...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Bohaterowie Czekolady - Tomasz Korfel

Do grona Bohaterów Czekolady, czyli projektu marki Callebaut właśnie dołączył kolejny mistrz - Tomasz Korfel.

Tomasz Korfel, kierownik łańcucha dostaw i produkcji Lajkonik House of Bakery 

 


Moja przygoda związana z wypiekami i cukiernictwem zaczęła się w domu i zawdzięczam to mojej Mamie, która w ciężkich czasach komuny potrafiła wyczarować produkty cukiernicze z niczego. W tamtym czasie nie było niczego w sklepie, a mimo to w niemalże w każdy weekend mieliśmy coś słodkiego na stole pischingery z gotowanej masy z dużą ilością kakao, bloki czekoladowe, szyszki karmelowo-kakaowe z ryżu preparowanego, szarlotki i w tym wszystkim nawet nie smak był najważniejszy a zapachy, jakie były z tym związane. Dom pachniał wtedy cudownymi zapachami czekolady, cynamonu z jabłkami czy przyprawami w pierniku.

Pasję cukierniczą zawdzięczam 2 osobom, Mamie oraz mojemu szefowi Panu Adamowi Adamkowi, który nie bał się stawiać mi wyzwań oraz motywował mnie do rozwoju w tym zawodzie. U Pana Adama Adamka wykonywałem pierwsze dekoracje czekoladowe, pralinki czy ciasta z zastosowaniem musów i ganaszy. To w czasach wcześniejszego systemu totalitarnego, kiedy nie można było nic kupić, nauczyłem się wykonywania polew czekoladopodobnych ze składników na tamten czas dostępnych, te prace i czasy wymuszały i pobudzały świat cukierniczy do kreatywnych działań.

Więcej informacji >>> KLIK!

W ramach projektu Bohaterowie Czekolady Tomasz Korfel przygotował specjalne receptury na Boże Narodzenie. 

 

 

Pobierz receptury >>> KLIK!

Bieżące wydanie czasopisma

Jak używać super grzybów w pieczywie i deserach? Na czym bazować, tworząc modne keto słodkości? Jak uczynić chleb bardziej funkcjonalnym dla organizmu? Czy lodziarnia w zimie może prężnie działać? Co znaczy hygge w cukierni?

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji