dodano , Redakcja AU, materiał promocyjny

Francuskie specjały i świąteczne aromaty - szkolenie

Tarty, ptysie i eklery, czyli wszystko, co najlepsze w francuskiej cukierni pojawi się w listopadzie w Szkole Artystycznej Wiesława Kuci. Pod koniec miesiąc sala szkoleniowa wypełni się zaś bożonarodzeniowymi zapachami i smakami. Zapraszamy do apetycznej nauki z mistrzami!

Francuskie wypieki

Francja to kolebka sztuki cukierniczej. Francuskie specjały do dziś stanowią swego rodzaju ideał, do którego dążą cukiernicy na całym świecie. Chcesz poznać tajniki tych wybornych słodkości? To szkolenie idealne dla Ciebie! Poprowadzi je mistrz cukiernictwa,  szef cukierni w znanej warszawskiej firmie cateringowej „Bracia Wiśniewscy” - Maciej wiśniewski. 

Na szkoleniu poznasz 8 różnych receptur na tarty, eklery i ptysie.  

 


Nauczysz się:
- tworzyć francuskie ciasta od podstaw
- zrobić i wypiec idealne ciasto na tarty i ciasto parzone
- wykonać oryginalne dekoracje z czekolady
- jak dobierać smaki i kolory deserów
- obsługi podstawowych narzędzi cukierniczych

A także zaczerpniesz solidnej dawki wiedzy na temat: surowców, sprzętu, form oraz narzędzi.

 

Koszt: 899 zł
Data: 20-21 listopada 2017 r.
Godz.: 8.00 – 17.00 (pn) i 8.00 – 15.00 (wt)
Prowadzący: Maciej Wiśniewski

Uwaga! Szkolenie przeznaczone dla osób średnio zaawansowanych. Liczba miejsc ograniczona.

Więcej informacji >>> http://www.kucia.com.pl/produkt/francuskie-wypieki/



Świąteczne Wypieki

Listopad to czas intensywnych przygotowań do Bożego Narodzenia. Jak urozmaicić świąteczny stół w tym roku? Czym zaskoczyć? Świąteczne wypieki w nowoczesnym autorskim wydaniu zaprezentuje Michał Iwaniuk z Czekolada Cafe, mistrz czekolady i specjalista od łączenia smaków. Na szkoleniu  od podstaw powstanie 10 różnych deserów. Będą ciasta, musy, kremy i czekoladowe dekoracje.

 


Na szkoleniu zostaną przygotowane:
- babka maślana z białym makiem
- piernik kasztelański
- tarta karmelowo - orzechowa
- wędzone brownie z suszoną śliwką
- baton piernikowy
- pralina z wędzoną śliwką
- tarta orzechowo-piernikowo-pomarańczowa
- deser z gruszką, cynamonem i whiskey
- sernik z białą czekoladą, goździkami i anyżem
- tort makowy

Koszt: 899 zł

Data: 27-28 listopada 2017
Godz.: 8.00 – 17.00 (pn) i 8.00 – 15.00 (wt)
Prowadzący: Michał Iwaniuk

Miejsce: Szkoła Artystyczna Wiesława Kuci, Lublin, ul. Zemborzycka 59F

Uwaga! Szkolenie przeznaczone dla osób średnio zaawansowanych. Ilość miejsc ograniczona.

Więcej informacji >>> http://www.kucia.com.pl/produkt/swiateczne-wypieki/

 

Zapraszamy również na szkolenie Tradycyjne pierniki i bezglutenowe specjały >>> KLIK! 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Przekonaj się, w czym tkwi cukierniczy geniusz Michała Wiśniewskiego i Patryka Szczepańskiego. Dowiedz się, jakie lodowe petardy i hity przygotowuje polska elita lodziarzy. Sprawdź, co będzie królowało lub szokowało w lodach przez najbliższe miesiące! Nie zwlekaj i sięgnij po najlepszą lekturę w branży!

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji