Mieszanka Ciasta Parzonego z firmy Lesaffre Polska daje możliwość szerokich zastosowań, m.in.: korpusów, eklerów, ptysi, słomek, groszku oraz gniazd wiedeńskich, skracając równocześnie okres przygotowania ciasta i eliminując zagrożenia.
Wyroby z Ciasta Parzonego Lesaffre sa: lekkie, suche, puste w środku i charakteryzują się słomkowym kolorem.
Zalety:
- niska absorpcja tłuszczu (w wyrobach smażonych);
- niski ubytek masy w procesie obróbki termicznej
Dozowanie 100%,
Dostępne opakowania 10 kg
Katalog Produktów i Usług
Lista produktów
-
Więcej
-
Cookies owsiane
WięcejCookies owsiane to mieszanka do wyrobu pełnoziarnistych ciasteczek.
Niewątpliwym atutem ciasteczek owsianych Cookies jest fakt, że zawierają bogactwo pełnego ziarna owsa (w postaci płatków owsianych i mąki pełnoziarnistej), dzięki czemu ciasteczka mają wysoką zawartość błonnika pokarmowego. Istotnym atutem mieszanki jest fakt, że wypieczone na jej bazie ciasteczka są kruche i długo pozostają świeże. Specjalnie opracowana formuła mieszanki zapobiega chłonięciu wilgoci z otoczenia, co charakteryzuje inne kruche wyroby.
-
Maxim słodowy
WięcejMaxim słodowy to 40% mieszanka piekarska do wyrobu słodowego pieczywa żytnio-pszennego. Pieczywo z mieszanki Maxim słodowy ma wyjątkowo aromatyczny i ciemny miękisz, który zawdzięcza naturalnym słodom zamkniętym w mieszance (żytni palony, słód jęczmienny, słód żytni, ekstrakt słodowy). Dzięki specjalnie skomponowanym składnikom mieszanki, pieczywo zyskuje niepowtarzalny charakter.
Zastosowanie mieszanki Maxim słodowy daje możliwość wykonywania wielu receptur, takich jak: chleb żytnio-pszenny, chleb z ziarnami, chleb rustykalny, ciabatta, bagietka rustykalna itp.
Dostępne opakowania 25 kg -
Polepszacze Magimix (Dynamil) - czysta etykieta
WięcejW 2020 roku zmieniliśmy nazwy naszych polepszaczy Dynamil na Magimix. Gwarantujemy, iż powyższa zmiana nie będzie miała żadnego wpływu na skład oraz jakość naszych produktów.
Magimix Pomarańczowy
Polepszacz do pieczywa produkowanego metodą odroczonej fermentacji Polecany jest do chleba i bagietek. Magimix pomarańczowy gwarantuje udane wypieki niezależnie od trwania procesu hamowania i spowalniania fermentacji, nawet do 48 godzin. równocześnie zapobiega powstawaniu pęcherzyków na skórce pieczywa. Jego stosowanie poprawia proces rozpulchniania ciasta oraz wzmacnia tolerancję rozrostu. Zapewnia dobrą spoistość ciasta oraz stabilizuje jego właściwości fermentacyjne.
Magimix Zielony
Polepszacz do pieczywa pszennego Zastosowanie polepszacza Magimix zielony pozwala na otrzymywanie wyrobów o jednakowej jakości z mąk o różnej wartości wypiekowej. Magimix zielony zapewnia uzyskanie wyrazistych nacięć na powierzchni rozrośniętych kęsów ciasta i po ich wypieku. stosując ten polepszacz, uzyskuje się optymalną objętość produktów końcowych, gładką, chrupiącą i dobrze skoloryzowaną skórkę oraz miękisz o równomiernych i delikatnych porach.
Magimix Brązowy
Polepszacz do tradycyjnego polskiego pieczywa mieszanego z udziałem zakwasu Magimix Brązowy to polepszacz do tradycyjnego polskiego pieczywa mieszanego z udziałem zakwasu. Dzięki kompozycji odpowiednio dobranych składników Magimix Brązowy usprawnia ręczną i maszynową obróbkę ciasta (dzielenie, formowanie, nacinanie), zapewnia maksymalny rozrost kęsów. W gotowym wyrobie ułatwia krajalność bochenków oraz przedłuża świeżość konsumpcyjną chleba. Zapewnia równomierne pory i elastyczny miękisz.
Magimix Żółty
Skoncentrowany polepszacz do pieczywa pszennego, mieszanego oraz półcukierniczego Receptura ułożona przy zastosowaniu składników najwyższej jakości zapewnia maksymalny rozrost kęsów ciasta i dobrej jakości pieczywo. Użycie podczas procesu produkcyjnego polepszacza Magimix Żółty gwarantuje utrzymanie stabilności na wszystkich etapach produkcji pieczywa. Pozytywne działanie tego polepszacza jest szczególnie widoczne w plastycznym i równomiernym miękiszu oraz wyrazistym smaku i zapachu pieczywa. Magimix Żółty to doskonałe połączenie jakości wypieku, ekonomiczności oraz uniwersalności stosowania.
Magimix Granatowy
Polepszacz do pieczywa pszennego, mieszanego oraz półcukierniczego Składniki, które zawiera Magimix Granatowy wpływają wyjątkowo korzystnie na usprawnienie ręcznej i maszynowej obróbki ciasta oraz na zwiększenie tolerancji ciasta na wszystkie parametry techniczno-produkcyjne. Jego użycie zapewnia maksymalny rozrost kęsów ciasta, a także zwiększenie wodochłonności ciasta. Pozytywne działanie polepszacza Magimix Granatowy jest szczególnie widoczne w znacznie zwiększonej objętości wypieków, gładkiej i chrupiącej skórce oraz w miękiszu, który zyskuje równomierne pory.
Magimix Różowy
Polepszacz do produkcji pieczywa pszennego wyborowego i półcukierniczego Magimix Różowy polecany jest do produkcji pieczywa pszennego wyborowego i półcukierniczego oraz do pieczywa zwykłego najlepiej z co najmniej 1% zawartością tłuszczu. Dzięki nowoczesnej recepturze zawierającej specjalnie dobrane składniki Magimix Różowy zwiększa tolerancję na temperaturę mieszenia ciasta, intensyfikuje fermentację oraz zapewnia maksymalny rozrost kęsów. Używanie tego polepszacza zapewnia stabilność całego procesu produkcji pieczywa niezależnie od zmienności surowców. Ponadto gwarantuje uzyskanie maksymalnej powtarzalności wyrobów gotowych.
Magimix Grafitowy
Magimix Grafitowy to polepszacz przeznaczony do pieczywa pszennego Szczególnie polecany do wszelkiego rodzaju bułek, zwłaszcza kajzerek, w których Magimix Grafitowy gwarantuje wyraźny znak. Dużym atutem polepszacza Magimix Grafitowy jest jego naturalny skład. Jego zastosowanie powoduje dobrą tolerancję ciasta na obróbkę oraz równomierny rozrost. Jego użycie pomaga uzyskać jasny i równomierny miękisz. Magimix Grafitowy zapewnia produkty o naturalnym smaku, zapachu (bez obcych elementów) i równomiernym miękiszu.
Magimix Złoty
Polepszacz do pieczywa pszenno-żytniego Magimix Złoty zwiększa objętość produktu końcowego i poprawia tolerancję ciasta podczas całego procesu produkcji pieczywa zarówno w obróbce ręcznej, jak i maszynowej. Złoty jest wydajny w dozowaniu oraz zapewnia doskonałe efekty nie tylko w przypadku pieczywa pszenno-żytniego, ale również pszennego. Jego zastosowanie gwarantuje elastyczny i równomierny miękisz. Wypieki z dodatkiem Magimixa Złotego odznaczają się naturalnym smakiem i zapachem. Złoty jest gwarancją stabilnego wypieku.
Magimix Biały
Polepszacz do pieczywa pszennego i pszenno-żytniego Magimix Biały to uniwersalny polepszacz do pieczywa pszennego i pszenno-żytniego. Szczególnie polecany jest do produkcji kajzerek. Jego użycie gwarantuje wyraźny znak na powierzchni kajzerki. Znakomicie nadaje się również do innego pieczywa pszennego oraz pszenno-żytniego, zarówno w warunkach rzemieślniczych jak i przy użyciu linii technologicznych. Magimix Biały daje znakomite rezultaty przy ekonomiczności stosowania.
Magimix Srebrny
Polepszacz do pieczywa pszennego i mieszanego Magimix Srebrny to znakomity polepszacz wydłużający świeżość pieczywa. Sprawdza się zarówno na liniach technologicznych, jak i w aplikacjach rzemieślniczych. Szczególnie polecany do produkcji pieczywa pszennego, np. tradycyjnego, polskiego chleba. Srebrny przedłuża świeżość pieczywa poprzez zwiększenie wodochłonności ciasta. Oprócz tego Magimix Srebrny stabilizuje ciasto podczas obróbki, zwiększa jego wydajność oraz zapewnia optymalną objętość końcowego produktu. Niewątpliwym atutem jest fakt, że pieczywo z udziałem polepszacza Magimix Srebrny charakteryzuje się naturalnym smakiem i aromatem.
Magimix Control
Polepszacz do pieczywa pszennego Magimix Control to unikatowy polepszacz przeznaczony do produkcji drobnego pieczywa pszennego zarówno metodą fermentacji kontrolowanej, jak i mrożenia kęsów ciasta. Idealny również do produkcji bezpośredniej. Można go używać do procesu fermentacji odroczonej – kontrolowanej (ciasto schłodzone do temp. 0–2°c) lub zablokowanej (ciasto zamrożone). Polepszacz może być także stosowany do produkcji pieczywa pszennego i mieszanego metodą bezpośrednią, klasyczną. Magimix Control to nowoczesne rozwiązanie, rekomendowane dla piekarń, które chcą zaoferować swoim klientom świeże pieczywo przez cały dzień.
Zalety:
• Naturalny skład ( bez dodatku emulgatorów)
• Poprawia tolerancję ciasta na obróbkę, zapewnia równomierny rozrost
• Pomaga w uzyskaniu jasnego i równomiernego miękiszu
• Wypieki mają naturalny smak i zapach
• Gwarantuje wyraźny znak oraz smak w przypadku stosowania do produkcji bułek lub kajzerek -
Czeko-muffin
WięcejMuffiny – amerykańskie ciastka pieczone w charakterystycznych papilotkach na stałe zagościły na naszych stołach. Stanowią doskonałą i smaczną przekąskę nie tylko dla dzieci, ale również dla dorosłych np. podczas przerwy w pracy, klimatycznego spotkania towarzyskiego, jak również wielkich przyjęć.
Muffiny od Lesaffre są delikatne, puszyste w środku, a co najważniejsze miękisz jest długo wilgotny, przez co produkt gotowy utrzymuje świeżość znacznie dłużej.
Muffiny nigdy się nie nudzą, może dlatego, że można do nich dodawać kremy, owoce, bakalie czy po prostu bitą śmietanę.
Receptura
Mieszanka Czeko-muffin1 000 gJaja400 gOlej300 gWoda200 gMieszanie4‘
WYTWARZANIE:
Wszystkie składniki ciasta wymieszać do jednolitej konsystencji mieszadłem płaskim ramowym przez około 4 minuty na wolnych obrotach. Następnie wykładać porcje ciasta do papilotek lub foremek i wypiekać.
* Sugerowana naważka do papilot typu tulipan to 90-100 g
TEMPERATURA WYPIEKU: 190-200°C
CZAS WYPIEKU: 30-35 minut
Dostępne opakowania 25 kg -
BonVital
WięcejBonVital to pieczywo przygotowane na bazie mąki żytniej i pszennej z dodatkiem siemienia lnianego oraz ziaren słonecznika. Idealne do produkcji pieczywa zarówno żytniego jak i pszenno-żytniego. Pieczywo BonVital wyróżnia się ponadto dużą wilgotnością i długotrwałą świeżością. To po prostu dobre, naturalne pieczywo!
Przy zakupie mieszanki BonVital otrzymasz materiały konsumenckie (plakat, stojaczek z ulotkami, wobbler) do ekspozycji w sklepie. Pytaj przedstawiciela Lesaffre
Dostępne opakowania 25 kg