...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

Inicjatywa Zentis i Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego

Firma Zentis po raz drugi wspólnie z Uniwersytetem Przyrodniczo-Humanistycznym w Siedlcach zorganizowała konkurs, którego celem jest aktywizacja studentów do twórczego i innowacyjnego działania na gruncie… cukierniczym. W tym roku studenci musieli wykazać się pomysłowością w stworzeniu ciastka, które symbolizuje miasto Siedlce.

I edycja konkursu współorganizowanego przez firmę Zentis polegała na stworzeniu koncepcji nowego jogurtu owocowego oraz przygotowaniu niebanalnej prezentacji. 11 lutego br. odbyła się gala rozdania nagród dla zwycięzców.

Tym razem młodzi ludzie mieli stworzyć przepis na ciastko z nadzieniem owocowym. Motywem wypieków był symbol Siedlec, czyli Jacek dźwigający kulę ziemską, widniejący na ratuszu. Każde zgłoszenie oceniane było w kilku kategoriach m.in.: za smak, związek z regionem (ciastko musiało nawiązywać do miasta Siedlce), oryginalność, estetykę, stopień wykorzystania owoców (nadzienie owocowe miało stanowić min. 20% ciastka). Do finałowej rozgrywki stanęło 7 produktów cukierniczych, prezentowanych przez 8 studentek Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego.

Komisja konkursowa przyznała nagrodę główną o wartości 5000 zł Paulinie Pulik i Katarzynie Pulik – studentkom kierunku stosunki międzynarodowe za pracę „Podkówka Jacka”. II miejsce i 3000 zł zdobyła Magdalena Mieścicka – studentka kierunku chemia za projekt „Sakiewki Jacka”. III miejsce i 1000 zł otrzymała Martyna Chromińska – studentka kierunku dietetyka za projekt „Ciastko Atlacek”. Beata Dawidziuk – studentka kierunku bezpieczeństwo narodowe otrzymała wyróżnienie Cukierników i 500 zł za projekt „Medalion Aleksandry”. Nagrody zwycięzcom wręczyli prezes firmy Zentis Ireneusz Lichota i rektor prof. nzw. dr hab. Tamara Zacharuk.
Uczestnicy, jak i jurorzy mają nadzieję, że rzemieślnikom z branży piekarsko-cukierniczej z Siedlec i okolic (a może nie tylko) ciastko " Podkówka Jacka" przypadło do gustu i będą mogli promować swój region poprzez produkcję i sprzedaż tego specjału.

Już wiadomo, że w przyszłym roku konkurs również się odbędzie pod patronatem firmy Zentis.

Bieżące wydanie czasopisma

Czy absolwenci szkół gastronomicznych mają dobry start? Jak wykonać tort na 600 osób w 1-osobowej pracowni? Czy przekształcenie swojej działalności w spółkę dziś się opłaca? Czym różni się szarlotka od jabłecznika?

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji