...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Kolejny krok Bocuse d’Or Team Poland!

Europejska edycja prestiżowego konkursu odbędzie się w nowym terminie - jesienią tego roku. Trwają intensywne przygotowania polskiego teamu.

Przygotowania do europejskiej selekcji Bocuse d’Or ruszyły jeszcze w starym roku. Zaraz po polskich eliminacjach w listopadzie 2019, które odbiły się szerokim echem i wielkim uznaniem w polskiej branży gastronomicznej nic nie zapowiadało tego, co kilka miesięcy później drastycznie wpłynęło na życie ludzi na całym globie. Koronawirus Covid -19 zmienił w zasadzie wszystko. Społeczność szefów kuchni bardzo ucierpiała w wyniku kryzysu wraz ze wszystkimi aktorami branży gastronomicznej i hotelarskiej.

Organizatorzy europejskiej rozgrywki zostali zmuszeni do przesunięcia terminu tego prestiżowego konkursu. Mamy nadzieję, że nowa data 15-16 października 2020 jest ostateczna a nasz kandydat Jakub Kasprzak wspierany przez Patryka Paczkowskiego (commis) będzie mógł zaprezentować się na arenie międzynarodowej w Tallinie. Dla Jakuba to kolejny wielki krok do spełnienie zawodowego marzenia. Kilka lat temu szkolił się w Instytucie Paula Bocuse w Lyonie a dzisiaj pod okiem mentorów trenuje by jak najlepiej wypaść w Estonii. Jesteśmy przekonani, że nasz dream team zrobi co w jego mocy by znaleźć się w wymarzonej dziesiątce, która da mu awans do Wielkiego Finału w Lyonie.

 

 

W przygotowaniach naszego kandydata bierze udział cały sztab ludzi, zaś w Team Poland znajdują się:

- Jakub Kasprzak – candidate - Patryk Paczkowski – commis

- Adam Chrząstowski – President /Jury member

- Tomasz Purol – official coach

- Dominik Brodziak – technical coach

- Dorota Karwacka – promotion team manager

Poza ścisłym gronem, które pracuje z naszym kandydatem i jego pomocnikiem, w tym roku Akademia Bocuse d’Or Poland zaprosiła wielu znakomitych szefów kuchni, wybitne autorytety w branży gastronomicznej, którzy jako Chefs Patrons chętnie wspierają radą i doświadczeniem Jakuba podczas treningów. Na tym etapie przygotowań dołączyli wyjątkowi szefowie, których nikomu nie trzeba przedstawiać, bo ich nazwiska mówią same za siebie, a mianowicie: Kurt Scheller, Jerzy Pasikowski oraz Bartosz Peter. Ogromna skarbnica nieocenionej wiedzy, ich świeże spojrzenie oraz różne punkty widzenia z pewnością dodały wiatru w żagle naszemu kandydatowi. Już dziś wiemy, że w następnych treningach wezmą udział kolejne wielkie nazwiska polskiej sceny kulinarnej, bo jak to mówią „co dwie głowy to nie jedna”.

- Bardzo się cieszę, że wielu szefów kuchni wspiera naszego kandydata w przygotowaniach. To bardzo ważne i ma to większy wymiar. To oczywiście ogromna wiedza i doświadczenie wielu osób, różne punkty widzenia, ale to również wsparcie szefów z innych środowisk, poza podziałami, ponad wszystko dla wyższego dobra jakim jest zaprezentowanie Polaka na arenie międzynarodowej. Dlatego jako Head Chef Akademii Bocuse d’Or Poland bardzo dziękuję za to zaangażowanie. – powiedział Adam Chrząstowski Po raz pierwszy w historii konkursu, Bocuse d’Or Europe odbędzie się w północnowschodniej Europie. Po Norwegii, Szwajcarii, Belgii, Szwecji, Węgrzech i Włoszech przyszedł czas na Estonię, która w połowie października będzie gościła kandydatów biorących udział w kontynentalnej rozgrywce Bocuse d’Or. Produkty z Estonii Kandydaci będą mieli do przygotowania dwa dania: jedno vege – serwowane dla czternastu osób i podane wyłącznie na talerzach, wydane po 5 godzinach od rozpoczęcia konkursu oraz drugie danie z mięsa – serwowane dla czternastu osób na platerze i wydane 35 minut po daniu vege.

Produkty obowiązkowe do przygotowania podczas konkursu to: Danie na talerzu (vege): sum Danie na platerze: - przepiórka przygotowana wraz z wątrobą i sercem (przygotowanie i interpretacja tematu są dowolne) - jajko przepiórcze Poza obowiązkowymi produktami każdy z kandydatów będzie musiał wykonać dwa sosy, wykorzystać co najmniej trzy dodatki oraz wpleść w danie coś od siebie, tzn. użyć składnik pokazujący wpływ tradycji kulinarnej swojego kraju (mogą to być zapachy, smaki, produkty, przyprawy itp.). - Z uwagi na zmianę terminu europejskiej selekcji, cała koncepcja przygotowania dań i wykorzystania konkretnych produktów z przyczyn oczywistych musiała ulec zmianie. Nie jest to prosta sprawa od nowa skomponować danie, gdy pierwotna wersja, do której trochę dochodziliśmy i już przetrenowaliśmy wydawała się idealna. Cóż, wymagało to od nas a przede wszystkim od Kuby jeszcze większej kreatywności, zresztą nadal dopracowujemy poszczególne elementy. – powiedział Tomasz Purol, oficjalny trener Team Poland Ta najbliższa europejska edycja konkursu z pewnością będzie pełna emocji i wzruszeń, zarówno kandydaci i ich drużyny oraz członkowie jury będą świętować w tych dniach doskonałość i kreatywność na cześć Szefa Stulecia i założyciela konkursu Paula Bocuse. Partnerami Bocuse d’Or Team Poland 2020 są firmy: TORK Polska, Gastro Magic Service, Spomlek, Plastmet, Convotherm, Cheman, Żywiec Zdrój, Poland Tastes Good.

www.bocusedorpoland.pl

Aut. Smarten PR – oficjalny przedstawiciel marki Bocuse d’Or w Polsce

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji