się mogło, że warzywa i owoce utraciły swoją sezonowość. Tylko czy truskawki kupione w styczniu smakują tak jak te przyniesione do domu w czerwcu? Odpowiedź na to pytanie znamy wszyscy. Finalista programu Bake Off – Ale Ciacho!, Daniel Coceancig, namawia do korzystania z tego, co w danym czasie najlepsze – z bogactwa owoców, ziół, orzechów. Wybierz składniki dostępne w różnych porach roku i stwórz prawdziwe arcydzieła cukiernicze w domowym zapleczu. Autor pokaże ci, jak wykonać je krok po kroku, uzyskać wspaniały i widowiskowy efekt, przy okazji oszczędzając czas i energię.
Ciastecznik to zbiór oryginalnych przepisów opierających się na produktach sezonowych. Nieważne, czy goście zdecydują się wpaść do ciebie wiosną, latem, jesienią czy zimą – dzięki tej książce zawsze będziesz mieć w zanadrzu pomysł na pyszny deser. Przepisy w niej zawarte są proste i sprawdzone – przy ich użyciu nie tylko ciasto kruche i biszkopt, ale także te trudniejsze, parzone i francuskie, zawsze się udają. Pierwsze strony skrywają tajniki na podstawę wypieków, czyli różne rodzaje ciast. Kolejne są początkiem rocznej wędrówki przez coraz oryginalniejsze przepisy. Każdy z nich jest dla autora jak własne dziecko – owocem pasji i doświadczenia. Dlatego też przy wszystkich przepisach znajdziemy osobne wskazówki i rady, które pomogą wydobyć z wypieku to, co najlepsze.
Wiosną daj się ponieść owocowej fantazji i spróbuj tarty z truskawkami i kremem earl grey, makaroników poziomkowych czy lawendowej panny cotty.
Latem zachwyć gości kruchymi pierogami z morelami oraz lodami pistacjowymi. A jeśli zrobi się za słodko, przełam smak owocową tartą z kremem cytrynowym.
Jesienią dodaj sobie energii batonikami muesli, przygotuj własne powidła śliwkowe, a na wynos zabierz zawijańce drożdżowe z rodzynkami.
Zimą wprowadź się w świąteczny nastrój i przygotuj pachnący domek z piernika czy korzenny wieniec z bezy. Później zaskocz gości sorbetem szampańskim, tortem bezowym i widowiskowymi gruszkami w karmelowej glazurze.
Oprócz czterech głównych pór roku Daniel Coceancig wyróżnia także przedwiośnie oraz przedzimie – dwa przejściowe okresy, które również obfitują w wyjątkowe składniki nadające wypiekom niepowtarzalny charakter. Pasja oraz lata eksperymentów w kuchni zaowocowały oryginalnymi przepisami, które cieszą zarówno oko, jak i podniebienie. To właśnie nimi autor dzieli się z nami w swoim Ciasteczniku.
Daniel Coceancig Ciastecznik. Przepisy na sezonowe ciasta i desery 196 stron, oprawa twarda, cena 44,90 zł, Wydawnictwo Laurum Premiera 11 maja 2018 r.
Ze wstępu:
SEZONOWOŚĆ Często się zdarza, że pieczemy wtedy, gdy nadchodzą urodziny, imieniny lub z innej okazji zaprosiliśmy gości. Ja dobieram składniki do ciasta według pór roku i z jednej strony staram się korzystać z naszych polskich produktów sezonowych, lecz z drugiej strony bazuję na tym, co znajdę w sklepie. Truskawki dostaniecie teraz przez cały rok, ale czy zimą będą miały taki smak jak w maju? No i przede wszystkim, czy cena tych owoców będzie taka sama?
W programie nauczyłem się tego, że zawsze warto korzystać z lokalnych składników i produktów. Nie chodzi tutaj o reprymendę od Michała Brysia za wykorzystanie suszonych ziół, lecz o smak. Nie boję się korzystać z mrożonych owoców, jednak musicie pamiętać, że jeżeli korzystacie z takiego produktu, musicie potraktować go po królewsku, by wydobyć każdą drobinkę aromatu.
Rozmowa Mistrza Branży Jak rozkręca się Planeta Tortów – o sukcesach, codziennej pracy i marzeniach Agnieszki Paczóskiej Poszukiwacz czarnego złota – rozmowa z Patrickiem Aubrion Kawiarniana oaza w centrum Wrocławia
Edukacja Kim jest Twój piekarz? Lekcja tolerancji w piekarni Przyjaciele Akademii Mistrza – Mieczysław Chojnowski
Efektywne zarządzanie Zachowek
W świecie dekoracji Wirująca czekolada Czekoladowe korpusy w stylu modern Mirror glaze z pajęczynką Foremki do tworzenia faktur Kolorowe wzory jak w kalejdoskopie Malowane przy użyciu kakao Kwiaty w galaretce Quilling – lekka forma dekoracji Perfekcyjne torty geometryczne Struktura spękania Na bogato! O modnych kolorach w cukiernictwie Stylowe dekorowanie – przegląd produktów Dla Klientów, którzy oczekują i wymagają więcej
Kulisy produkcji Ale my chcemy słodycze! Cukiernia na diecie roślinnej Wózki – idealne w cukierni i piekarni Szkoła piekarstwa Wiesława Kuci Lekcja 2. Ciabatta na zaczynie biga Polepszacze – zło konieczne?
Sprzedaż i ekspozycja Piekarnia BIO od podstaw, cz. 3 Zadbaj o EKOmarkę Polska lodziarnia jedną z najpiękniejszych na świecie
Indeks reklam Ambasador 92 Bakels Polska Barbara Luijckx Barry Callebaut bekuplast Cake Festival Poland CSM Polska Dekor Pol1 Guiilin Polska Hipoalergiczni Jabex Kandy Kruszwica Komornik sądowy obwieszczenie Lesaffre Polska Master Martini Polska Magorex PAN Centrum Słodkiej Dekoracji Pfahnl Polska Sempre Group Targi Polagra-Tech Torcik.net Uniferm Polska Zeelandia
Magazyn Hipoalergiczni od 5 lat dostarcza niespotykaną dawkę wiedzy i porad, jak nie wpaść w pułapkę alergennych zakupów i wskazuje najskuteczniejszą drogę do zdrowia. Pokazuje, jak opanować zjawisko alergii, a także z różnych dolegliwości pokarmowych i skórnych, wynikających z osłabionej odporności. Redaktor naczelna, Żaneta Geltz, zachęca do redukcji zakupów, eliminacji toksyn i alergenów, a także zbędnej chemii w przetworzonej żywności. Zapoznaje na nowo z tradycyjnymi warzywami, dawnymi potrawami, domowymi sposobami na czystość, które przez ostatnie 30 lat zostały niepostrzeżenie zastąpione kolorowymi produktami, naszpikowanymi barwnikami, sztucznymi zapachami i szkodliwymi dodatkami. Istnieje możliwość zakupu prenumeraty, a także wydań koneserskich.
Happy Evolution Happy Evolution to globalny ruch społeczny, który udowadnia, że dotarliśmy do punktu, gdzie nie potrzebujemy już modnych marek, drogich wakacji, szybkich aut i setek znajomych, by osiągnąć szczęście w życiu. Uczymy się na nowo czerpać radość i równowagę płynącą z minimalistycznego stylu życia, podróży z plecakiem, prawdziwych relacji z ciekawymi ludźmi i delektowania się żywnością zebraną z własnego ogrodu, a nie ze styropianowego pudełka czy z półki w sklepie. Happy Evolution Global Association jest propozycją dla tych, którzy szukają skutecznego sposobu na zdrowie i balans w życiu, dla tych, których znużył lub zmęczył wyścig szczurów i wolą „żyć” niż „mieć”.
Stowarzyszenie prowadzi globalną telewizję internetową: #HappyEvolutionTV
„10 kroków do zdrowia, szczęścia i równowagi” to krótki poradnik zachęcający do organicznej żywności, naturalnej pielęgnacji, uważności podczas zakupów, a także dbania o swoje ciało. Idea porwała już za sobą wielu naukowców, lekarzy, ludzi biznesu i sztuki. Gwiazdy, które patronują kampanii to: Bartłomiej Topa, Agnieszka Cegielska, Kamila Szczawińska i Beata Sadowska. Zdobądź bezpłatny poradnik autorstwa Żanety Geltz, założycielki stowarzyszenia i znajdź coś dla siebie lub dołącz do społeczności, by wesprzeć innych swoją cenną wiedzą, a także rozwiązaniami na lepsze życie.
Rozmowa Mistrza Branży Egzamin z mistrza na 6! – rozmowa z Michałem Wiśniewskim i Patrykiem Szczepańskim, zwycięzcami Cukierniczych Mistrzostw Polski 2018 Sklepy pachnące czekoladą – rozmowa z Iką Makowską z Bą Bą Ashanti zawsze z czekoladą. Sesja zdjęciowa z mistrzem czekolady Michałem Iwaniukiem Udany mix cukiernika i sugarcrafterki
Edukacja Przyjaciele Akademii Mistrza – Thierry Ayel
Efektywne zarządzanie (Nie)handlowe niedziele – co, jak i kiedy
Sezon na lody Zimne cukiernictwo. Filozofia lodziarstwa według Mattia Mainardi Lodziarstwo na mistrzowskim poziomie Ciekawy świat kontrastów – prosto z SIGEP Lody bezglutenowe – część projektu lodów prozdrowotnych Deserowe szaleństwo Mądry marketing oparty o model biznesowy
Kulisy produkcji Piekarnia BIO od podstaw Cz. 2 Ekologiczna mąka Skarb Królestwa Belgii Fresco Max – jeszcze dłużej świeże 5 kroków prowadzących do kontroli pochodzenia
Sprzedaż i ekspozycja Zadbaj o właściwą ekspozycję produktów – tace wystawowe Zostań Mistrzem fotografii w swojej cukierni
Flash News Jubileuszowa Gala Expo Sweet Polski dream team w Coupe du Monde de la Pâtisserie Mistrzostwa Expo Sweet 2018: Wspaniałe prace, wielkie talent, gorące emocje Sweettargi 2018: Profesjonalne Duety – razem po zwycięstwo Sweettargi 2018: Fasolowe brownie kontra egzotyka Premiery, hity i spotkania z mistrzami – Expo Sweet 2018 Najlepsze produkty Sweettargi 2018 Mistrz Branży i Przyjaciele. Wiosennie i smacznie na Sweettargach Festiwalowo-kawowo Prosto z rynku
Indeks reklam Baker Poland bekuplast Comprital CSB - System CSM Polska Frigomat Hipoalergiczni Igloo Kandy Lesaffre Polska Libra Polska Magorex Semix Targi Gluten Free Targi Polagra-Tech Ulma Packaging Polska Uniferm Polska