...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Lizak gigant

Nowy rekord Polski pobity! W ramach corocznego konkursu w Jaśle powstał ponad 100 kilogramowy lizak!

 

Jak co roku Muzeum Lizaka w Jaśle z okazji Dnia Dziecka, tj. 1 czerwca - zaprasza na bicie Rekordu Polski w tworzeniu lizaka giganta. Aby taki rekord ustanowić tym razem należało wykonać słodkość ważącą przynajmniej 100 kg. 

Muzeum Lizaka w Jaśle istnieje od kilku lat jako pomysł producentów lizaków i cukierków, Katarzyny i Grzegorza Schabińskich, którzy są współwłaścicielami zakładu Gran-Pik Liwocz w Jaśle produkującego słodkości od 1955 r. W muzeum można zobaczyć jak powstają lizaki i cukierki, dzięki czemu młode pokolenie może zaznajomić się z historią rzemiosła. A także poznać najróżniejsze rodzaje cukrów, aromatów, barwników itd. 

Niemniej, najważniejszym aspektem jest właśnie bicie rekordu na największego lizaka. Tegoroczne wydarzenie trwało kilka godzin,w czasie których pięcioosobowa drużyna pod przewodnictwem Katarzyny Schabińskiej stworzyło kolorowego lizaka ważącego 101.6 kg!


Zdjęcia: Muzeum Lizaka >>> KLIK! 

Bieżące wydanie czasopisma

Jak wygląda krajobraz po wirusowym tsunami? Przyglądamy się tym, którzy wyszli z kryzysu zwycięską ręką. Pytamy o to, co musieli zmienić. I pomagamy wdrożyć nowe pomysły i innowacje do twojego sklepu i pracowni.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji