...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Igor Zaritskiy w finale World Chocolate Masters

Zobacz olśniewające prace z czekolady, którymi Igor Zaritskiy zdobył szansę na podium w Paryżu w międzynarodowym finale prestiżowych mistrzostw.

Choć był jedynym kandydatem w eliminacjach, z pewnością i tak byłby bezkonkurencyjny! Igor Zaritskiy z najwyższą klasą, starannością i determinacją wywalczył sobie udział w światowym finale World Chocolate Masters.

 


Jego zadaniem było przygotowanie ciastka pod hashtagiem #TASTE, wegańskiem przekąski czekoladowj - #SNACK, praliny #BONBONS i przede wszystkim spektakularnej rzeźby #DESIGN, którą pokazał głębokie zrozumienie przewodniego tematu konkursu: #TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE.

Jego rzeźba czekoladowa to kolorowy, ambitny, pełny nadziei i w 100% jadalny eksponat, który opowiada o tym, jak powinniśmy zadbać o to, co daje nam natura. Przedstawił to wszystko w symbolicznej postaci dziecka z przyszłości, które stąpa na latach postępu zbudowanego przez kolejne pokolenia ludzkości. A zarazem sięga ręką w przyszłość. 

 


Naszy kandydat do tytułu World Chocolate Masters ujął jury recepturami bez użycia sztucznych aromatów, barwników czy innych ulepszaczy. Jego pralina to ganach z rokitnika z aromatem leśnych grzybów i liofilizowanych poziomek, z chrupiącą praliną z orzechów laskowych. 

 


Inspiracją dla jego przekąski czekoladowej jest niecierpliwość młodości i chęć posiadania wszystkiego jednocześnie. To wszystko zostało osiągnięte przez użycie aromatycznej czekolady Cacao Barry® Fleur de Cacao 70 % z wegańskim karmelem kokosowym, praliné z pistacjami i czekoladą Madirofolo, karmelizowane migdały i orzechy laskowe oraz mieszankę pysznych draży owocowych. Całość została zaserwowana w pudełku wykonanym z papieru z recyklingu.

 


W świeżym ciastku dnia Igor połączył chrupiące ciastko kruche z delikatnym musem czekoladowym, wyrazistym marcepanem z orzechów laskowych, świeżymi śliwkami flambé, orzechami włoskimi i estragonem, jako wykończenie. 

 


Jury w składzie Aleksandra Sowa – Trzebińska, Krzysztof Ilnicki i Maciej Majzon – Wójtowicz oceniło wszystkie prace Igora oraz jego prezentację interpretacji tematu konkursu #YOU i na podstawie zdobytych punktów, Igor zakwalifikował się do zmierzenia się w finale w Paryżu w przyszłym roku, gdzie będzie reprezentował Polskę i zawalczy o tytuł World Chocolate Masters! 

 



Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji