...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Kociakowi na ratunek

Kociak - kultowa kawiarnia Poznania uratowana. Dzięki cukierniczej rodzinie Mieszałów już niebawem będzie można znów spróbować tamtejszych kultowych deserów.

Bar kawowy Kociak istnieje od 1963 roku. Przez kilkadziesiąt lat był ważnym miejscem na kulinarnej mapie nie tylko Poznania, ale i całej Wielkopolski. W czasach PRL-u podawane tam lodowe desery z owocami - Anula, Ambrozja czy Afrykański - stały się kultowe. W Kociaku jadały znane osoby, np. Mieczysław Fogg. Problemy Kociaka zaczęły się na początku pandemii; najpierw kawiarnię zamknięto pozornie z powodu remontu. Później lokal zyskał nowych właścicieli, którzy zapowiedzieli, że chcą uratować to miejsce; ruszyła też zbiórka na ten cel. Remont trwał dwa lata. Niedawno nowy manager, Adrian Mieszała (syn mistrza cukiernictwa Pawła Mieszały) zapowiedział w mediach społecznościowych, że otwarcie coraz bliżej: “Możemy zatem OFICJALNIE napisać- Zapraszamy na kawę i pyszną Anulę czy Ambrozję od lutego w  Kociaku! Dokładną datę podamy w kolejnych postach” - czytamy. Pod postem pojawiło się mnóstwo komentarzy i wspomnień sprzed lat. Właściciele zapowiedzieli, że są w posiadaniu oryginalnych receptur, zatem w Kociaku nadal będą królować lodowe desery i kawa w szklankach z koszyczkami. Sporo elementów tego wnętrza poddano renowacji, powstaje nawet nowy neon na wzór oryginalnego.

 

 

ESS


 Kawiarnia Kociak >>> KLIK! 

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji