...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • „Szkolenie dla Ekspedientek” – dlaczego warto

    „Szkolenie dla Ekspedientek” – dlaczego warto

    Szkolenie dla Ekspedientek to kompleksowe szkolenie jednego dnia, podczas którego uczestnicy przejdą intensywny kurs teoretyczny i praktyczny z zakresu obsługi klienta i zwiększenia sprzedaży. Umiejętności praktyczne nabyte podczas szkolenia pozwolą personelowi obsługiwać klientów w taki sposób, by wracali do sklepu wielokrotnie. Szkolenie jest również odpowiedzią na potrzebę wzrostu umiejętności obsługi klientów problematycznych, kłopotliwych, a także reagowania na zastrzeżenia.

    Odpowiednie wyszkolenie personelu obsługującego klienta potrafi podnieść zyski firmy poprzez zwiększenie ilości sprzedawanych produktów. Co więcej, dobrze wyszkoleni pracownicy potrafią zachęcić klienta do zakupu produktów o większej marży. Oznacza to, że prawidłowa obsługa klienta to kontrolowana i efektywna sprzedaż, dlatego, szczególnie w obecnych trudnych czasach, jest ona wskazana zarówno w piekarni, lodziarni, cukierni czy kawiarni, jak i innych punktach sprzedaży bezpośredniej. Tym bardziej, że na zwiększenie sprzedaży produktów składa się wiele aspektów. Jednym z najistotniejszych punktów jest umiejętność prowadzenia sprzedaży krzyżowej. Wówczas ta sama liczba klientów kupuje znacznie więcej produktów niż odbywało się to do tej pory.

    Warto wyszkolić personel, ponieważ szkolenie obejmuje również elementy motywacyjne, dzięki którym wpływa na zmniejszenie rotacji pracowników. Motywacja do pracy to ważny czynnik podczas prawidłowego procesu obsługi klienta, ponieważ personel jest w stanie wesprzeć budowę marki sklepu.

    Kolejnym aspektem jest obsługa trudnego klienta w taki sposób, by wszelkiego rodzaju reklamacje przynosiły zyski, a nie straty, co, wbrew pozorom, jest możliwe do osiągnięcia. Odpowiednia obsługa to także element budujący lojalność klienta, który wróci do nas jeszcze wiele razy. Prawidłowo wyszkolona kadra przyczynia się do współtworzenia wizerunku i marki, dzięki czemu z biegiem czasu klient, robiąc zakupy, przestanie zwracać uwagę na cenę, a zacznie patrzeć na logo i jakość.

    Ważnym elementem, który może stanowić o sukcesie firmy, jest umiejętne budowanie bazy klientów, dlatego uczestnicy poznają metody budowania bazy klientów podczas szkolenia.

    Poznaj szczegółowy plan i zakres szkolenia klikając tutaj „Zakres Szkolenia”

    Więcej
  • Świąteczny tort a’la straciatella

    Świąteczny tort a’la straciatella

    Receptura

     

    Ciasto kruche piernikowe

    70 g przyprawy piernikowej
    750 g ECO-Kruche
    340 g margaryny 
    40 g jaj

    Wszystkie składniki ciasta kruchego mieszamy na średnich obrotach maszyny. Nie wyrabiamy zbyt długo, ponieważ może to spowodować zaciągnięcie ciasta. Schładzamy ciasto, a następnie dzielimy je jak na kruszonkę do kołacza i wypiekamy.

     

    Spód piernikowo-czekoladowy

    1000 g wypieczonego i pokruszonego ciasta piernikowego
    550-600 g Provenda luksusowa 53%

    Wypieczone  kawałki ciasta (można dodatkowo pokruszyć)  łączymy z  upłynnioną czekoladą Provenda luksusowa 53%. Nakładamy do rantu o średnicy 26 cm i schładzamy blat.

     

    Ciasto cytrusowe

    250 g Eco Trade Montana
    100 g jaj
    75 g oleju
    50 g wody

    Wszystkie składniki na ciasto cytrusowe łączymy na średnich obrotach, nie ubijamy masy. Wypiekamy w okrągłym rancie o średnicy 24 cm.

     

    Krem straciatella

    800 g bitej śmietany
    15 g żelatyny
    80 g wody
    120 g ECO Cukru pudru wanilinowego
    150 g czekolady Provenda luksusowa 53%

    Ubitą śmietanę łączymy z rozpuszczoną żelatyną i cukrem wanilinowym.

     

    Genache

    300 g Provenda Dark
    600 g śmietana

    Gotujemy śmietanę, a następnie zalewamy Provendę Dark.

     

    Przygotowanie

    W rancie wykładamy spód czekoladowo-piernikowy. Schładzamy. Przekładamy kremem straciatella. Nakładamy blat ciasta cytrusowego. Wyrównujemy pozostałym kremem. Schładzamy, a następnie oblewamy genach’em.

    autor: cukiernik Krzysztof Wysłucha

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    cukiernik Krzysztof Wysłucha
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Regulamin – „Prenumerata – promocja świąteczna”

    Reguamin
     

    1. Organizatorem akcji „Prenumerata – promocja świąteczna” jest „Grupa 69”, właściciel portalu MistrzBranży.pl.

    2.
    Celem akcji jest wręczenie prenumeratorom czasopisma Mistrz Branży upominków z okazji świąt.

    3.
    Uczestnikiem akcji może być każda piekarnia, cukiernia lub lodziarnia, która jest prenumeratorem czasopisma Mistrz Branży.

    4.
    Nagrodami są

        Nagrody główne:

    2 zestawy: Szarlotka Jabłko prażone, Powidła śliwkowe, Masa makowa, Frużelina® wiśnia, Skórka pomarańczowa w syropie, Nożyk, Fartuszek, Długopis, Smycz ufundowane przez firmę Prospona

    2 komplety rantów aluminiowe do wypieku tortów. W komplecie 4 szt. rantów o wym 30, 26, 22, 18 cm , wys. 7 cm. Kształty: okrągłe, kwadratowe, serca, ( mogą też być gwiazdy, sześciokąty, kwiaty) ufundowane przez firmę Lebo.

    6 zestawów  preparatu w sprayu do usuwania wszelkich tłustych plam i olejowych zabrudzeń GASTRO-SPRINT VC 652 + zapach świąteczny ufundowanych przez firmę Voigt

       Nagrody dodatkowe:

    100 zestawów wydłużonej prenumeraty rocznej o 3 wydania oraz dostęp do archiwalnych wydań w formacie pdf.

    5. Zasady przyznawania nagród głównych. Każdy z prenumeratorów ma nadany numer IP w naszym systemie. Suma wszystkich prenumerat na dzień 17.12.2012 zostanie uznana za 100%. Nagrody zostaną przyznane tym prenumeratorom, którzy stanowić będą 10%, 20%, 30%, 40%, 50%, 60%, 70%, 80% 90%,i 100% ogólnej sumy.
    Przykładowo: na dzień 17.12.2012 w naszym systemie znajduje się 1000 prenumeratorów.  A zatem 100% = 1000, 10% = 100, 20% = 200 (….), więc nagrody zostaną przyznane 100. uczestnikowi, 200. uczestnikowi (…) i td. W przypadku wystąpienia ułamka w działaniu, liczba zostaje zaokrąglona w górę lub w dół – w górę od 0,5, w dół do 0,49.
    Zasady przyznawania nagród dodatkowych – Pierwszych 100 nowych prenumeratorów otrzyma nagrodę dodatkową

    Uwaga!
    Jedna osoba/firma nie może otrzymać więcej niż 1 nagrodę. W przypadku innej ewentualności, nagroda przechodzi na osobę stanowiącą odpowiedni % ogólnej sumy plus 1.
     
    6. Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do wprowadzenia zmian w regulaminie pod warunkiem poinformowania o nich uczestników oraz o ile zmiany te nie naruszą praw nabytych przez uczestników konkursu.
     
    7. Nagrody główne wysyłane są w terminie do 30 dni od dnia rozstrzygnięcia. W szczególnych przypadkach termin ten może zostać wydłużony do 60 dni.
    W przypadku, gdyby nagroda nie dotarła do laureata z przyczyn niezależnych od organizatora konkursu, może on zdecydować o przyznaniu nagrody zastępczej.

    8. Uczestnikowi konkursu, który ma uzasadnione podejrzenie, że konkurs został rozstrzygnięty z naruszeniem regulaminu lub że w czasie trwania konkursu doszło do innych nieprawidłowości mogących mieć wpływ na jego wyniki, służy prawo zgłoszenia skargi na przebieg konkursu. Skarga na przebieg konkursu może zostać zgłoszona w ciągu 7 dni od dnia ogłoszenia jego wyników. Zgłasza się ją pocztą elektroniczną, wysyłając na adres: prenumerata@MistrzBranży.pl Skargi na przebieg konkursu rozpatrują organizatorzy konkursu, a ich decyzja o sposobie rozpatrzenia skargi jest ostateczna. Organizatorzy konkursu informują skarżącego o treści tej decyzji w terminie 14 dni od dnia zgłoszenia skargi.
     
    9. O wszelkich sprawach, które nie zostały ujęte w niniejszym regulaminie, decydują organizatorzy w zgodzie z prawem polskim.

    Więcej
  • Nagrody - Prenumerata

    Nagrody - Prenumerata

    Nagrody dla prenumeratorów magazynu Mistrz Branży ufundowane przez firmę Prospona to:

    - 2 zestawy: Szarlotka Jabłko prażone, Powidła śliwkowe, Masa makowa, Frużelina® wiśnia, Skórka pomarańczowa w syropie, Nożyk, Fartuszek, Długopis, Smycz

     

    Nagrody dla prenumeratorów magazynu Mistrz Branży ufundowane przez firmę Lebo to:

    - 2 komplety rantów aluminiowych do wypieku tortów. W komplecie 4 szt rantów o wym 30, 26, 22, 18 cm , wys. 7 cm
       Kształty: okrągłe, kwadratowe, serca, ( mogą też być gwiazdy, sześciokąty, kwiaty )

     

    Nagrody dla prenumeratorów magazynu Mistrz Branży ufundowane przez firmę VOIGT to:

    6 zestawów  preparatu w sprayu do usuwania wszelkich tłustych plam i olejowych zabrudzeń GASTRO-SPRINT VC 652 + zapach świąteczny

     

     


    Więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe