...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Ciasteczkowe rewelacje 2012 według firmy Credin

Ledwo minęły święta wielkanocne, a rzemieślnicy z całej Polski, ba! nawet z zagranicy, zjechali do Sobótki (woj. dolnośląskie) na II edycję Credi Cookies Sensation (11-12 kwietnia). Jakie propozycje dla półprzemysłowej produkcji cukierniczej tym razem zafundowała firma Credin wspólnie z partnerami biznesowymi?

Wśród wspomnianych partnerów znalazły się takie firmy, jak Intertech Michał W. Długosz, Hert, Ilapak, Promark, Wiesheu, Młyny Szczepanki oraz BZ WBK Leasing. Ten układ gwarantował jedno: kompleksową ofertę, dzięki której każdy z gości mógł wybrać lub podpatrzeć co ciekawsze rozwiązania. Wybierać można było zarówno w gotowych mieszankach do produkcji ciastek i ciasteczek, jak i koncentratach. Przy okazji sprawdzić, jak działają maszyny dozujące i formujące, a także podpatrzeć różne techniki dekorowania.. Zwieńczeniem oferty półprzemysłowej produkcji było oczywiście pakowanie oraz etykietowanie. Pokazy przygotowania, dekorowania i wypiekania ciasteczek prowadził zgrany zespół technologów firmy Credin na czele z Krzysztofem Kaszakiem. Wszystkie prezentowane produkty przygotowano na bazie mieszanek i koncentratów z oferty Credin.

Formowanie, dekorowanie, wypiekanie

Ciasteczka formowano za pomocą dwóch maszyn typu Multidrop z serii Cookie Machines, oferowanych przez firmę Intertech: ekonomicznej, stołowej typu Domina iTD oraz charakteryzującej się większymi możliwościami maszyny typu Domina i40+CD. Oba automaty, sterowane komputerowo, umożliwiają szybkie i precyzyjne przygotowanie drobnych produktów cukierniczych, dotychczas formowanych ręcznie. Różne rodzaje i kształty wypieków uzyskano błyskawicznie przez dobór i wymianę końcówek oraz zastosowanie matrycy do cięcia struną. Przygotowano m.in. ciastka kruche o fantazyjnych kształtach, ciasteczka domowe, ciasteczka typu Graham na bazie koncentratu zawierającego ponad 37% mąki Graham, ciastka typu biszkoptowego, produkty na cieście parzonym (np. groszek ptysiowy) czy pyszną kokosankę z jedynej na rynku mieszanki dostosowanej do maszyn Multidrop. Do efektownej dekoracji wypieków technologowie używali czekolady Barry Callebaut oraz niewielkiej, lecz uniwersalnej oblewarki-temperówki firmy Intertech. Wśród nowości firmy Credin na uwagę zasługują m.in.:

- termostabilne nadzienia HB o 6 smakach,
- nadzienia tłuszczowe na bazie oleju palmowego w 9 rodzajach,
- posypka wieloziarnista fitness Credi Décor,
- nowy Cup Krem o wysokiej trwałości w warunkach pozachłodniczych, nadający się doskonale zwłaszcza do muffinów i cupcakes.

Udekorowane różne słodkości wypiekano na bieżąco w zautomatyzowanych piecach firmy Wiesheu.

Dodatkowe prezentacje i atrakcje

Od czasu do czasu prezentacja Krzysztofa Kaszaka i technologów była przeplatana pokazami maszyn z oferty firmy Hert. Pokazano, jak działają m.in. dozowniki holenderskiej firmy Bakon i kanadyjskiej Unifiller. Dużym zainteresowaniem cieszyła się maszyna do błyskawicznego wypieku korpusów babeczkowych, przygotowanych na bazie mieszanki Credi Kruche.

Specjaliści reprezentujący Ilapak oraz Promark omawiali metody szybkiego i zautomatyzowanego pakowania, znakowania i etykietowania wypieków. Na prowadzonych w sali prelekcyjnej multimedialnych seminariach przedstawiciele wszystkich firm współpracujących prezentowali nowinki techniczne i oferty produktowe oraz odpowiadali na pytania zainteresowanych słuchaczy.

Dodatkowe atrakcje przygotowano w namiocie rekreacyjnym, sąsiadującym z centrum pokazowym. Można było w nim podpatrzeć techniki technologa Rafała Nycka, który tworzył misterne dekoracje z masy cukrowej i marcepana. Dla sympatyków dobrego smaku przygotowano stoisko z wysokiej jakości win z oferty Winkolekcja Rolmex.

Mistrzowskie promocje

Organizator seminarium przygotował dla swoich klientów promocje: Mistrzowskie produkty Credin w Grze o Złoto! (szczegóły akcji promocyjnej na www.credin.pl). Nie zdradzamy szczegółów, ale dodamy, że promocje są godne uwagi, ale co najważniejsze, potrwają do 30 czerwca! 

Bieżące wydanie czasopisma

jak pracować z makiem, by upiec makowiec doskonały. Budowanie domku z piernika. Na czym polega nieuczciwa konkurencja? Receptury na świąteczne i zimowe specjały. I wiele innych. Zapraszamy do lektury!

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    oprogramowanie dla piekarni

    żytni IG niski indeks

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji