...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Cukier w cukrze - czar PRL-u z nowoczesnym twistem na warszawskiej Pradze

Pod koniec lutego w Warszawie otworzyła się nowa autorska cukiernia pod nazwą Cukier w cukrze. Jej właścicielka, Magda Wawrzaszek przeszła drogę od projektowania ubioru do pracowni tortów artystycznych - najpierw zaprzyjaźnionej, potem własnej.

Zaczynała od tortów w stylu angielskim, inspirowały ją zdobienia w starym stylu włoskich i angielskich mistrzów. Najbardziej lubi dekorowanie kremem maślanym. W swojej pracowni cukierniczej przygotowywała też cieszące się popularnością cukierki, np. krówki czy toffi z solą morską. 

 

 

O własnej cukierni Wawrzaszek myślała już dwa lata temu. Kiedy przeszła do działania, na InstaStories relacjonowała cały proces powstawania i remontu lokalu, wszelkie związane z tym urzędnicze absurdy, pokazywała też testowanie kolejnych przepisów na słodkości. Powstało oryginalne, kolorowe miejsce. Nazwa cukierni nie jest przypadkowa. Pochodzi z filmu Stanisława Barei „Poszukiwany, poszukiwana”, wskazuje na nawiązania do PRLu widoczne także w menu. U Magdy Wawrzaszek można kupić m.in. słynne „ciepłe lody” (ale w belgijskiej czekoladzie!), bajaderki, bezy, wuzetki, eklerki, karpatkę. Są także amerykańskie klasyki takie jak tarta cytrynowa z bezą, brownies, ciastka z czekoladą.

 

 

A oprócz tego właścicielka nadal robi torty z najwyższej jakości składników o niepowtarzalnym stylu, oryginalnie zdobione, w żywych kolorach.

 

Zdjęcia: Cukier w Cukrze 


 

Uwaga!
PALMA DO WYPIEKÓW –  ODBIERZ KUPON NA MARGARYNĘ
PRZYJDŹ DO NAS Z WYCIĘTYM KUPONEM Z MISTRZA BRANŻY (str. 27) I ODBIERZ 10KG MARGARYNY BIELSKA GRATIS!
WAŻNE DO 30.03.2021

Bieżące wydanie czasopisma

Ile trwa przygotowanie słodkiego stołu? Jak składać tort? Jakie ranty najlepiej się sprawdzą? Wreszcie - co naprawdę wchodzi w skład ceny tortu. A także kasztanowe bochenki, pachnące ciastka oraz piekarnia jako oaza spokoju. Zapraszamy!

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji